SAMOLIJECENJE

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
MuzikaHaram
Mlađi član
Postovi: 116
Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 4:28 pm
Lokacija: Kosovo,u Svedskoj
Kontakt:

SAMOLIJECENJE

Post od MuzikaHaram » Sub Jul 15, 2006 11:30 am

Ima ljudi koji ne zele ici kod bilo koji hozde radi rukje. A i zdinn ih odvraca od toga. Evo recepta iz riznice pejgambera s.aw.s kako se to radi:


1. Fatiha
2. ajete 1-5, 163-164, 255, 284-286 iz sure Bekare,
3. ajet 18 iz sure Ali Imran,
4. ajet 54 iz sure El-A’raf,
5. ajet 116 iz sure El-Mu’min
6. ajet 3 iz sure El-Xhinn,
7. ajete od/do 1-10 iz sure Es-Saffat,
8. ajete od/do 21-24 të sures El-Hashr,
9. suru Ihlas i El-Mu’avvidhetejn

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Čet Jun 28, 2007 12:15 pm

Bismillahirrahmanirrahim
Hvala Allahu s.v.a.,neka je salavat i selam na Muhammeda s.a.v.s.,njegove ashabe,časnu porodicu i sve one koji ga slijede do sudnjega dana.


Selam

Obzirom da večina posjetioca ovoga foruma žudi za odgovorima, željom po promijeni svoga stanja, njeki zbog ubjedživanja u tajanstveni svijet, njeki zbog utvrdživanja imana a nažalost i u zadnje vrijeme njeki zbog svadže ubjedio sam, sam sebe da napišem text o samoliječenju.
Nadam se da če oni koji poznaju ovaj način liječenja bolje od napisanog dodati svoje znanje i popraviti napisane greške željom pomoči svojoj brači i sestrama.
Napomenio bi da nemam želje nikome pametovati, ili odvratiti ga od bilo čega. NE. Želja jeste dati info kako postupiti pravilno i po šeriatu u traženju pomoči samom sebi onima koji to žele.
Dosta posjetioca se nespušta u direktne razgovore na forumu jer nemaju dovoljno znanja. Toga znanja nemam ni sam dovoljno ali imam iskustva koja mogu podijelit pa InsAllah mozemo nješto novo naučiti a pogotovo popraviti griješenje za koje možda ni neznamo.
Svakako treba izpostaviti njekoliko problema sa kojima se suočavamo svi koji tražimo sebi lijeka da bi se razumio nastavak ovoga texta.
Največi problem jeste znanje. Drugo jeste kako doči do toga znanja i treče ako več imamo hrabrosti upustiti se u taj svijet kako znati sta možemo očekivati, kako pravilno postupiti itd.
Njeki nežele otiči bilo kome na liječenje zbog razloga poznatih samo njima. Velika večina se boji jer nema znanja i još bi se moglo nabrajati.
Isto tako želja jeste da svi oni koji nisu dobili odg na svoja pitanja nadžu odg u ovom textu. Vjerujem da puno nas traži info, dodže do jedne tačke i stane jer jednostavno ili nezna kako dalje ili je več do te tačke došo na pogriješan način i misli da dalje iči nema nikakve potrebe....
Sve članove koji su aktivni na ovome forumu i imaju više znanja od napisanog zamoljavam da dodaju i poprave što misle da bi moglo pomoči ljudima u traženju pomoči samom sebi, isto tako da pokušaju razumiti sve one koji toga znanja nemaju, jer baš ona večina »bolestnih« koja nema osnovne podlage u vjeri ima največe probleme. Apelujem na sve one koji misle da imaju probleme nek istraživaju i traže sebi lijeka. Svi koji znamo malo više o tajanstvenom svijetu i jesmo upučeni u vjeru pokušajmo razumiti da svi koji su bolestni u velikoj večini liječenjem sebe prelaze i na islam i pridržavanje suneta a da bi postigli stupanj mumina jeste potrebno vrijeme i Njegova dozvola.
Zamoljavam Allaha dž. da nas uputi i obdrži na pravom putu. Zaštiti od prokletog šejtana i sačuva svih džinsko-šejtanskih i ljudskih spletki. Amin.

