U nedoumici

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Farah
Posmatrač
Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 1:50 pm

U nedoumici

Post od Farah » Sre Maj 27, 2009 2:02 pm

Sellam,

Dragi moji imam par nedoumnica, pa gdje da nadjem bolje odgovore i razumijevanje nego ovdje.
Prije godinu i po sam bila na rubu, depresivna, suicidalna... srecom moja porodica me odvela kod jednog Sejha koji mi je uz pomoc Allaha spasio zivot i sad se osjecam bolje nego ikad hvala Allahu.

E sad, u posljednje vrijeme jednoj mojoj bliskoj osobi se dogadjaju slicne stvari. Mnogo je depresivna, pokusaavala se otrovati tabletama, u naletima ne moze podnijeti nikoga od svojih ukucana i zatvara se sama u sobu.
Isprva smo mislili da je psihicki, jer je nedavno ostavio momak nakon duge veze, ali poslije svih mogucih testova doktori nisu nasli nista. Tada su pocele da joj iskacu velike masnice svuda po tijelu, mene je to automatski podsjetilo na moju krizu i borbu.
Oni su je ne savjetujuci se sa mnom odveli kod neke gospodje koja lijecu kur'anom. Meni su zaista njene metode sumnjive.
Ne bi da grijesim dusu, ali cesto joj je govorila sta ce se desiti u buducnosti i pravila hamajlije u nekakvom vosku kroz koje se mora kao provlaciti svako jutro prije podne. Davala joj je i vodu s kur'anom, ciju je flasu poslije morala baciti niz rijeku.
Meni je sve to sumnjivo, jer znam da je moj Sejh rekao kad sam ga pitala za hamajlije da one nemaju nikakvih dejstava, i znam da kad mi je ucio ruk'ju dozivjela sam iskustvo kakvo nikad prije nisam imala i suze su mi na kraju krenule.

Na kraju, treba mi vase misljenje i pomoc. Da li da vjerujem toj gospodji i njenim metodama, ili da je odvedem Sejhu?
Hvala Vam mnogo sto zrtvujete svoje vrijeme i pomazete jedni drugima. :)

bajro17
Mlađi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 4:04 pm

Re: U nedoumici

Post od bajro17 » Sre Maj 27, 2009 3:28 pm

eto masAllah vec znas odgovor ta zena nije ispravna i sve ce joj biti gore nego ti nju odvedi sejhu to sto ona radi u vosku to su zapisi ili nesto slicno to sam vec vidjao a najcesce je u obliku trokuta nego ti nju lijepo kod sejha i dat ce Allah dobro
A zasto bas nakon raskida sa momkom jer sejtan gleda najpovoljniju priliku da udje u covjeka a to je kada covjek zaboravi na Allaha a to su situacije kada je covjek previse sretan kada je previse tuzan kada previse uziva itd.

Odgovori