smijel se zapis ili hamajlija tovorit bez predumisljanja, bez da nastanu neke komplikacije, i dali neko na forumu zna desifrovat sta pise u zapisu??
Nisam mogao ovo da ne upitam
Selam aleikum
evlad67
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
We Alejkumu Es Selam We Rahmetullahi We Berekatuhuevlad67 napisao:Selam
smijel se zapis ili hamajlija tovorit bez predumisljanja, bez da nastanu neke komplikacije, i dali neko na forumu zna desifrovat sta pise u zapisu??
Selam aleikum
evlad67
Pa nisam bas otvorio, samo sam malo zavirioYassin napisao:We Alejkumu Es Selam We Rahmetullahi We Berekatuhuevlad67 napisao:Selam
Selam aleikum
evlad67
Ako si vec otvorio tu hemajliju skeniraj je i postavi je ovdije da mozemo vidijet sta pise.
evlad67 napisao:
Al po znakovima mi se cini kao da je staro arabsko pismo, ako je takvo ikad postojalo, ili mozda perzijsko nekadasnje ili slicno...
Nema recimo znakova za tipicno kuransko pismo, fetha sukjun testid damma ili slicno, nekako vise kao mjesavina jevrejskog i arapskog!!!
pa ne bi se slozio da su to obicne gluposti.bajro17 napisao:nemas straha od otvaranja sta sam ih ja nasao kod svoga dede sve sam ih spalio tako da ih sada nemam ali to su obicne gluposti ispisano nesto u krug ili naprimjer stavljen kriz i u sve cetri kvadranta stavljen harf ba i tako nesto samo bismillah i u vatru ako ne zelis da otvaras a i ako otvoris baci u vatru sto prije
Kad se sihir unistava, tj kad se pali ili poljeva naucneom vodom, dzini koji su vezani tim sihrom trpe bol kao i onaj koji je to sparavio.be.ma napisao:jel se mora zapalit ili se moze samo baciti u rijeku? ja sam isto imala i bacila sam u rijeku, tako su mi bili rekli