Ispravnost terapije

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Belma686
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Nov 21, 2019 1:42 pm

Ispravnost terapije

Post od Belma686 » Pon Nov 25, 2019 7:29 pm

Selam. Molim Vas da mi date svoje mišljenje. Isla sam kod ucaca rukie sejha Abdurezaka u Sarajevu. Kad sam došla pitao me za ime i godine, a supruga je pitao ime, godine i s kim živi. Sve to je zapisao u rokovnik, na arapskom jeziku. Pitao nas šta je problem, i onda počeo da uci rukiu, ja sam imala jako treptanje kapaka a suprug gušenje. Poslije je izašao da nam spremi naucenu vodu( rekao nam da donesemo dva balona od 5 l prazne). Zadržao se nekih 15 min. Dao nam vodu, i na papiru zaokruženo šta treba da radimo od terapije. Pit naucenu vodu, kupanje u običnoj vodi, gdje se doda fildzan naucene i soli, jedenje jecmenog brašna ( da se pravi kao puding), med i ulje koje trebamo kupiti kod odredjenog čovjeka ispred Fahdove Dzamije. Na papiru ima i terapija da se ispeku dva luka i neoguljena pojedu ali nam to nije zaokruzio da radimo. Nije ništa puno pričao, niti rekao bilo šta konkretno, muža je i masirao po stomaku i gdje je imao gušenje i pri tome učio. Cijenu je rekao 80 KM. I da dodjemo za 15 dana. Šta vi mislite o svemu ovome, da li je ispravno? Zahvalna sam na svakom odgovoru. Selam.

Frozen
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Sub Nov 16, 2019 1:30 pm

Re: Ispravnost terapije

Post od Frozen » Pon Nov 25, 2019 10:20 pm

Selam, sestro.

Ne mogu znati tacno, nesto mi to sve zvuci neobicno, vjerovatno neko strucniji moze ti bolje odgovoriti, ali znam kakvo je moje iskustvo bilo i mozda ti to pomogne da uporedis, ali ipak Allah zna najbolje.

Mene niko nije pitao ni za godine ni datum rodjenja, apsolutno nista, samo ime su htjeli znati cisto da mi se mogu obratiti po potrebi. Samo sam sjela ispred i slusala ucenje, to je bilo sve.

Cijenu isto, nijedan od tri ucaca rukje kojima sam isla, nije imao. Nijedan nije trazio nista.

Odgovori