es-selamu alejkum we rahemtullah
Nadam se da cemi kompetentni na ovu temu moci dati odgovor. Allah vas nagradio. Zaista mi je hitno.
Imam cerkicu od godinu ipo i evo od rodjenja devrimo sa njenim ne spavanjem. U pocetku je to bilo normalno jer smo mislili jos je mala beba a imala je i problema sa disanjem. Medjutim kako raste to nam sve postaje teze i teze za podnijeti.
Po danu jako malo spava a po noci se cesto budi tako da sam i ja i muz fizicki i psihicki slomljeni.
Jako tesko zaspi a vrlo lako se budi ito par puta po noci. Kada se probudi onda joj treba sat do dva da bi ponovo zaspala.Vidimo da joj se spava ali jednostavno nemoze da zaspi kao da joj nesto neda.
Pored toga je vazda blijeda i ima modro oko ociju. Vjerovatno od umora.
Isli smo kod ljekara medjutim jako je zdrava hvala Allahu.
Neznamo sta da radimo. Redovno joj ucimo prije spavanja ajetul kursiju, Ihlas, Felek i Nas pa je potaremo ali nepomaze.
Da se neradi o uroku mozda ??? Ili sihr nedo Allah???
Dali je neko imao slicnih problema ili dali brat Enes zna nesto vise o ovome.
Allah vam podario svako dobro
selam
Pomoc uvezi djeteta i nespavanja
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Selam
Imao sam i ja istih problema. U toj sobi u kojoj spava dijete obavljajte što češće molitvu, izučite felek, nas i ajetu kursiju nad vodom i dajte djetetu da popije. Skinite audio rukju i puštajte je što češće u kući, ili skinite Kur'an i pustite suru Bekare. Najbolje od svega je da molite Allaha s.w.t. da vam dijete spava normalno.
Selam alejkum!
Imamo problema sa malom bebom, pa cemo opisati sto je moguce bolje kako bi
nam mogli dati pravi savjet.
Imamo sincica starog tri sedmice, hvala Allahu zdrav je barem tako doktori
kazu, jako je ljepo i zivahno djete preko dana, tako da mnogi se i zacude
kad kazemo koliko je star.
Preko dana ljepo spava i jede, ne place i jako je zivahno djete, ali svake
noci od druge noci po rodjenu otprilike od 10 sati navecer pa do 2 sata
noci on jako jako place i tu nista ne pomaze.
Gladan nije, niti trazi paznju jer i na rukama place, dajemo mu neke kapi i
za stomak u slucaju da ga muci stomacic, ucimo mu neke sure pa ga potaremo,
ali bas nista ne pomaze.
Jako smo ocajni, ne znamo vise sta raditi kako bi mu olaksali, ne znamo sta
ga muci.
Otprilike to izgleda ovako, budi se da doji, pocne dojiti i poslje par
minuta pocne jako vristati, dizemo ga u narucje vristi 5 – 10 minuta i malo
se smiri i opet trazi da doji, ponovo pocinje dojiti i doji 1 minutu i opet
pocne jako vristati i udarati rucicama i nozicama, i tako sve od sve od 10
sati navecer pa do 2 unoci i uvijek zaspi prije dva na 10 – 20 minuta u
isto vrjeme.
Da li bi ovo moglo imati kakve veze sa dzinima, sejtanima, urokom???
Svaki savjet je dobro dosao!
Allah vas nagradio !
Esselamu alejkum!
We alejkumusselam
Ne mora da znaci da je sihr i dzini u pitanju, moze biti urok od samih
roditelja.
Uzmite 5 litara vode i naucite na tu vodu fatihu, ajetul kursijju, ihlas,
felek, nas, i dove
Bismillahi erkike vallahu jesfike min kulli dain ju'zike ve min kulli nefsin
ev ajnin hasidin Allahu jesfike." 7x
Allahumme rabben-nasi ezhibil be'se vesfi entes-Safi la sifae illa sifauke
sifaen la jugadiru sekamen. 7x.
Posudu na koju se uce ajete primaket ustima tako da dah dok se uci pada na
vodu.
Ako ga hranite dodtatno, osim dojenja, onda ove ajete naucite na mlijeko ili
sta vec dajete pa nek to pije.
vodom ga svaku noc prebrisati tj okupati ga tom vodom.