Večina nas je tokom života osjetila neke probleme i nesuglasice sa dešavanjem oko nas. Tako smo i došli do ove tematike tražeči odgovore, željom da promjenimo ovo stanje. Text se nastavlja od toga pitanja dalje. Drugim riječima rečeno neče se opisivati temelji vjere, jer se očekiva da ste šehadet do sada več izgovorili isto tako neopisivaju se stvari dzinsko-šejtanskog svijeta koje nisu striktno vezane na samoliječenje. Dovoljno jih ima na forumu a i u večini knjiga liječenja Kur'anom su detaljno opisane.

Ko što je več rečeno, primjetili smo da se nješto dešava, nješto što nije našom voljom, nješto......Prepisati ču njekoliko simpotma obolenja, što se spominju u skoro svakoj knjigi:

1. Bolovi u odredženom dijelu tijela bez medicinskog uzroka.
2. Osjecaj gušenja i pritiska u predjelu grudi.
3. Nadimanje stomaka i želudca (najčesce kod uzimanja male količine hrane)
4. Glavobolja koja se ponavlja.
5. Osječaj neprirodnog straha
6. Prividžanje odredženih prilika ili glasova koje drugi ne čuju.
7. Čest osječaj vručine u odredženom dijelu tijela.
8. Osječaj trnjenja u predjelu ruku ili nogu.
9. Gubitak sposobnosti koncentracije i pamčenja.
10. Neplodnost bez medicinskog uzroka.
11. Depresija svake vrste.
12. Bezvoljnost, letargija i ljenost.
13. Osječaj mržnje prema do jučer dragim osobama.
14. Osječaj pretjerane ljubavi koja ide u ovisnost o osobi.
15. Gubitak volje za obavljanjem vjerskih obaveza.
16. Vidjanje osoba u strašnim oblicima i likovima.
17. Frigidnost i impotencija.
18. Vanciklusno krvarenje kod žena.
19. Nemogučnost da se iznese trudnoča do kraja.
20. Mentalna oboljenja svake vrste.
21. Padavica ili epilepsija
22. Nemarnost prema obavezama.
23. Rastave braka bez valjanog razloga
24. Zastrašujuči snovi, posebno snovi koji se ponavljaju.
25. Vidanje u snu zmija, mački, pasa, akrepa i sl.
26. Potreba za osamljivanjem i izbjegavanje društva i ljudi.
27. Škripanje zubima u snu
28. Osječaj da te neko stalno prati i posmatra.
29. Oduzetost nogu ili ruku
30. Iznenadno mucanje.


Znači sumnja je tu. A sad pregled samog sebe. Uzmete abdest, legnete, MORATE zažmiriti, uzmete audio rukju i slušalice na uši. ( Rukji ima više, a za pregled je Enesova jedna od boljih. Razlikuju se po tome koje ajete iz Kur'ana uče a svakako i od vrste džina od kojeg bolujete). Neznam na pamet hadisa koji govori, da svaku kap kiše koja pada na zemlju nose meleki, ali time se hoče reči, da imate jako male šanse da se pojave simptomi ako pada kiša i testirate sami sebe jer se šejtani posakrivaju i puno puno boje. Rukju možete slušati kad hočete i u bilo koje vrijeme ali svakako da ju je povolnije slušati:

Izmedžu podne namaza i ikindije (neznam zašto tada)
Posle sabaha i akšama (jer se u to vrijeme šejtani dižu i spuštaju sa neba i na nebo ali taj koji vas posjetuje ostaje u tijelu sam (može jih biti i puno puno više).

Savjetujem onima koji se testiraju da prije slušanja audio rukje uzmu maslinovo ulje, ili čurotkovo ulje (latinski je nigella sativa...) ili običnu vodu ili med i na to nauce:
7 x Ajetul Kursija, 7* El-Fatiha, sure 7* Nas, 7* Ihlas i 7* Felek.

