PAZNJA!!!!! LAZNI KUR'AN SE DISTRIBUIRA

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Dado
pisem pomalo
Postovi: 41
Pridružio se: Čet Sep 18, 2008 12:14 pm
Lokacija: Njemacka / Crna Gora

PAZNJA!!!!! LAZNI KUR'AN SE DISTRIBUIRA

Post od Dado » Sre Jun 03, 2009 5:54 pm

DOBIO SAM PORUKU OD I_S_L_A_M NA FACEBOOK.

VAZNO UPOZORENJE!!! OBAVEZNO NEKA PROCITA SVAKO KO IMA VEZE SA ISLAMOM!!!

LAZNI KURAN

Draga braco i cijenjene sestre molimo vas u ime Allaha s.w.a. da ovo shvatite ozbiljno i da ovaj tekst procitate i shvatite kao savjet i opomenu. Radi se o knjigi koja je izasla iz stampe i vec je u prodaji na najvecim internet stranicama za prodaju knjiga kao sto je (Edit Administarator pobrisan link)

Knjiga nosi naslov "The True Furqan" ili "The 21st Century Quran' (Kur'an 21 stoljeca) Kafirske krscansko-jevrejske-sijsko-rafidijske i ostale sorte kufra uz pomoc dviju stamparski americki kompanija "Omega 2001" i "Wine Press" ostampale su ovu knjigu i vec pustile u prodaju.

Cilj ove knjege je da odvarti ljude od Allahove s.w.a. knjige Kur'ana i da uzme za knjigu ovog stoljeca ovu falsifikovanu izmisljenu knjigu. Ovom knjigom pokusavaju da se priblize muslimanima koji su u siromasnim zemljama ili zemljama gdje vlada rat ili katastrofalne nepogode koristeci krscanske humanitarne organizacije da podjele te knjige ljudima a to rade i u zemljama sa muslimanskim stanovnistvom gdje amerika ima vlast nad njima tako da su vec u Kuwajtu poceli dijeliti u skolama djeci te knjige sto saznajemo iz povjerljivih izvora. ... tekst slijedi ...

Ko sto smo rekli radi se o knjigi koja pokusava da potisne Kur'an iz muslimanskih ruku i da unese fitnu i laz mudu muslimanima, knjiga se sastoji od 77 sura napisanih na arapskom i engleskom jeziku, ajeti u surama su izmjenjeni i upisivali su ono sto godi dusama njihovim tako da su rekli da je borba na Allahovom putu haram, i pored sadrzaja sure fatihe i jos nekih od imena sura nijedna sura nepocinje sa Bismillom vec sa nekim krscanskim trojstvom.

Pocinje Sura prva po njihovom: Al-Basmala i onda pocinje prvi ajet - Reci " U ime oca, rijec, svetog spirita, jedan i samo jedan je istinski Bog" Ova knjiga sadrzi jos mnogo gluposti mi vam je necemo prevoditi kao nebi citali te neistinite lazi i rijeci kufra ali vam nudimo

DOKAZ da se sami uvjerite u to evo vam link: Prva njihova sura

U objasnjenju i opisu izdavaca ove knjige izdvajamo sledece: Opis knjige "Napisana je arapskim i engleskim na svakoj stranici. Proza i poezija najveceg kalibra clasicnog arapskog sa engleskom interpretacijom. Sardrzi 77 sura objasnjavajuci mnogo subjekata sa prelijepim rukopisom i lahak za razumjeti. Ljubav, Svjetlo, Mir, Pokajanje, Zene, Brak, Post, Molitva, Zalog, Inspiracija, Dzennet, Stil i Ekselentna imena su djelovi prepisani u unikatnom stilu Kur'ana."

Kaze jedan od komentatora kafirski: "Ako usporedite the True Furqan i Kur'an oni su obadva ista osim sto je the True Furqan mnogo ljubaznija i tolerantnija i mnogo je pribliznija modernom svijetu"

NAS KOMENTAR - UPOZORENJE:

Prvo, molimo Allaha s.w.a. da olaksa muslimanima i sacuva nas od ove sejtanske smutnje i fitne kafirske.
- Braco i sestre ova knjiga je neistinita i laz na Allaha s.w.a. i njegovu vjeru i nema nista sa islamom. Ukoliko dodjete do ovakvog primjerka odmah ga zapaltie, neostavljajte ga sa strane, niti ga citajte jer je pun lazi na Allaha s.w.a. i pravo je sejtansko djelo.

