Bracni problem, trebam pomoc!

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Bracni problem, trebam pomoc!

Post od evlad67 » Pet Apr 24, 2009 2:28 pm

Selam aleikum,
javljam se vama u nadi da ce mi neko mozda ako bog da moc pomoc!
Naime vec duze vremena ja i moja supruga imamo problema jedno sa drugim, i nas odnos je dosao do tog stupnja da se vec pokrenuo razvod braka, nije jos konkretiziran, al ozbiljne namjere su tu,
i ako se nesto ne desi to ce se i obistinit :( !
Sumnjam da je sihir za rastavu u pitanju jer su simptomi kod nje isti kao i ovi opisani na ovoj stranici:
http://www.lijecenje-kuranom.com/sihr_rastavljanja.html
tako je njen odnos prema meni, a i moj prema njoj je bio isti(kao sto je opisan ovdje na portalu)!
I tako da ne duzim, ja sam zatrazio pomoc strucne osobe iz razloga jer sam konacno posumnjao i na tu mogucnost da je sihir u pitanju, jer dok je moja supruga totalno hladna i djeluje odlucno i proracunata u namjeri da me ostavi, ja sam ured van pameti, pa sam isao da vidim kako to moze bit?
Njoj nisam nista smio da govorim o mojoj posjeti lijecenju!
Tako da je ta "osoba" rekla tj. potvrdila da ima sihira na meni, ali i da ima i na njoj!
I kada sam svojoj supruzi rekao da uci rukju ona je rekla da je njoj ucila rukja sa cd-a i da ona nije nista osjetila, mislim nikakvu promjenu na sebi!
Dok sam ja dok mi je imam ucio, plakao skoro do gusenja, i imao sam mucninu u stomaku tako da umalo nisam i povracao, nikada do tada nisam imao tako jake napade placa, prava agonija, i imao sam osjecaj da me neko ili nesto iznutra davi da nemogu disati, sto je najinteresantnije, i sama blizina tog imama je mene navodila na plac!!!!???

Nesto jos o nama da kazem: zivimo u inostranstvu, i moja majka je u zajednici sa nama, zena je u svako vrijeme moju majku pazila kao i svoju, i sve radila da se moja mati dobro osjeca itd.!
Sto je naravno i moja majka pred drugima i potvrdjivala da je snaha izuzetno pazi, i to u okolini gdje to je skoro izumrlo jer zivimo u inostranstvu.
Cesto su njih dvije poduzimale zajednicke aktivnosti i druzenje, a majka nije uvijek sa nama, jer ima svoj stan odvojen a i cesto je u bosni tako da smo mi i sami bili ono kao da nije zajednica!
Znam od supruge da kad smo se uzeli prije vise od 10 godina da su mnogi bili ljubomorni na nju sto je ona meni dopala a ne neka druga, to mi je ona vise puta pricala.
Evo jos nesto o simptomima:
dok nas dvoje preko telefona pricamo sve je nekako ok, ona je izuzetno ljubazna i susrteljiva, tako da se nikako nebi reklo da ona trazi razvod,
medjutim, kad smo jedno kraj drugog nekad mi se cini da tacno osjecam njeno odbijanje na kozi!!??
Njeni razlozi za razvod su: nevoli me vise, ne osjeca nista vise prema meni, i nemoze sebi zamislit zivot vise sa mnom. A razlog sto me nevoli vise je taj sto se zaljubila navodno u jednog covjeka, a tvrdi da sa njim nema nista, apsolutno nista i da on cak i ne zna za to!
Danas cak kaze da nje ni u koga zaljubljena!
Ok, ako je bozija volja da se mi rastavimo onda protiv toga se nemoze nista, al ako je sihir u pitanju kako da dozvolim sihirbazima i dzinima da nam zivot upropaste,
i upravo je to razlog sto se u meni probudila volja za borbom protiv moguceg sihira i onih sto su ga eventualno nacinili!
Samo jos da napomenem da smo mi bracni par koji prakticira vjerske propise, namaz, propisna odjeca i na meni a i na njoj(pokrivena je) i ona je uvijek pazila da se lijepo oblaci, do prosle godine kad je iznenada pocela da nosi uske farmerice, iako ih je do tada uvijek odbijala kao nepropisno odijevanje! Pokrivena je jos uvijek.