Učenje mora biti pod abdestom a uči se nad uljem ili vodom i medom na taj način što se nakon proučene sure puhne u vodu, ulje, med tako da se dah odbije od toga. Učač nek nebi pušio jer pušenje je haram. Isto tako učač nebi trebao propuštati nijedan namaz. Prilikom puhanja treba imati na umu da je to radi izlječenja, i radi traženja pomoči od Allah-a dž. Znači nemože se učiti na vodu i ulje i gledati neka tv serija jer nam je dosadno.!!! Nije nujno ali je bolje da je osoba okupana prije učenje. Znači nemora se kupati striktno zbog toga ali je poželjno. Posuda u kojoj se nalazi voda ili ulje, med nek budne za to primjerna- ne neka flaša u kojoj su bile sumljive stvari!!!. Nije suviše ako se metne kažiprst desne ruke u vodu ili ulje kad se uči. Dizanje kažiprsta ima simbolično značenje potrvde da je samo jedan Bog. Dok učimo Allah-a dž. zamoljavamo da od vode ili ulja ili meda bude beričeta. Proučite barem jedan ajet s namjerom čuvanja i zaštite vode ili ulja, od šejtana ili džina.
Time se namazati po tijelu (dovoljno je da dlan stavite na flašu i samo okrenete, to razmažete sa rukama i naneste po tijelu, količina može biti jako mala, nemorate se satim »okupati« ako se može tako reči. Isto je sa vodom osim meda. Med se jede normalno i upotrebljava se za liječenje pojedenog sihra ali je učenje na njega isto, zato je ovdje i spomenut) Samo se potarete po tijelu ali nesmite se mazati po:

1. Stidnim djelovima
2. I ispod nogu (»tabana«)

Žene u periodu se isto tako mogu mazati naučenom vodom ili uljem. Opisano se služi več i za samo ljiečenje ali time tretmanom se simptomi pri slušanju rukje puno brže pojavljivljaju i puno snažnije a i što je cilj lakše se potrvdi prisutnost stim i stanje.

Nabrojat ču njekoliko od najčeščih simptoma:

1. Slušanjem vas nagoni da zaspete
2. Umjesto da se usmjerite na slušanje Kur'ana, razmišljate o dunajlučkim stvarima
3. Gubljenje abdesta
4. Trzanje odredženog dijela tjela recimo oka
5. Dio tjela (recimo noga) se povremeno grije ali na dodir se to neprimjeti, jednostavno tako osječate ali to netraje dugo.
6. Zjevanje
7. jako ledene recimo noge
8. Dio tjela (recimo ruka) utrne.
9. Oteženo disanje, težko dodžemo do zraka.
10. Kolanje po krvi (džini se kreču po tjelu preko žila) jakom brzinom. Naš narod to opisiva riječima: » Nješto je prošlo!«
11. Dio tjela (recimo kičma) se »skuplja« toliko vremena da se počne čitavo tjelo tresti, a svojom voljom to možemo prekinuti. Trzanje počinje samo ako psihički dozvolimo da tjelo reaguje kako hoče. (teško je to opisati) ali mislim da oni koji su to doživljeli znaju kako to izgleda
12. ima još puno drugih simptoma ali ako ste osjetili bilo kojeg od nabrojanih se može več reči da ste bolestni od džinsko-šejatnskog svijeta

Morate znati da se zna desiti da džinn progovori iz vas ali to je jako rijetko jer večinom čekaju pogodnu priliku kad zaspete da vas straše u snovima (spavanje bez zikra, bez abdesta...) i puno puno su uporniji u izvršavanju svojih zadataka od ljudi.