Prouciti mu pred spavanje ihlas, felek, nas tako sto sastavite sake kao da
pijete vodu, prouctie te ajte i potarete dijete od glave do pete i to
ponovite tri puta svaku noc.
Uradite ovo pa mi se javite za dva tri dana ok kadpocnete da prakticirate da
vidimo sta se desaje.
Trebalo bi da se rezultati vide odmah.
Enes
Selam alejkum!
Amin na tvoje sve dove, i da te Uzviseni Allah obraduje kao sto je nas obradovao tvoj mail!
Tu vecer nismo imali maslinovog ulja, a nismo mogli da cekamo do jutra pa smo naucili na cisto ulje iz apoteke kojim inace mazemo bebu. Da li smo smjeli uciti na ovo bebi ulje ne znam, ali ti nismo mogli da pisemo mail jer smo mislili da neces stici da odgovoris a nama se zurilo.
Hvala Allahu dijete je sad puno mirnije i pokvario je obicaj , ne budi se nocu niti place vise histericno kao prije, sada je ako bog da uredu .
Neka Allah dz.sh. nagradi tebe i porodicu
Imamo problema sa malom bebom, pa cemo opisati sto je moguce bolje kako bi
nam mogli dati pravi savjet.
Imamo sincica starog tri sedmice, hvala Allahu zdrav je barem tako doktori
kazu, jako je ljepo i zivahno djete preko dana, tako da mnogi se i zacude
kad kazemo koliko je star.
Preko dana ljepo spava i jede, ne place i jako je zivahno djete, ali svake
noci od druge noci po rodjenu otprilike od 10 sati navecer pa do 2 sata
noci on jako jako place i tu nista ne pomaze.
Gladan nije, niti trazi paznju jer i na rukama place, dajemo mu neke kapi i
za stomak u slucaju da ga muci stomacic, ucimo mu neke sure pa ga potaremo,
ali bas nista ne pomaze.
Jako smo ocajni, ne znamo vise sta raditi kako bi mu olaksali, ne znamo sta
ga muci.
Otprilike to izgleda ovako, budi se da doji, pocne dojiti i poslje par
minuta pocne jako vristati, dizemo ga u narucje vristi 5 – 10 minuta i malo
se smiri i opet trazi da doji, ponovo pocinje dojiti i doji 1 minutu i opet
pocne jako vristati i udarati rucicama i nozicama, i tako sve od sve od 10
sati navecer pa do 2 unoci i uvijek zaspi prije dva na 10 – 20 minuta u
isto vrjeme.
Da li bi ovo moglo imati kakve veze sa dzinima, sejtanima, urokom???
Svaki savjet je dobro dosao!
Allah vas nagradio !
Esselamu alejkum!
We alejkumusselam
Ne mora da znaci da je sihr i dzini u pitanju, moze biti urok od samih
roditelja.
Uzmite 5 litara vode i naucite na tu vodu fatihu, ajetul kursijju, ihlas,
felek, nas, i dove
Bismillahi erkike vallahu jesfike min kulli dain ju'zike ve min kulli nefsin
ev ajnin hasidin Allahu jesfike." 7x
Allahumme rabben-nasi ezhibil be'se vesfi entes-Safi la sifae illa sifauke
sifaen la jugadiru sekamen. 7x.
Posudu na koju se uce ajete primaket ustima tako da dah dok se uci pada na
vodu.
Ako ga hranite dodtatno, osim dojenja, onda ove ajete naucite na mlijeko ili
sta vec dajete pa nek to pije.
vodom ga svaku noc prebrisati tj okupati ga tom vodom.
Prouciti mu pred spavanje ihlas, felek, nas tako sto sastavite sake kao da
pijete vodu, prouctie te ajte i potarete dijete od glave do pete i to
ponovite tri puta svaku noc.
Uradite ovo pa mi se javite za dva tri dana ok kadpocnete da prakticirate da
vidimo sta se desaje.
Trebalo bi da se rezultati vide odmah.
Enes
Selam alejkum!
Amin na tvoje sve dove, i da te Uzviseni Allah obraduje kao sto je nas obradovao tvoj mail!
Tu vecer nismo imali maslinovog ulja, a nismo mogli da cekamo do jutra pa smo naucili na cisto ulje iz apoteke kojim inace mazemo bebu. Da li smo smjeli uciti na ovo bebi ulje ne znam, ali ti nismo mogli da pisemo mail jer smo mislili da neces stici da odgovoris a nama se zurilo.
