Pitanje za Enesa- meni je ovo cudno

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
jasminras
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Sep 07, 2017 11:34 am

Pitanje za Enesa- meni je ovo cudno

Post od jasminras » Sub Sep 09, 2017 9:34 pm

Eselamu Alejkum, ja imam pitanje sama neznam od kud da pocnem, zadnjih godina muz i ja smo imali mnogo problem u braku, i onda je kao odjednom pocelo sve da se odmotava on je sam poceo u efendijama tamo nekima da trazi spas i kao et sihiri su u pitanju. Posto on skroz bas skroz slabo praktikuje vjeru, puno pije broj 1 itd itd smiri se to kod njega, ja koliko toliko gledam da obavljam namaz, puno nasu literetauru citam Kur 'an sa prevodom, zikrim ibadetim ucim sve sta znam kod mene je to sve puno lakse podnosljivo, e sad moje pitanje je znaci od 2012 svake godine pred Ramazan i uz Bajrame je rat izmedju nas dvoje (et i sad od drugog dana Bajrama progpvorili kako treba nisamo )da li je stvarno moguce pitanje sihra. Unaprijed hvala na odgovoru Allah vas nagradio.

Zahamebenjane
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Uto Jul 30, 2019 3:02 am

Re: Pitanje za Enesa- meni je ovo cudno

Post od Zahamebenjane » Uto Okt 22, 2019 6:47 am

Eselamualejkum.Ja želim da vas pitam za moje probleme koje trenutno imam.Unazad 2 i po godine počeli su problemi u mojoj porodici i u našem životu uopšte po pitanju slabe nafake u kući loših bračnih od odnosa pa na kraju moja suspenzija sa posla nizašto.Otisao sam na rukiju i imao sam reakcije.To dalje znam kako ide.Zanima me jedna druga stvar.Ja sam u brak stupio 2002 godine.Zena mi je imala dva pobačaja bez razloga.Od nekih naših prijatelja smo saznali za neku nenu koja nam je klanjala istiharu.Utvrdila je da nam ne napravljeno da ne možemo imati djecu.Ona nam je to skinula te kada se rodio nas prvi sin 2006 godine ona nam je dala nešto da bude uz dijete kao zaštita.Naš sin ima 13 godina i to je još uvijek uz njega.Nena je rahmetli preselila prije 3-4 godine.Naravno hvala Allahu mi imamo još jednog sina.Ja obavljam sve namaze i zikrim, te često čitam Kur'an i sve više znam o vjeri.Jedna stvar me samo zanima, može li to što je ona ostavila kao zaštitu biti u stvari naš problem.

ado_88
pisem pomalo
Postovi: 15
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 9:39 pm

Re: Pitanje za Enesa- meni je ovo cudno

Post od ado_88 » Ned Okt 27, 2019 7:52 pm

Baci to što ti je nena dala, jer je poslanik a.s. zabranio hamajlije. Nije teško provjeriti stav uleme po pitanju hamajlija. Allah je taj koji pruža zaštitu, a ne komad papira....Moj savjet, komplet familija podvrgnuti test rukji, pa ako ne bude reakcija Elhamdulillah, a ako bude reakcija....sto prije se pocne rjesavati, to bolje...Jedan od ucaca kojeg bih mogao preporuciti je Nisad Drndic iz Gradacca

Odgovori