Večina se počinje ispitivati tipična pitanja: ko mi je napravjo, kad se je to moglo desiti, eh da mi je znati itd., što je totalno pogriješno. Osnovno što moramo znati jeste:


ve bil kaderi hajrihi ve šerrihi minallahi teala – vjerujem da sve što se događa, bilo dobro ili zlo, biva Božijom voljom i određenjem

nama iza toga ide pitanje pa zašto. Naše nije da se petljamo u Božiju volju i ispitivamo zašto, več da prihvatimo Allah-ovu dž. volju i molimo za sabur i dozvolu da vremenom razumimo zašto.

Jer »bolest« može biti:

1. kušnja
2. opomena
3. kazna
4. nagrada (jer ako čemo se zbog toga iskreno povratiti u islam, smo time njekako i nagradženi, jer da nije »bolesti« bilo, možda bi ostali džahilije čitav život i tako direkt u džehenem.

Kad ugotovimo da smo »bolestni«, najbolji, najefikasniji, »najjeftiniji«, najlakši i (moglo bi se nabrajati još i još) jeste, da posjetimo učača rukje koji liječi po šeriatu. A kako to izgleda i kome otiči???
Postoji i samoliječenje ali prije toga grubi opis učača rukje i liječenje kuranom i nastavak o samoliječenju. Nabrojano se opisiva samo zato sto čemo u nastavku vidjeti da i nakon posjete kod učača rukje se liječimo sami.

Njekoliko vrlina koje ima učač rukje po šeriatu:

1. Nikad nema vremena (šala)
2. Ima ispravno vjerovanje (to zna samo Allah dž. i niko drugi)
3. Da je lijepog morala
4. Da je redovan u obavljanju vjerskih dužnosti (svi mumini se moraju držati Allahove dž. odredbe obavljanja namaza na vrijeme!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5. Da čuva rodbinske veze i činenje dobra roditeljima
6. Da tečno i pravilno uči Kur'an (kod učenja rukje čete doživiti nješto drugo ali o tome kasnije)
7. Svakako vam može naplatiti jer to je po šeriatu totalno dozvoljeno ali prije da vam neče naplatiti jer svoju nagradu očekiva od Uzvišenog i nikog drugog
8. Vjerovatno ima bradu jer se drži sunneta (duža što jeste veča mu je želja po imanu)
9. Malo priča, puno razmišlja
10. poželjno je da je oženjen
11. stalna pokornost Stvoritelju
12. nevoli ko što naš narod kaže »upadati u oči« i puno razpravljati, drži se kur'ana i sunneta, bitno mu je povečavanje ibadeta, drugo ga nezanima. Drugčijim riječima rečeno: na ovom svijetu robuje Allahu dž. i nikom drugom. Nadprosječno mu je jasno da je na ovom dunajluku posjetilac i tome primjerno se ponaša.
13. mnogi misle da za učenje rukje moraš znati »pola Kur'ana« na pamet! To nije tačno. Dosta jeste znati Fatihu, jer liječi Allah dž. i Njegovom dozvolom se izlječi. Svakako da je bolje znati čim više učiti, i prijevod-značenje učenog znati, ili recimo da se uči iz samog Kur'ana a ne napamet ali neliječi znanje, nego Svemoguči. Ovo je pogotovo bitno za one koji če se liječiti sami ali o tome kasnije InsAllah.

Kako izgleda učenje rukje!?

Postoji više načina pregleda čovjekovog stanja (diagnoza).

Normalno da ste se dogovorili za termin, jer liječenje Kur'anom može trajati par minuta ili par sati. Učač če sa vami obaviti kao neki razgovor (mada to što čete vi pričati njega neznanima baš previše jer prva rukja je nako i nako samo potrvda prisutnosti dzina). Nakon potrvde prisutnosti čete biti napučeni kako postupiti i šta raditi i koliko vremena. Nakon pridžavanja propisanog tretmana vračate se nazad kod učača koji če učiti rukju toliko vremena da uzpostavi kontakt za džinom ili da ga istjera brez toga.
Da se nebi pogriješno shvatilo, dopunjam: učač i »bolestnik«moraju sudjelovati, zato večina učača obavi prvo test nakon kojeg se postavi diagnoza, predpiše se vam tretman (na nekim stranicama se kao spominje 40 dana tretman. To je pogriješno, jer ogram i sihr nije isto, a i sihr se razdjeluje na više vrsta a svaki od njih ima različito liječenje)

