Selamun 'alejkum we rahmetullahi we berakatuhu!
Imam ovakvu situaciju u kući - znam da i babo, i mama, i brat isto imaju problema sa džinima, imaju sve simptome, kod babe i mame je u pitanju (prema simptomima) sihr rastavljanja. Ali, kako insane da ubijedim da moraju da se liječe??? Pokušala sam na različite načine, ali ne pije vode, što se kaže. Mama je u par navrata prije petnaestak godina isla kod hodza, al naravno nista nije bilo dugog vijeka pa je odustala. Prije nekih 7 godina isla je kod jednog brata, arapa, koji joj je ucio rukju, i sejtan se javio ali tom prilikom Allah je dao da nisu uspjeli da ga istjeraju. Ali, problem je bio što je on naplatio to učenje rukje 1000KM, i babo i mama u to vrijeme nisu imali para da bi ponovili tretman (subhanAllah eto kakvih insana ima). Uglavnom, završilo se na tome, mama je pila duže vrijeme terapiju s vodom i maslinovim uljem i ucila redovno propisane sure, al sejtan se samo umirio. Opet joj je nakon godinu-dvije počeo stvarati zdravstvene probleme, pa svađe u kući, kad je jedno od njih dvoje u kući, ono drugo obavezno izađe vani i slično. Par puta, sjećam se da mi je govorila u ljutini kad bi se sa babom posvađala: "Kad ga vidim, isto kao da najgoreg četnika vidim." (bez uvrede) SubhanAllah, od kad smo se preselili u kuću koju smo kupili, tti problemi nisu više toliko izraženi, ali ipak su tu. I sad, baš maloprije im pričam o sihrima, da njihovi simptomi odgovaraju simptomima oboljelih, al oni nedaju pomenuti. Pa sam mislila, da li bi bilo dobro da im dam da poslušaju rukju, ne bi li se uvjerili? Od kad klanjaju elhamdulillah puno je manje svađe, ali opet idalje kad se posvađaju, u onoj srdžbi subhanAllah isto kao da nisu insani wallahi i nakon što svako ode na svoju stranu, oboje kažu da kad jedno drugo vide , mama veli da ružnijeg insana nije vidjela, a babo da ne može da podnese da gleda njenu facu jer je ista vještica, i da ga nekad strah uhvati od nje.... on inače kad je vani, super se osjeća, a čim u sobu uđe,postane nervozan, i samo da mu je da se svađa i često osjeti da ga guši u prsima, a nema valjanog medicinskog razloga (bar tako su mu doktori rekli). Eto, sad da li je pametno da im dam da poslušaju rukju, da se uvjere, pa da insan može dalje sa njima da radi, ili ne, jer ne znam kakvu reakciju može da izazove rukja (a kod babe se bojim pošto je on snažniji, da ako ga džin savlada, da nam može nauditi, jer ne znam kakva rekacija moze biti...). Eh eto, Allah mi vas nagradio i izliječio vas od svake bolesti, pa i ove. Amin!
Pustiti rukju kao "test" ili ne?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Farshi_turaab
- pisem pomalo
- Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 12:11 am
Re: Pustiti rukju kao "test" ili ne?
Selam. Pusti im rukju, nemoj odugovlaciti. Ne vidim neki valjani razlog da im ne bi pustila. U stvari, neminovno je da to moras uraditi.
Selam alejkum
InshaAllah ALLAH da izljeci svi sta pate od sihr.
Pusti im rukja i to sto prije bar da se uvjere da je sihr u pitanje,pa onda InshaAllah da prifate i lijecenje.Ja ne mogu da vjerujem kako moze da ima takvi ljudi sta misle samo o novac? I to da uzme 1000KM za jednu rukju???Ma ne mogu da vjerujem...sta je ovo biznis??Ja ne bi bila protiv da neko uzme novac i to je sve normalno,ne moze da neko ti posveti 2 saata za dzaba i taj sigurno ima familija i treba da gi izdrzava,al 1000KM??? I to ne znaci da ako neko uzme novac nije pravi hodza? Al samo kad se setim da ima ljudi sta ne moze da se izljece zbog taj prokleti novac,razocaram se stvarno.
Ja samo sam potvrdila da je AbuAmrIbnFadl jedan od retkih ljudi.
Jos se secam na njegove rjeci kad sam bila kod njega:Ne,ne,ne, ja ne hocu novac,ja ovo radim za ALLAHA.Ja sam mnogo ponosna sta sam imala cast da ga licno upoznam.Svaka mu cast.Nek mu ALLAH podari ljep dzenet INSHAALLAH.
Selam alejkum
InshaAllah ALLAH da izljeci svi sta pate od sihr.
Pusti im rukja i to sto prije bar da se uvjere da je sihr u pitanje,pa onda InshaAllah da prifate i lijecenje.Ja ne mogu da vjerujem kako moze da ima takvi ljudi sta misle samo o novac? I to da uzme 1000KM za jednu rukju???Ma ne mogu da vjerujem...sta je ovo biznis??Ja ne bi bila protiv da neko uzme novac i to je sve normalno,ne moze da neko ti posveti 2 saata za dzaba i taj sigurno ima familija i treba da gi izdrzava,al 1000KM??? I to ne znaci da ako neko uzme novac nije pravi hodza? Al samo kad se setim da ima ljudi sta ne moze da se izljece zbog taj prokleti novac,razocaram se stvarno.
Ja samo sam potvrdila da je AbuAmrIbnFadl jedan od retkih ljudi.
Jos se secam na njegove rjeci kad sam bila kod njega:Ne,ne,ne, ja ne hocu novac,ja ovo radim za ALLAHA.Ja sam mnogo ponosna sta sam imala cast da ga licno upoznam.Svaka mu cast.Nek mu ALLAH podari ljep dzenet INSHAALLAH.
Selam alejkum
Esselamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
Ja bi rado poslusala rukju ali neznam gdje na kojoj stranici pa ako moze nekoda mi da informacije bila bi mnogo zahvalna ...da vas Allah dz.s. nagradi svakim dobrom na oba svijeta Amin ja rabbi .
Ja bi rado poslusala rukju ali neznam gdje na kojoj stranici pa ako moze nekoda mi da informacije bila bi mnogo zahvalna ...da vas Allah dz.s. nagradi svakim dobrom na oba svijeta Amin ja rabbi .