molim savet sto pre
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
molim savet sto pre
selam svima na forumu,upoznati sete smojim problemom opsesivne misli-vec dva dana praktikujem ono sto mi je sestra ummah predlozila na forumu,sad imam problem da puno mi se povraca,,i da mi se place-molila bih sve da me posavjetuju sta i kako dalje,psihicko stanje mi je allahu hvala dosta bolje mada nije skroz sve prestalo selam svima-
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: molim savet sto pre
Esselamu alejkum,
Prije svega, sugerisao bih da pišeš poruke pod jednom temom koja je već ranije otvorena tako da se ne bi gomilale poruke i teme. Čisto radi lakšeg snalaženja na forumu.
Što se tiče problema. Povraćanje je dobar znak, džematu smeta boravak pa dolazi do nagona, na hajr ako Bog da, isto tako i plakanje može biti dio toga. Ako je psihičko stanje bolje, to znači da ide nabolje. Samo treba da znaš da ništa ne može preko noći, i ni u Islamu nema ovog "dva dana".. I objava se spuštala 23 godine, sve postepeno u cilju poboljšavanja. Ne možemo računati da zaradimo Džennet za dan, isto tako ni zdravlje ne cijenimo kada se oko njeg ne napatimo. Iz iskustva znam, svašta je nešto nalijetalo svih ovih godina. Te jedan problem od 9.-te godine, taman riješi se to, eto sihra, taman stanem tu na noge, hajd lezi u bolnicu, odmori i tako. Sad čekam šta će me dalje strefit s Božijom pomoću
Prije svega, sugerisao bih da pišeš poruke pod jednom temom koja je već ranije otvorena tako da se ne bi gomilale poruke i teme. Čisto radi lakšeg snalaženja na forumu.
Što se tiče problema. Povraćanje je dobar znak, džematu smeta boravak pa dolazi do nagona, na hajr ako Bog da, isto tako i plakanje može biti dio toga. Ako je psihičko stanje bolje, to znači da ide nabolje. Samo treba da znaš da ništa ne može preko noći, i ni u Islamu nema ovog "dva dana".. I objava se spuštala 23 godine, sve postepeno u cilju poboljšavanja. Ne možemo računati da zaradimo Džennet za dan, isto tako ni zdravlje ne cijenimo kada se oko njeg ne napatimo. Iz iskustva znam, svašta je nešto nalijetalo svih ovih godina. Te jedan problem od 9.-te godine, taman riješi se to, eto sihra, taman stanem tu na noge, hajd lezi u bolnicu, odmori i tako. Sad čekam šta će me dalje strefit s Božijom pomoću
Re: molim savet sto pre
Hahaha Harise svakako i dakako ti mene svaki put nasmijes u ovom svemu. Jednostavno treba bolest zaboraviti i zivjeti sukladno islamu, a naravno ti znakovi mogu biti ciscenje sihra, i aBd Bozijom pomoci ce biti dobro do kraja. Sto Haris kaze nista ne moze biti preko noci, i u mene je godinama, ali hvala Allahu ja sam se pomirio s tim a i zadovoljan sam sto me je strefilo to. Draga braco trebamo biti zahvalni Allahu na postojanju dzinnskog svijeta, jer koliko nas se vratilo u vjeru i pocelo praktikovati islam iz razloga sto su nas opsjeli, ali opet postoji i ono drugo, kome Allah hoce dobro, i koga hoce On da uputi na pravi put stavi ga na iskusenje. Znajte da moze se ljeciti godinama, ali u svim tim godinama insan se cisti od grijeha, i kad dodje vrijeme Allah ce dati izljecenje. Selam