več u toku toga razgovora če vas »skenirati« jer zna biti več u samom razgovoru dosta simptoma koji vami nisu poznati (noga se klima, rame malo trzne...jer šejtan zna da mu se slabo piše) ako se to primjeti onda če taj razgovor trajati jako malo i učač če vam samo reči: Halali brate ali de ti stani vamo i okreni se prema kibli, fino zažmiri i... Prije nego što nastavim. »Bolestni« mora razumiti da se može;

1. Izlječiti odmah
2. Možda nikad
3. Ili sa vremenom (ali i to samo uz pridžavanje Islama)

Sve zavisi od Allah-ove dž volje, On je taj koji liječi i ne učač rukje. Dosta puta ljudi kažu: bio sam kod toga i toga ali mi nije mogo pomoči, napominjem i ponavljam što kaže Muharem Štulanovic (poznati učač rukje-trenutno neliječi više)

ALLAH DŽ. LIJEČI I NIKO DRUGI

Ili ljudi kažu: »nema kod koga nisam bio, ali moje stanje je isto ako ne i gore« Pitajmo se, koliko smo sami uradili na tome da se izlječimo??? I jope ču ponoviti :

»Učenjem rukje se liječenje počinje«

i može trajati čitav život. Dakle učači rukje mogu pomoči trenutno, a kako čemo živiti nakon izlječenja zavisi od nas samih, jer več jedan učinjeni haram može šejtana vratiti i stanje če biti isto ako ne i gore od prošlog. (zapališ cigaretu i dimom kojeg unosiš u tjelu unidže džinn u stvari vrati se) O tome šta slijedi posle učenja rukje u nastavku. Vratimo se na termin. Opisuje se jedan od načina.Učenje rukje na uho bolesnika

1. U sobi nesmi biti ništa što ima oči. (slike, kipovi...)
2. Abdest
3. Vjernice moraju biti pokrivene i obučene po propisu šeriata i njeko blizak u rodbini mora biti uz njiha ako nisu udate, nema šminke, mirisa...
4. Okrenuti prema kibli
5. Nesmi biti muzičkih instrumenata
6. Možete stojati ili sjediti ali morate žmiriti
7. Učač če vas pitati ako imate možda kakav zapis kod sebe ili hamajliju i početi učiti.

To je to. Na nekim stranicama se opisuje da se klanja dva rekiata za izlječenje, upučivanje dove itd. Ja taj način liječenja nisam nikad upozno. Možda jeste ispravan, možda nije svakako vjerujem da stariji članovi bolje znaju pa nek dopune kako je stime.

Ako ste se odlučili za stojanje učenjem rukje, onda če učač napraviti u toku učenja oko vas njekoliko krugova sa namjerom da primjeti i primječuje reakcije po tijelu (oči, noge, ruke, prsa...) a najviše če se usmjeriti na učenje direktno na uho.
Ako ste prvi put na rukji onda če se vam učiti ajeti sa kojima se samo definiše vaše stanje, to jesu ajeti prizivanja ili direktno čitavu rukju. Ako ajeti prizivanja nepokažu neke reakcije onda se uče ajeti za sihire, pa se ponove ajeti tahdira (prizivanja), zatim ajeti zavisti ....itd Znači samo kontrola i ništa drugo. To odprilike traje isto ko Enesova audio rukja.