Pa ako ima neko savjet ja cu ga rado saslusat!
Selam aleikum
HM

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od bjela ruza » Pet Apr 24, 2009 3:27 pm

Alejkum selam,

To sto se tebi, odnosno tvojoj supruzi desava sam ja dozivjela prosle godine na svojoj kozi. Procitaj moje postove pa ces vidjeti o cemu se radi. Ja sam vec godinu dana razvedena i dalje se borim protiv tog sihra jer je unio veliku nesrecu i razdor u moj zivot. Ali sve sto dolazi od Allaha je i ja sam zadovoljna Njegovom odlukom kakva god ona bila ali covjek mora da trazi lijeka. Tvoja supruga po svaku cijenu mora da se lijeci pokusaj da je ubjedis ako nece tebe poslusati (jer joj to dzin ne dozvoljava) potrazi nekog ko ima utjecaja na nju da je nagovori. Molim Allaha da vam olaksa i unisti sihr. Amin.

evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od evlad67 » Pon Apr 27, 2009 8:23 am

Amin!
Selam aleikum,
hvala ti na odgovoru, i malo sam i zastrasen sada!
Jer se mnoge stvari koje si ti prozivjela poklapaju sa mojom situacijom sada, i juce sam imao priliku da pricam sa jednom goscom moje majke onako starija zena, i kazivala je za njenu rodicu i isto svi simptomi
koje je opisala kod nje su isti kao kod moje zene, koja i dalje uporno tvrdi da nije bolesna, mada sam sve ubjedjeniji da jest. Ima ipak previse podudarnosti sa tvojim slucajem i sa nekim drugim za koje sam informisan, nemoze to bit slucajno, nevjerujem!
I da nisam i sam isao na lijecenje i da nije mi receno da ima "nesto" i na njoj mozda bi sve to prihvatio kao licnju njenu odluku i mozda se predao bez borbe!
Jos nesto interesantno, kada mi pricamo o nebitnim stvarima ona lijepo prema meni postupa i niko nikad nebi rekao da mi imamo, mozda nerjesiv bracni problem, nego da da je sve na svom mjestu!
ALI, cim spomenem neko pomirenje, ona je ko furija i nece ni da cuje za to, juce mi jos rece da joj se gadim kao muskarac(a 15g. braka iza nas i 2 djece)????
Sada kaze da nikad nije rekla da je zaljubljena i nekog bila drugog??? A bog mi je svjedok da mi je to nekoliko puta navodila kao razlog sto mene vise nevoli :( , i kada ponekad iz nje izbije zracak ljubaznosti u meni se neka nada pojavi da ce se vratit i to :(, iako je ona mene ostavila ja nju jos uvijek volim, meni kaze da se ja bojim bit sam!!! Ja sam se pomirio da moram zivjet bez oca, pomiricu se i stim da nemam vise nje, al nemogu da se predam samo tako, dokle god ima nade za sve!! Ja sam zaustavio proces razvoda braka(dali je to ispravno sto sam tako uradio), kontam mozda ce bit neki preokret, i ako bas ona hoce razvod neka ga onda ona potjera da tako kazem, mislim da je to bolje to sto sam malo zaustavio taj proces!?
Zbunjuje me samo to sto ona kaze da nije osjetila nista kad joj je rukja ucila sa cd-a, dali je to moguce kod opsiherene osobe pretpostavljajuci da je sihir i kod nje u pitanju(ovo je opce pitanje)?
Jer kao i u tvom slucaju muza koji nije htjeo da se lijeci, ni moja supruga nece ni da pokusa, kategoricno pobija svaku mogucnost sihira, a jedini koji bi mogli da utjecu na nju su njeni roditelji da ide da se lijeci, a jos prosle godine smo se dogovorili da cemo ici zajedno na ucenje i to na njenu inicijativu, u vrijeme kada sam bas ja pobijao mogucnosti sihira??!!!
A ja, kao i ti kako sam zakljcio iz tvog posta, nezelim drugu partnericu, ne, a i kod nas su sada dva tabora nastala, njen otac koji je uvijek bio za brak da se cuva i stiti i da se treba boriti za njega, sada joj cak daje podrsku za razvod i njeni je nece posavjetovat da ide da se lijeci :( pa makar da provjeri dali ima sta, nece naskodit sigurno!! A i moja mati sada me jos kori ako i samo razmisljam o mogucem pomirenju!!
Cesto sam bio prije terapije u suicidnoj opasnosti, dosta sam razmisljao o toj mogucnosti, sada sam stabilan i razmisljam trezveno hvala bogu!
Dosta sam u neizvjesnosti, a ipak se nadam u sretan rasplet, a Allah dz.s. zna najbolje!
Toliko za sada!

