Kako da unistim zapis/hamajliju?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Kako da unistim zapis/hamajliju?
Selam alejkum,
Htjeo bih da znam kako da unistim zapis/hamajliju ne znam ni ja sam sta je sto su moji roditelji isli davno da mi napravi da li kod hodje ili nekog drugog ne znam?To je u obliku trougla i oblijepljen je sa selotejpom.Da li to mogu da zapalim u kuci na elektricnom sporetu?
Hvala
Selam alejk
Htjeo bih da znam kako da unistim zapis/hamajliju ne znam ni ja sam sta je sto su moji roditelji isli davno da mi napravi da li kod hodje ili nekog drugog ne znam?To je u obliku trougla i oblijepljen je sa selotejpom.Da li to mogu da zapalim u kuci na elektricnom sporetu?
Hvala
Selam alejk
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: Kako da unistim zapis/hamajliju?
Možeš to bilo gdje, ali opet bolje je vani na nekom mjestu gdje niko ne prolazi. Samo to učini bismiletom i bez straha, jer Allah swt tebe čuva. Nastoji da izgori do kraja, da ne ostaje ni jedan dio. Pri spaljivanju uči sure Felek i Nas.
Hvala ti na odgovoru,
Selam alejkum,
Selam alejkum,
selamVisoko napisao:Selam alejkum,
Hvala
Selam alejk
samo da se nadovezem , jednom sam na radiu slusala predavanje nekog hafiza koji je rekao da je konac na koji je naucena cursidova sa vezanjem cvorova na svaku proucenu cursidovu, vid sihra , i da taj konac treba spaliti. Pricala sam to osobi koja je nosila takav konac uza se i koja je postupila po hafizovoj uputi . Nakon toga , zivot joj se okrenuo naopacke. Da li je to trebala uraditi ??
selam
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Kako naopačke? Na bolje ili gore?
selam
Pa doslovno naopacke ! Izmijenilo se svako postojece stanje ,porodicno, materijalno i duhovno ; dobro u lose a lose u dobro ! Samo sto su nedace prevladavale i povecale se . Da se covjek zapita je li to kazna ili nagrada?? Inace ,osoba je vjernik i prakticira vjerske obaveze .
Pa doslovno naopacke ! Izmijenilo se svako postojece stanje ,porodicno, materijalno i duhovno ; dobro u lose a lose u dobro ! Samo sto su nedace prevladavale i povecale se . Da se covjek zapita je li to kazna ili nagrada?? Inace ,osoba je vjernik i prakticira vjerske obaveze .
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
To ne može biti kazna kod vjernika. Samo iskušenje. U tome se mora istrajati i prihvatiti ono što dobijamo od Allaha swt.
Selam Alejkum.
Neboj se ničeg nego samo Allaha s.w.t.a. i slobodno uzmi to i otvori i zapali, da se sve zapali. Ako ostane pepeo uzmi i prospi niz vodu.
Neboj se ničeg nego samo Allaha s.w.t.a. i slobodno uzmi to i otvori i zapali, da se sve zapali. Ako ostane pepeo uzmi i prospi niz vodu.
Selam alejkum,
Zaboravih da pitam da li se zapis/hamajlija ili sta je vec moze otvoriti u kuci i zapaliti?Pepeo koji ostane da li se moze prosuti u wc solju ili u kuhinji pa pustiti vodu?
Hvala
Selam
Zaboravih da pitam da li se zapis/hamajlija ili sta je vec moze otvoriti u kuci i zapaliti?Pepeo koji ostane da li se moze prosuti u wc solju ili u kuhinji pa pustiti vodu?
Hvala
Selam
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Bilo bi poželjnije istresti negdje gdje niko ne prolazi. Primjer,imaš uništenje sihra u naučenoj vodi, i sad zamisli da ti naučenu vodu istreses u wc šolju, kako bi to izgledalo? Zato je bolje negdje drugo, u baštu