- Obavjestite svu svoju rodbinu, prijatelje, rijecima, emailovima i sve one koje poznajete da je ovo lazna knjiga i da je odbace, isprintajte ovo upozorenje i poljepite po dzamijama, klubovima i svim mjestima gdje se muslimani okupljaju inshAllah to vam je duznost u ime Allaha s.w.a.da ukazete na spletke kafira i sejtana.

- Prevedite ovaj tekst ili njemu slican na sve moguce jezike koje poznajete i postavljajte na islamskim stranicama, forumima, novinama i sl. - Nemoj te voditi rasprave sa drugim o ovom vec samo recite da je ovo lazna knjiga kafira koji zele da unesu fitnu medu muslimane, ostavite se rasprava.

- Dokazi su da Kur'an ima 114 sura a ne 77, da je Allah s.w.a. svoju knjugu Kur'an i svoj jezik opisao u Kur'anu kao unikatne rijecima " pa zar ima iko ko bolje govori od Allaha " sto nam odmah daje do znanja da sve drugo je puka laz sto mu se suprostavlja i jeli se to nasao sada neki kafir koji ce nam napisati knjigu kako se to muslimani trebaju klanjati, postiti, zeniti, kajati eto sad on Estagfirullah pametniji od Allaha s.w.a. pa ce nam on nasu vjeru pojasniti. Eto inshAllah neka nam ovo bude zadaca da ovu fitnu iskorjenimo odmah i pripremimo nas narod jer vjerovatno ce imati dodira sa ovim, sobzirom da naseg naroda dosta zivi u dijaspori i pricaju engleskim jezikom a kako su kafiri krenuli prevodice ga i na druge jezike.

Dakle sabur, bez puno raspravljanja po forumima, dzamijama i sl. vec kao sto smo rekli UPOZORENJE svim muslimanima. Dokazi da je ovo laz i da Allah s.w.a. nije nista rakao o ovoj knjizi i da je ova knjiga pisana rukom ljudi koji nisu muslimani vec kafiri i to da njen sadrzaj govori o trojstvu sto je krscanska laz mozete provjeriti na web stranici (Edit Administarator, pobrisan link)
gdje postoji citava knjiga.

Eto mi vas selamimo od sraca i molimo Allaha s.w.a. da nas pomogne na putu istine koja Islam se zove i da umremo samo kao muslimani amin.

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Re: PAZNJA!!!!! LAZNI KUR'AN SE DISTRIBUIRA

Post od Enes » Sre Jun 03, 2009 6:12 pm

prvo to je stara vijest ima vec nekoliko godina,
drugo sta time postizete sto medusobno postirate linkove da se stalno cita i da stranice budu na samom vrhu pojecenosti i u pretrazivacima?
Postizete upravo ono sto oni i hoce, da se sto vise siri isti link!

cinite im medvedu uslugu postirajuci linkove na forumima!

Dado
pisem pomalo
Postovi: 41
Pridružio se: Čet Sep 18, 2008 12:14 pm
Lokacija: Njemacka / Crna Gora

Re: PAZNJA!!!!! LAZNI KUR'AN SE DISTRIBUIRA

Post od Dado » Sre Jun 03, 2009 7:01 pm

Halali Enese,

meni je ovo prvi put da cujem za tako nesto, nijet mi je bio da upozorim...A i drugacije se gleda na tako nesto kad si unaprijed upozoren nego kad sam pocinjes da istrazujes, a ne znas dovoljno o Islamu. Tako da sam mislio bolje postavit ovaj tekst, a ti ako mislis da ga treba izbrisat, bujrum.

We Selam

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Re: PAZNJA!!!!! LAZNI KUR'AN SE DISTRIBUIRA

Post od Enes » Sre Jun 03, 2009 7:02 pm

nije problem tekst nego linkovi koje postirate jer time povecavate posjecenost a ksreniti paznju je ok, al trebate malo dublje razmisliti kad postirate link jel postizete vise koristi ili stete.

Odgovori