Selam Aleikum
HMirsad

evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od evlad67 » Pon Apr 27, 2009 8:51 am

Selam aleikum,
zaboravio sam da dodam, da mi od pocetka aprila ne zivimo u istom stanu, ja sam izasao i da njoj i djeci da budu u nasem zajednickom stanu jer je meni lakse nac mozda nekakav stan itd.!
Ali su nam stanovi sada privremeno jedan do drugog, nas dijeli samo jedan zid, tu sam privremeno dok ne nadjem bolji stan, to je stan moje majke gdje mogu bit neko vrijeme!

Ovo samo kao dodatak, jer nemogu da nadjem "edit" funkciju u forumu! :)

Selam aleikum

bajro17
Mlađi član
Postovi: 190
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 4:04 pm
Lokacija: Duvno

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od bajro17 » Pon Apr 27, 2009 9:23 am

neka vam Allah pomogne probaj da popricas sa njom o tome da ide na lijecenje ili popricaj sa njizinom roditeljima jer vi imate vec 2 djeci sada ako bi se rastali opet bi najvise trpjela djeca

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od bjela ruza » Pon Apr 27, 2009 10:24 am

Selam alejkum,

Samo nemoj nista forsirati, budi miran stalozen i nemoj previse juriti za njom to ce je samo iritirati i jos vise ce se distancirati od tebe. Nemoj stvarati nikakve tenzije sa njenom familijom, ne pricaj narodu nista ne zali se i ne kazuj privatne stvari samo, ce ti sve otezati. Nemoj dozvoliti da vase familije unesu jos gori nered zaleci svako svoga. Pusti da i vrijeme odradi svoje.

evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od evlad67 » Pon Apr 27, 2009 8:40 pm

Selam aleikum,
@bajro17, njeni me sada nazalost odbijaju i odbijaju svaki kontakt sa mnom, nazalost, jedino je mogucnost jedna sestra po vjeri sa kojom se druzimo i njenim muzom, da ona pokusa da joj sugerise da pokusa ucenjem da se ispita dali je sve u redu, al kad je ona to onako nabacila kako se kaze, onako iz daleka moja supruga je to kategoricno odbila sa izjavom da je sa njom sve u redu a i ta sestra kaze da ne misli da je dzin u pitanju(al ona nije struno lice na tom polju, i ona je laik kao i vecina nas a i ja sam), a danas sam bas trazeci vise informacija o ovom problemu i nasao podatak da i rukja nemora po svaku cijenu da ima zeljeni efekat tj. da se dokaze da postoji sihir na osobi, ako je dzin koji je u osobi dovoljno jak da se odupre tome, mislim da sam to na www.u-num.com procitao!

Selam aleikum
HM

mesiha
pisem pomalo
Postovi: 33
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 11:15 am

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od mesiha » Pon Apr 27, 2009 9:06 pm

Ne mora da bude sihir,ja bi ti preporucila da se malo drzis po strani.Ja znam da ce joj biti iritantno i odbojno ako ti nastavis biti naporan,pusti par dana,pravi se da si prihvatio cinjenice i vidjet ces da ce ona onda doci sebi i shvatiti ozbiljnost toga,pa sama poceti predlagati rijesavanja problema

a ako ne,sta ces..njena je greska,ako cak nece ni da se testira za sihr..ne mozes je tjerati,njen je grijeh.Ne znam kako moze odbaciti 15 godina tek tako,a i kako njeni to podrzavaju.Uzdaj se Allaha,bit ce onako kako je najbolje.Ti uglavnom dajes sve od sebe da se to rijesi,sada je na njoj

evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od evlad67 » Sre Apr 29, 2009 7:27 am

