snovi i govor

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Ibrahim
Posmatrač
Pridružio se: Pon Feb 27, 2006 1:20 am

snovi i govor

Post od Ibrahim » Sre Apr 05, 2006 6:43 am

Često imam snove u kojima me neko progoni, nekad ljudi sa svinjama, nekada ja sam bježim po nekim mračnim mjestima. Sanjao sam kako nosim mrtvog konja crne boje, nekad ono što sanjam donekle se obistini. Kada sam počeo klanjati osjećao sam neki umor. Jednom su mi čak rekli kako u snu vičem 'Šta je hoćeš da me ubiješ'. Nisam baš pratio, ali mi se čini da ti snovi prestanu kad prestanem klanjati.
Šta to može biti?

Ibrahim
Posmatrač

Post od Ibrahim » Čet Apr 06, 2006 6:34 am

Znam ali šta ću nekad mi nešto zaokupi pažnju, odem negdje iz kuće. Ja to naklanjam, al nekako nije isto. Ali ponavljam, osjećam se umorno između namaza, ali čim uzmem abdest umor nestaje.

elma np
Stari član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Post od elma np » Čet Apr 06, 2006 5:09 pm

esselamu alejkum,brate moras namaze klanjati na vrijeme,uciti sto vise,pustaj suru bekare,na svaki sabah i aksam presnimi i rukju i slusaj,
Poslednja izmena od elma np u Ned Jul 09, 2006 11:40 am, izmenjeno 1 put ukupno.

leyla
Mlađi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 7:33 pm

Post od leyla » Čet Apr 06, 2006 7:32 pm

sad kod tebe može biti nešto sasvim drugo u pitanju...ali kod mene je tokom liječenja(i prije kad nisam znala da je sihir)od namaza dolazio veliki umor..pa i snove sam imala koji su se ostvarili a vidjala sam donekle mjere i budučnost koja se je ostvarila(to zapravo nije vidanje budučnosti nego stvari koje se več dogadaju samo ne u mom prisustvu)...to se je sve povečavalo ako nisam klanjala...elhamdulilah sad kad redovno klanjam nema više prividanja..nekad tek malo toga...
Vidanje budučnosti nije dar a ni čovjekova mogučnost, več možda otkriva prisutnost džinna...

Ibrahim
Posmatrač

Post od Ibrahim » Sub Apr 08, 2006 4:38 pm

Znam da nije dar, i nije da baš vidim budućnost. Zamolio bih nekoga ko je upućen u sve ovo, da mi kaže jesu li ovo znaci sihra. Moram napomenuti da sam još u ratu imao zastrašujuće snove, često sam sanjao kako skačem s balkona, ali onako skočim i ništa mi ne bude, znao sam ustati, mjesečariti, krenuti ka balkonu. Međutim sve je to nekako prestalo kako sam krenuo u mekteb, učio sufaru. I jednom sam se probudio tako prestrašen, nemoguće je i zamisliti taj osjećaj, ma nije ni strah, nego nekakav apstraktan osjećaj, i tada sam
govorio kako umirem, nešto slično kao da su me živog sahranili.

Ali me najviše zabrinjava to što sam skoro uvjeren da u kući imam hamajlija , a da i ne znam za njih.

Ne znam da li je ispravno, ali ja sam prije nekoliko dana zamolio Boga za pomoć, i
uputu, i onda otvorio Kur'an, i ruka mi se zaustavila na ajetu 'Mi smo ti dovoljni protiv onih koji ti se izruguju'

Možda nije bitno ali sam primjetio da dok klanjam osjetim vrućinu u ušima,
i dok učim pred spavanje ajetul-kursiju osjetim neku vrućinu u očima, i kao da mi se pomjeraju kapci.

leyla
Mlađi član

Post od leyla » Sub Apr 08, 2006 9:42 pm

Brate, za sve znake sihra možeš nači na ovoj stranici...ali napomenut te moram da kod svih nisu isti.
Ako sumljaš na sihir, downloadaj rukju i pretestiraj se. Sve ti piše.
Abu se pozna na to pa možda če ti on šta konkretnije kazati.
Nočne more(ako su konstantne), bolovi, zagrijavanje mišiča, trzanje tijela, strah u grudima...sve to mogu biti znaki sihira,. Pogotovo ako ti se pojavljuju kada učiš.
Izvini ako ti kažem ovo;ali nesmiješ praviti panike i sebi uvečavat straha.
Ti sebe lijepo pretestiraj,pa onda nadalje kontaktiraj sa učačem..ako govoriš da ti pomaže namaz, i sufara nije mi jasno što idalje neideš tom metodom? Uči, klanjaj, zikri..to su jedine metode + rukja.

