Drage sestre, draga braco,
prvo da se vec unaprijed izvinem, moj bosanski nije najbolji, odkako imam 9 godina ne zivim u BIH, pa mi halalite neke greske koje napravim u vezi gramatike i rijeci..
Prije rata u BIH, imala sam otprilike 8 godina, umro je baba jedne moje drugaice, njega su kraj njihove kuce sahranili, jedno jutro, kada sam stojala na balkonu nase kuce vidjela sam u po bjela i suncana dana maglu oko njegovog mezara, koja je se u krug polahko okretala i u visinu nestala. Ja sam se tada malo prepala jer mi je to bilo malo cudno ali sam ubrzo zaboravila za to jer je rat ucinio svoje.
Sada imam 26 godina, prosle godine jedan dan, kada sam se igrala sa svojom dvomjesecnom bebom u dnevnoj sobi i pogledala u moju kuhinju tu istu maglu samo u manjem izdanju sam primjetila, ona je tako brzo nestala, da nije mi u prvoj sekundi ni naumpalo da sam s 8 godina tako nesto slicno vidjela. 3 ili 4 dana kasnije moja nana je umrla.
Ja sada ne znam sta to ima da znaci, stvarno sam se prepala, cesto na to mislim, jedna zena koja mi je spaljivala stravu kaze da o tome ne treba pricati i da to nije nista strasno. Znam da mozda trebam to da zadrzim u sebi ali me to ne ostavlja na miru, strah me je da nije kakav znak u vezi mene, da trebam se vise okreniti Islamu ili da nisam na nekom pogresnom putu.
Hvala vam i izvinite sto je prica malo duza...
Da li je ovo jos nekom poznato?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: Da li je ovo jos nekom poznato?
Selam Fatima,
Bosanski ti je veoma dobar, pohvale. Moram naglasit da si napravila gresku kod strave. To je zabranjeno u Islamu i tako se ne trebamo lijeciti. A taj oblacak, ne znam sta predstavlja, ali nemoj se osvrtat na to. Posveti se Islamu svakako i bez tih znakova. A to sto je nana umrla, rahmet joj dusi, to je Allahova swt odredba.
A Allah najbolje zna..
Bosanski ti je veoma dobar, pohvale. Moram naglasit da si napravila gresku kod strave. To je zabranjeno u Islamu i tako se ne trebamo lijeciti. A taj oblacak, ne znam sta predstavlja, ali nemoj se osvrtat na to. Posveti se Islamu svakako i bez tih znakova. A to sto je nana umrla, rahmet joj dusi, to je Allahova swt odredba.
A Allah najbolje zna..