Hvala Allahu dijete je sad puno mirnije i pokvario je obicaj , ne budi se nocu niti place vise histericno kao prije, sada je ako bog da uredu .
Neka Allah dz.sh. nagradi tebe i porodicu
Esselamu-alejkum,
isti takav problem je rijesen veoma uspjesno tako sto se rukja snimila, i ne pustila glasno, nego sa slusalicama djetetu direktno na usi. Svega par minuta i zaspao odmah. Isto kao kad se rodio pa mu Hodza proucio na uho i glava mu odmah u snu pala kao da je lutka kakva.
Probaj, to je za mene hvala Bogu dragom radilo.
A moze isto mnogo drugih stvari biti:
-da li je prostorija dobro izracena, uvijek mi majke pravimo gresku da djecu preobucemo, samo laka pamucna pidzama treba, jer je pamuk prirodna tkanina koja odobrava kozi da"dise", i nikakve sokne da stezu nogice
-da li ti i muz konzumirate cigarete, jer je sekondarni dim opasniji nego sto ti uvlacis u svoja pluca, vecina takve djece imaju podocnjake
-kupka pred spavanje i procitaj djetetu knjigu, napravi rutinu takvu ,jer svakom insanu Bozijem je potrebna rutina, a pogotovo djeci
-pobrini se da ima redovno vrijeme za spavanje, u tim godinama mozda 7.30 navece, i ako ustane ne ruzi ga nego vrati ga u krevet i upali malo svijetlo kraj njega, veoma slabo naravno da se ne plasi
-da li ide dovoljno na sunce jer djeca vitamin D, u svom tjelu razvijaju kroz kontakt sa suncem
-pazi sta jede prije spavanja, izvadi iz njegove dijete skoro sve slatko jer karbo-hidrati nam daju energiju, pa ako djeca jedu toga puno onda se tako ponasaju,kao kad odrasla osoba ima previse kafe, pa tu energiju moraju izgoriti, nemogu se smiriti
-Sto vise voca i povrca, a manje ove procesirane hrane ,znas sta kazu
"Ti si sta jedes", pa tako i dijeca
- i nemoj ga pustiti da previse spava po danu ili uopste pa ces viditi kako ce se izmoriti i zaspati
Nadam se da ti je ovo barem malo pomoglo InshAllah!
isti takav problem je rijesen veoma uspjesno tako sto se rukja snimila, i ne pustila glasno, nego sa slusalicama djetetu direktno na usi. Svega par minuta i zaspao odmah. Isto kao kad se rodio pa mu Hodza proucio na uho i glava mu odmah u snu pala kao da je lutka kakva.
Probaj, to je za mene hvala Bogu dragom radilo.
A moze isto mnogo drugih stvari biti:
-da li je prostorija dobro izracena, uvijek mi majke pravimo gresku da djecu preobucemo, samo laka pamucna pidzama treba, jer je pamuk prirodna tkanina koja odobrava kozi da"dise", i nikakve sokne da stezu nogice
-da li ti i muz konzumirate cigarete, jer je sekondarni dim opasniji nego sto ti uvlacis u svoja pluca, vecina takve djece imaju podocnjake
-kupka pred spavanje i procitaj djetetu knjigu, napravi rutinu takvu ,jer svakom insanu Bozijem je potrebna rutina, a pogotovo djeci
-pobrini se da ima redovno vrijeme za spavanje, u tim godinama mozda 7.30 navece, i ako ustane ne ruzi ga nego vrati ga u krevet i upali malo svijetlo kraj njega, veoma slabo naravno da se ne plasi
-da li ide dovoljno na sunce jer djeca vitamin D, u svom tjelu razvijaju kroz kontakt sa suncem
-pazi sta jede prije spavanja, izvadi iz njegove dijete skoro sve slatko jer karbo-hidrati nam daju energiju, pa ako djeca jedu toga puno onda se tako ponasaju,kao kad odrasla osoba ima previse kafe, pa tu energiju moraju izgoriti, nemogu se smiriti
-Sto vise voca i povrca, a manje ove procesirane hrane ,znas sta kazu
"Ti si sta jedes", pa tako i dijeca
- i nemoj ga pustiti da previse spava po danu ili uopste pa ces viditi kako ce se izmoriti i zaspati
Nadam se da ti je ovo barem malo pomoglo InshAllah!
es-selamu alejkum
Da vas Allah nagradi na vasim odgovorima.