edenskivrtovi
pisem pomalo
Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 10:04 am

Post od edenskivrtovi » Pon Apr 10, 2006 1:28 pm

Selam, esta podrazumijevate ( Lejla i Ibrahim ) pod darom a sta pod dzinskim otkrivanjem buducnosti, koliko je meni poznato dzini ne poznaju buducnost. Ovdje mislim na snove koji se ostvaruju.

Ibrahim
Posmatrač

Post od Ibrahim » Pon Apr 10, 2006 7:32 pm

Ma ne da se baš ostvare, nego sam nekako paranoičan kad se probudim.
naravno da znam nešto o svemu ovome, ne bih pisao ovdje.

AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pon Apr 10, 2006 8:43 pm

selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Pokusaj sa rukjom brate Ibrahime,nije ti nista do dzinsko sejtanski dodir,kojeg nosis kao posledicu kako rata tako i prije rata.Sve su to dzinsko sejtanski nagoni i poticaji kako bi te obeshrabrili,jer sve te stvari koje navodis su jedni od simptoma ove bolesti.Javi mi se privatnom porukom pa mi opisi detaljnije sve sto radis i osjecas pa cemo u ime Allaha vidjet sta cemo i kako cemo.

leyla
Mlađi član

Post od leyla » Uto Apr 11, 2006 4:11 pm

Ja kako sam čula( i od učača rukje) džinsko je da se vidja budučnost(ali Allah dž. najbolje zna).
Mnogi ljudi smatraju darom to što imaju sposobnost npr. vidjati budučnost, pa prošlost čovjeka, pa isto tako˝liječe ljude˝ bioenergijom, komuniciraju sa paralelnim svijetom...to zame nije dar več nenormala.
Ja sam npr. vidjala paralelni svijet, svačega toga, stvari koje se upravo dogadaju na drugoj strani svijeta, nešto što se nekomu drugom dogadja i da kažem nimalo nisam bila tada zadovoljna s tim. Zbog tog nisam mogla imati normalnog života.
Ja sam obolila od tog tokom toga kad počela da se previše bakčem duhovnim svijetom i energijama.
Pročitala sam mnogo knjiga o duhovnom liječenju(tj. visak,-čakre i te fore)..i ako bi bilo po moje ja bi to zabranila jer zavodi svijet.
Medjutim jednom sam naišla na stranicu od jednog mađioničara što se bavi bijelom magijom, pa je on tam opisivo, kako mnogo ljudi dodje u zabludu, jer misle da suraduju sa dobrom stranom ustvari surađuju sa lošim silama pa onda zapadnu u velike probleme...ima mnogo toga ovdje za kazat ali nepaše pod ovu temu.
Sa razlogom je duhovni svijet muslimanima GAJB.
Mi ljudi moramo uživati u ovom svijetu i životu.

Ibrahim
Posmatrač

Post od Ibrahim » Čet Apr 13, 2006 7:56 pm

poslao sam mejl na tvoju adresu, pošto na privatnim porukama stalno piše poruka je u izlazu

daneS
Mlađi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 1:46 pm

Post od daneS » Čet Apr 13, 2006 9:18 pm

es-selamu alejkum,

leyla;
Ja sam npr. vidjala paralelni svijet, svačega toga, stvari koje se upravo dogadaju na drugoj strani svijeta, nešto što se nekomu drugom dogadja
kako ovo objašnjavaš,sa čime si to vidjela?
Sa razlogom je duhovni svijet muslimanima GAJB.
pa i ovo me zanima,smisao rečenice,zar mi muslimani nemamo duhovnost ili mi imamo duhovnost bez duhovnog svijeta.

kod odgovora na prvo pitanje nadoveži se na svoj post,gdje kažeš:Vidanje budučnosti nije dar a ni čovjekova mogučnost, več možda otkriva prisutnost džinna...

Odgovori