Pitanje za cijenjenog brata Enesa

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Eminna
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 7:00 am

Pitanje za cijenjenog brata Enesa

Post od Eminna » Sub Maj 12, 2007 7:50 pm

Sva hvala i zahvala pripadaju iskljucivo i samo Allahu Uzvisenom,salav i selam na Allahova miljenika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem, njegovu casnu porodicu,njegove ashabe potom sve one koji ga budu slijedili do Sudnjeg dana.

Es-Selamu'alejkumu ve rahmetullahi ve berekatuhu....

Cijenjeni brate Enese vec duze vrijeme sam na ovoj stranici, hvala Allahu pa sam sasvim slucajno nekad prije 3/4god nabasala na stranicu i neprodje ni jedan jedini dan a da ne posjetim stranicu kako bi naucila ponesto novo ili pak osvjezila svoje steceno znanje.

Povod moga javljanja tebi licno cijenjeni brate Enese, muci me jedno pitanje na koje nikako da pronadjem odgovor .....

Pitanje glasi : Jeli moguce da dzin/dzini napuste tjelo osobe ili pak da prihvate ti i sti dzini Islam , bez posjete nekog od ucaca rukije?????

Meni nije doista jasno kako? licno ja sam u pitanju pokusacu ukratko da pojasnem svoje pitanje, ovako cio svoj zivot sam provela nita nisam praktikovala od Islama, ili bolje receno bilo je sve svedeno na to da Allah Uzviseni postoji i to je sve .Kur'an nisam nikad u svome zivotu ni na Bosanski iscitavala ...zivjela sam onako kako sve danasnje savremene muslimanke zive , estakfirulah samo ime od muslimanke sam imala.

Desilo se sto se desilo jednomg dana 5 godina nazad, osjecalasam se tako da mi je smrtni cas nastupio , tog dana pocinje sve da se mjenja...

Dan posle toga cinim Tewbu Allahu Uzvisenom,polako pocinjem da ucim nesto od Islama, posjetivsi stranicu lijecenje-Kur'anom poslusala sam nekoliko puta rukiju cijenjeni brate Enese onu sto si ucio nekoj od sestara.Subhan Allah osjecala sam reakcije dzina na rukiju, puno sam iscitavala o tome kako i zasto dzini napadaju ljude....

Nijet mi je da ti malo pojasnem posle moga pokajanja i povratka Uzvisenom Allahu , elhamdullilah pokrila sam se (hidzab) nijet mi je insAllah niqab od dana povratka svome Gospodaru nisam propustila nijedan jedini vakat namaza,dova je moja spona sa mojim Gospodarom , elhamdullilah izvrsavam Allahove naredbe koliko je u mojoj moci, zivim po Sunnetu poslanika s.a.w.s. jednostavno moj zivot se elhamdullilah za posljednjih 5 godina promjenio onako kako bi nas narod rekao danemozes da vjerujes da je to ista osoba . Elhamdullilah isto tako je i sa mojim muzem, mojom djecom ...

Napisah sve ovo ne da se pohvalim nedo Allah Jedini , interesuje me samo jedno zivjela sam zivot kako sam ja to cesto imala obicaj reci dzehennem na dunjaluku danas elhamdullilah zivim zivotom koji se moze samo reci ovim rijecima dzennet na dunjaluku

Mene interesuje samo jesam li se mogla izlijeciti /zalijeciti posto nisam posjecivala ucace rukije???? Samo da dodam da sam elhamdullilah naucila pismo Kur'ani Kerima sposobna sam elhamdullilah da ucim u Kur'anu sama , neznam sve te rukije napamet ali znam elhamrullilah procitati .... Halali cijenjeni brate Enese na duzini moga pitanja,imala sam nijet samo da malo pojasnem kako bi tebi bilo lakse da mi pojasnis ....Ako je moguce malo opsirnije ,Molim Allaha Uzvisenog da te nagradi najljepsom nagradom ovoga i buduceg svijeta..amin

Es-Selamu'alejkumu ve rahmetullahi ve berekatuhu ....

Enes
Site Admin
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Kontakt:

Re: Pitanje za cijenjenog brata Enesa

Post od Enes » Uto Maj 15, 2007 10:37 pm

Eminna napisao:

Pitanje glasi : Jeli moguce da dzin/dzini napuste tjelo osobe ili pak da prihvate ti i sti dzini Islam , bez posjete nekog od ucaca rukije?????

NAravno da je moguce:
Primjer imamo kod poslanika s jedne strane a s druge strane, to i jeste pravi cilje.
Zasto?
Pa niti je bolensik uvijek u stanju da ide do ucaca da mu uci niti je ucac u stanju uvijek da prima istog boelsnika.
Kao sto ni babo ni mama, ne hrane citav zivot svoje dijete.
Obrazuju ga, pripreme ga za zivot i dalje nastavlja sam i da formira svoju porodica da nastavi da prenosi znaje i da ga stice sam.
Tako je to i kdo lijecenja.
Bitno je da osoba spozna da ima problem, da dobije upustva da se bori i da dalje stice sam znaje i boris se.
Niti ja mogu sve zanti i prenijeti niti vi mozete sve zapmatiti dok vas to ne pogodit, dok sami to ne dozivite.
Kako sve zavrsimo osnovnu skolu, ne izademo svi sa istom ocjenom i zanjem.
Tako i ovjde, ne sticemo svi isto iman i sustinu problema tako lako.
Znaci moze se izlijeciti sam i to treba forsirati.
Jer nije lijek kod ucaca, niti je bolest(iskusenje) dosla zbog ucaca!

Odgovori