Sestro Zbunjena sve sto si navela ja to vec od rodjenja djece praktikujem. Vodim brigu o tome sta jedu, kada jedu, kada i gdje spavaju tako da imaju ustaljenu rutinu. Sto se tice duhana i slicno tome Elhamdulillah u kuci se praktikuje islam tako da nema uzbudjivanja djeteta od te strane (muzika, tv, duhan isl je strano u kuci)
Brate Enese to sto si napisao to od petka radimo. U petak je iole dobro spavala, u subotu se probudila kao i obicajno kada mi lijezemo poslije jacije bilo je negdje oko 00.30 do .2.00 je samo vristala subhanaAllah kao nikada do tada. Cim bi joj poceli uctiti jos vise bi pocela vristati i bacati se iz nasih ruku. Tu noc a i noc poslije nije htjela da pije mlijeko na koje je prouceno mada je muz ucio da ona nevidi SubhanaAllah
Sinoc mi je po prvi put prespavala cjelu noc (nesmijem ni da kazem bojim se da se opet ne pogorsa )
Kupali smo je 3 noci uzastopno (nedilja, ponediljak i utorak) a od petka pije na nauceno mlijeko. Sa kupanjem pauziramo a ucimo i dalje na flasicu. Sta nam savjetujes? Da je kupamo svaki dan ili ????
Neznam dali ima kakve veze sa urokom, sihirom i nasim ucenjem al mala je imala jako crnu stolicu zadnjih dana sto mi nije poznato
Mozeli se ovo snecim povezati ???
da vas Allah nagradi
Sestro Zbunjena sve sto si navela ja to vec od rodjenja djece praktikujem. Vodim brigu o tome sta jedu, kada jedu, kada i gdje spavaju tako da imaju ustaljenu rutinu. Sto se tice duhana i slicno tome Elhamdulillah u kuci se praktikuje islam tako da nema uzbudjivanja djeteta od te strane (muzika, tv, duhan isl je strano u kuci)
Brate Enese to sto si napisao to od petka radimo. U petak je iole dobro spavala, u subotu se probudila kao i obicajno kada mi lijezemo poslije jacije bilo je negdje oko 00.30 do .2.00 je samo vristala subhanaAllah kao nikada do tada. Cim bi joj poceli uctiti jos vise bi pocela vristati i bacati se iz nasih ruku. Tu noc a i noc poslije nije htjela da pije mlijeko na koje je prouceno mada je muz ucio da ona nevidi SubhanaAllah
Sinoc mi je po prvi put prespavala cjelu noc (nesmijem ni da kazem bojim se da se opet ne pogorsa )
Kupali smo je 3 noci uzastopno (nedilja, ponediljak i utorak) a od petka pije na nauceno mlijeko. Sa kupanjem pauziramo a ucimo i dalje na flasicu. Sta nam savjetujes? Da je kupamo svaki dan ili ????
Neznam dali ima kakve veze sa urokom, sihirom i nasim ucenjem al mala je imala jako crnu stolicu zadnjih dana sto mi nije poznato
da vas Allah nagradi
-
AbuAmRibnFadL
- Veteran
- Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
- Kontakt:
selam alejkum we rahmtullahi we berekatuhu
Uzmite flasu maslinovog ulja te mazite dijete svake noci prije spavanja,na ulje proucite 1 Fatihu 1 ihlas 1 El-feleq 1 En-nas i 1 Ajetul Kursijju,Allahovom voljom djetetu ce biti bolje.Ova terapija moze potrajati od jedne do dvije nedjelje,navece je mazite uljem a izjutra je kupajte vodom,ako mislite da je urok i ako sumnjate na nekoga da je urekao,potrazite od te iste osobe da se abdesti pa je tom istom vodom okupajte,pocnite prvo od sebe.
Uzmite flasu maslinovog ulja te mazite dijete svake noci prije spavanja,na ulje proucite 1 Fatihu 1 ihlas 1 El-feleq 1 En-nas i 1 Ajetul Kursijju,Allahovom voljom djetetu ce biti bolje.Ova terapija moze potrajati od jedne do dvije nedjelje,navece je mazite uljem a izjutra je kupajte vodom,ako mislite da je urok i ako sumnjate na nekoga da je urekao,potrazite od te iste osobe da se abdesti pa je tom istom vodom okupajte,pocnite prvo od sebe.