trazim nekoliko savjeta
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
trazim nekoliko savjeta
Selam....iskreno receno neznam odakle da pocnem...zivim u Americi vec duze vrijeme gdje su mi I djeca takoreci odrasla .Imam cerku od 18 god i sina od 16.Cerka kojoj je 18 god je bila samo zainteresovana za skolu I uvjek znala izabrati prave I "fine"prijatelje.Kad kazem fine mnogi koji zive vani razumjece sta hocu da kazem.Izlasci ,momci nikad je nije interesovalo ....kuhati ,praviti kolace je njen najveci hobi.Docekati goste mozda bolje od mene ....trudila sam ih uciti svemu sto je I mene moja majka ucila;postovanju starijih,postovanju roditenja.....mnogi su se divili kako sam uspjela u ovoj Americi odgajiti takvu djevojku.Sve se pocelo mjenjati kad je pocela raditi ..nakon mjesec dana primjetila sam sa zapostavlja koledz gdje je imala sve 100 pada na 70 pa cak I 50 .......mjenja ponasanje prema nama u kuci cas je ovako cas onako(sto je nemoguce od nje ocekivati).Slucajno na njen telefon sam trazila nesto I kao da me je nesto natjeralo da vidim I poruke....zena koja je starija I od mene djeli joj savjete kako je vec odrasla I ima 18 god I treba da zivi svoj zivot drugacije a ne ovako kako zivi...takoreci nagovaranja da zivi sa njom I da napusti kucu....sto je I uradila nakon nekoliko dana .U svom tom stresu I strahu sta se odjednom desilo I kako nam se zivot okreno naopacke uspjevala sam se boriti sa samom sobom I smireno razgovarala sa njom.Kad god pricam sa njom ona place I cuti ....sve sto kaze je da hoce kuci I u skolu al se sve promjeni kad ode po stvari kod te zene... sasvim drugo djete .Ja od doktora neizlazim sve me boli,padam u nesvjest,nejedem,sanjam ruzne snove,alergija samo na desnom dlanu gdje krv nekad krene ...svi nalazi u redu.Kazu stres citajuci ovde mnoge price I komentare dobrih ljudi koji zele pomoci naisla sam I na slusanje rukije I testiranje.........pokusala sam dva puta I vise nesmijem pocela sam da povracam da se tresem I placem.....pustila sam I mojoj cerki jednom kad je dosla ustala je nakon 5 min I od tada nedolazi vise.........sta mi je raditi dali ima nesto u svemu ovome
Re: trazim nekoliko savjeta
Selam. Iskreno da ti Allah olaksa te sve patnje i muke, dovi Mu odazvat ce ti se sigurno. Ako si vec slusala test rukje i to ti se desilo, naravno da mozemo odmah posumnjati na neke lose stvari u svemu tome. Ako vec ne smijes vise slusati to ti moze biti dovoljan dokaz tome, jer stranim tijelima najvece oruzje upravo jeste strah. Draga sestro molim Allaha da ti pomogne. Najbolje je da se smiris i polako i trezveno razmisljas, ne trazi greske vec se okreni pravom putu, putu istine, vrati se dragom Allahu. U medjuvremenu pokusaj potraziti da li postoji koji ucac rukje koji ispravno lijeci serijetskom rukjom, stupi s njim u kontakt i siguran sam da ces dobiti dalje upute od njega ukoliko postoji problem. Javi ovdje jos sta ako imas pa cemo ako Bog da pomoci. Selam
Hvala sto ste se javili .....neznam dali ima iko koga sam znala pitala sam niko nezna ko mi moze pomoci...zivim u Dallasu ako iko zna dali ima ko da mi moze pomoci ili bilo gdje u Americi molim molim da mi kaze.Broj telefona ,adresa bilo kaka informacija dobro bi mi dosla.Hvala vam unaprijed I sve najbolje od Dragog Alahha.Znam da me netreba biti strah I da treba da budem jaka svjesna sam toga ali sam toliko iscrpljena da nemam snage nizasta....hodam,disem,radim al ni sama neznam kako:(
Evo pod ovomtemom imas sve provjerene ucacerukije sirom svjeta:
http://www.lijecenje-kuranom.com/forum/ ... f=3&t=1168
Izpod ces vidjeti da pod USA ima neki ucac iz LA pa pokusaj mozda toga nazvad i ako su Kalifornija i Texas daleko mislim da sigurno nebi pozalila odlazak pravom ucacu rukije.
Ako Bog da, da se rjesis tih problema
http://www.lijecenje-kuranom.com/forum/ ... f=3&t=1168
Izpod ces vidjeti da pod USA ima neki ucac iz LA pa pokusaj mozda toga nazvad i ako su Kalifornija i Texas daleko mislim da sigurno nebi pozalila odlazak pravom ucacu rukije.
Ako Bog da, da se rjesis tih problema
Veliko hvala na informaciji...jeste daleko mi je a sto je najgore moj muz nevjeruje u sve to tako da mi je jos teze b to boriti se sa ovim mukama.Mojoj majki sam se pozalila I ona mi jedina vjeruje kroz sta prolazim.Svi ostali mi kazu da je sve to od stresa I da umisljam stvari.Moguce ..ponekad I ja pomislim na to al da se ovo desava iz cista mira I bez ikakog razloga neide mi u glavu...nesto postoji sto nam neda mira.....