Selam aleikum,
tvoj odgovor zvuci na prvi pogled malo grub, al na drugi pogled ipak je to sasvim realna mogucnost naravno!
Ja to nisam nikako ni iskljucivao, vec sam naglasio da sam se tek poslije licne terapije kada mi je receno da je utjecaj sa strane nametnut i kada sam koristio ulje i med, odlucio da pokusam da spasim brak uz boziju pomoc ako je moguce, pa vidjecemo sta ce bit inshallah! A sto se tice mene licno ja se drzim vec po strani i tako, samo ponekad se cujemo poslovno, i tada je nas razgovor prijatan i fin,samo jel spomenem mogucnost pomirenja ona je onda na 220 i ko furija agresivna!? :(
Ja sam se inace pomirio sa tom cinjenicom da se i to moze desit, razvod naime! :(

INTERESANTNO: dao sam malom isto jednu teglu meda kakvu sam i ja koristio da mali se i kad je ona uzela tu teglu u ruke pocela da se dere na sina i rekla mu "nosi to u kantu za smece" i cuo sam kako je on nju bacio(culo se kad je pala tegla u kantu)!

Selam svima!
HMirsad

Ernest
Mlađi član
Postovi: 64
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am
Lokacija: Podgorica

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od Ernest » Sre Apr 29, 2009 8:05 am

Selam brate. Dobar ti je savjet dala sestra Mesiha. Veoma mudro od nje a meni pomalo i smijesno. Zna Mesiha za kec iz rukava. Tvoja zena nema namjeru da se razvede od tebe, to je neko moje misljenje. Samo se folira, testira te. Sto vise trcis za njom, to je vise iritira. Da nije sejtanska rabota, jeste, a da li ga u sebi ima, vjerovatno ga nema. Osjetila je da je ne volis kao nekad, pa te isprobava, a opet ne zna ni sama kako bi ti trebao postupiti da bi zadovoljila sujetu. Moj ti je savjet da je ne zoves, da je sto vise izbjegavas i vidjeces kako ce sama da doleti.

Ernest
Mlađi član
Postovi: 64
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am
Lokacija: Podgorica

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od Ernest » Sre Apr 29, 2009 8:10 am

Da, zaboravih da ti kazem da je takodje tvoj sejtan u mogucnosti da djeluje na nju. Cesto ima slucajeva da se dzinica zaljubi u insana, udje u njega i predstavlja ga svojoj supruzi odvratnim.

alanya
pisem pomalo
Postovi: 37
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 11:25 am

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od alanya » Sre Maj 06, 2009 2:29 pm

esselamu alejkum wr wb

subhanAllah sad procitah ove postove od brata Mirsada, sva sam se jezila dok sam citala.. :(
nadam se da ce brat Enes dati kakav odgovor i savjet, a moj je savjet da na bilo koji nacin joj probate napraviti test, jer nije dovoljno nekada samo slusati cd rukju, mislim da je dzin toliko jak da na nju cd ne utice pa izgleda kao da nista nije.. ako mozete ikako da je odvedete kod nekoga ko ispravno uci i ljeci kur'anom ali da ona ne zna kod koga ce ici ili da se ucac dovede kod nje.. treba je iznenaditi, da dzin ne zna sta ga ceka i samo tako ce se inshAllah pokazati ako sta ima.. ZASTO bi tek tako bacila nauceni med u smece??? elhamulillah vjernici ste, prakticirate islam pa vam je sigurno poznato da je nevalja bacati hranu ili rasipati njome.. a i med je hrana..
brate bori se i ne daj da dodje do razvoda, mislim da nije na mjestu savjet ''da se drzis po strani'', jeli to stvarno sve sto bi mogao uraditi??
moj vam je savjet iskreni sa zeljom Allahu swt da vam pomogne i da ne dodje do razvoda.. amin

da napomenem: i ja sam cesto slusala cd rukju i nije djelovao kao sto je ucenje rukje uzivo.. ispostavilo se da je i kod nas dzin koji zeli da nas rastavi.. 6 godina braka sam i sama htjela ostaviti, neznajuci u stvari zasto.. elhamdulillah sada se dalje borimo i uzdamo u Allaha da me izljeci..

meli
Mlađi član
Postovi: 93
Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 1:11 pm

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od meli » Pet Maj 08, 2009 9:39 am

Selam alejkum brate,
Znam kolku ti e tesko, zasto se naogam vo ista situacija.Na mojot decko mu e napraven sihr,ali nikako ne prifaka lecenje.Sovetot "da se drzis na strana" e odlicen".Toa go znam od iskustvo.Koga jas mu se javuvav, ne sakase da me slusne.Koga veke se "otkazav" od nego toj trcase po mene.Ali za nova godina se sprostivme i se padna vo voda.Sega pak ke probam,a ALLAH najdobro znae.Probaj,pa inshaAllah ke ti uspee.Samo ne se predavaj.Bori se i ALLAH ke ti pomogne.Malku poveke sabr.Znam deka e mnogu tesko ali samo sabr ti ostanuva.Ne e loso da probas da ja iznenadis,da ja odneses ili uste podobro da doneses nekoj da i uci rukja,da ne znae sto ja ceka.
Se molam ALLAH da ti pomogne
Selam alejkum

evlad67
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Lokacija: Doboj/Minhen
Kontakt:

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od evlad67 » Pet Maj 08, 2009 12:08 pm

Esselamu aleikum,
havala najljepsa svima koji ovdje trude se da pomognu, to puno znaci, i kojima nije mrsko svoje iskustvo da podijele sa drugima!!

Esselamu aleikum
evlad67

Enna33
pisem pomalo
Postovi: 23
Pridružio se: Sre Dec 02, 2009 4:41 pm

Re: Bracni problem, trebam pomoc!

Post od Enna33 » Sre Dec 02, 2009 4:58 pm

Lijep pozdrav svima!
Obzirom da piše da pravo učešća imaju svi bez obzira na vjeru i naciju registrirala sam se i odlučila potražiti pomoć, savjet ili bilo što.
Kad sam prvo spomenula vjeru samo da napomenem da sam krštena ( sa 15godina) a dijete sam iz miješanog braka. Majka je kršćanka (baka je Ruskinja, djed iz Zagorja) otac musliman.

E sad, problem je u tome što sam se ja prepoznala u situaciji ovog gospodina koji je otvorio temu.
Imali smo brak (7 godina) koji nije bio idealan ali daleko od toga da je bio loš. U biti problem je u tome što nismo razgovarali kako smo trebali i probleme smo gurali pod tepih.
U 10. mj. saznajem da mi je suprug u vezi s drugom UDANOM ženom. Ne da ja potcjenjujem nju, ona radi kao konobarica ( u jednom lokalu gdje bi rekla ima svega i svačega) i u toj vezi koja traje od 9. mj. Nikad prije nije imao ni avanture niti je izlazio u toj mjeri da bi uopće dolazio u bilo kakve kontakte na taj način.
Tu tek počinju problemi, jer suprug se vraća s puta i kad sam tražila objašnjenje on hladnokrvno kaže da je naš brak gotov, da me nikad niti nije volio, da me nikad nije smatrao ženom da jedino što je dobro je to dijete i da bi za njega život dao.
Odlazi k svojim roditeljima i tjedan dana ne dolazi vidjeti malo dijete.
I onda kreće agresija, deranje, vika, svađanje, primjetila sam da dan ili dva kad nije s njom da je onda ok, ali poslije noći provedene s njom opet je nemoguć.
Zatim je došao jedan dan i rekao da hoće hitnu rastavu, da me ne može smisliti da mu se gadim i sl. a onda opet za par dana više ništa. Samo šuti.

S druge strane ta žena je prestala brinuti o svojoj djeci, njen suprug kaže da razumije da se zaljubila ali da ne brine o djeci to mu nije jasno. Počela je piti, spava do podne, neuredna je, ne kuha. Nešto strašno. Ona je neodlučna što se rastave tiče ali iz nekih materijalnih i drugih razloga.

Neki dan sam čisteći naišla na nešto što nije iz moje kuće, čudnog oblika i krenula sam to paliti, međutim nije htjelo goriti iako se radi kao o nekom štapiću omotanom nekim debljim papirom. Uspjela sam nakon dugo vremena to zapaliti.

Psihčki sam rastrojena, dijete s vremena na vrijeme ima dan do dva visoku temperaturu, mislila sam da je gripa ali onda se to smiri.
Njegovi roditelji s kojima sam imala odličan odnos se sad ponašaju prema meni kao prema strankinji. U tom periodu sam izgubila posao, trenutno smo u kući njegovih roditelja iz koje ćemo izgleda morati otići.

Ne znam kako si pomoći i kuda krenuti i da li vama to izgleda kao da je "netko" još umiješan ili je to jednostavno sudbina.

Moram napomenuti da su i on i ona bili dobri roditelji a sad od toga nema ni sjene.
:shock:

Odgovori