Svakako može več tu doči do izlazka džina ito na bilo koji otvor tijela a moglo bi se i reči na bilo koji način kako se gubi abdest, ali najčešče se pojavljivaju simptomi koji su več nabrojani. Morate i znati da džinn može izači iz tjela a da vi mislite da se vam spava. Možete kahnuti, zazjevati, hoču da kažem da ima stvarno ogromno načina u vezi izlazka džina.
Može se desiti da izgubite savjest ( u tome primjeru čete vjerovatno samo progledati i nečete imati pojma šta se je dešavalo oko vas, ne koliko vremena je prošlo, ma nečete znati kako vam je ime, niti čete imati osječaj da se vas je njeko namlatio, a ljudi oko vas če donosivati tekbire,
ili če vas učač gledati očima i usnama govoriti »EstagfirulAllah« brate idi kuči i uradi.....o tome kasnije)
a može biti i stanje njekako ko u pola-snu. Ono jeste svjesni i niste, znate da vam se uči ali tjelo nereaguje, znate da udaraju po vami ali vi to neosječate.
Najčudnije če vam biti ako če učač rukje učiti iz Kur'ana ito par puta če ponoviti izgovaranje iste riječi. (imati čete osječaj ko da nezna učiti nekih sura ili... to nije to. On dobro zna kako se uče sure al veči utjecaj ima učenje iz Kur'ana i pravilno izgovaranje harfova zato se trudi da jih izgovori što pravilnije. To se isto fino čuje kod Bosnič-eve rukje kad ponovi isti ajet par puta. To džine pali a pogotovo ponavljanje odredženih riječi ko npr.: »GAJB, GAJB...!« Ako vam metne ruku preko očiju time se hoče zaštiti od džinskog pogleda.
Mislim da opisivanje kako postupiti sa kojom vrstom džina u ovom textu nema smisla jer je riječ o samoliječenju, a ni sam nemam izkustava na tome području zato ču to ostaviti dok nesteknem toga znanja (ako Bog da) ili če do tada več koji brat to opisati. Opisan je način liječenja kuranom po šeriatu.

Pri uspostavljanju diagnoze kod načina učenja rukje direktno na uho postoji i mogučnost imati oči otvorene. Ruke možete imati spuštene a može se vam i dati u ruke Kur'an koji je otvoren na suru Jasin.Bolesniku se naredi da, u toku cijelog pregleda, gleda samo u dva početna harfa te sure ( ja i sin). Učenje je isto ko kad su oči zatvorene samo stom razlikom što se kod ovoga načina spominje 65. ajet sure jasin:«Danas čemo zapečatiti usta njihova, a Nama če govoriti ruke njihove, i noge njihove svjedotič če šta su radili-o tome!« Isto se može zahtjevati pomicanje tjela napred (za mess) ili nazad (za sihir).

Pregled posmatranjem.

Tajna ovog pregleda leži u bogobojaznosti onoga koji liječi, a zatim nuru (svjetlost) koji zrači iz njegovih očiju, te u Poslanikovim riječima: »Vjernik je ogledalo vjerniku«
Prvo je potrebno narediti bolesniku da ponavlja zikir za zaštitu. Zatim mu narediti da desnu ruku stavi na desno oko, a da lijevim okom gleda u tvoje oči, dok ti u sebi učiš neka ajeta, a najbolje je da učiš ajetul kursi tri puta. Tada če bolesnik u glavi osjetiti vrtoglavicu, ili toplotu ili hladnoču u tijelu, trnjenje u cijelom ili u djelu tjela, ubrzan rad srca ili tjeskobe u prsima, može pasti u nesvjest a tada če doči džin i poznat če se po njegovim znakovima. Bolesnik može vidjeti onoga, koji ga liječi u strašnom obliku (strašan čovjek, majmun, lav...)
Ono što bolesnik vidi na licu liječnika ili u njegovim očima, u stvari, je džin koji se nalazi u tijelu bolesnika.
Onaj koji liječi, pitajuči bolesnika, saznat če ili primjetiti kod njega sljedeče znakove: ubrzano disanje, trnenje u tijelu, jaka glavobolja, proširenje zenica, oštrina pogleda koja se pojavljuje i nestaje, strah bolesnika, a ponekad i vrištanje, cinični osmjeh kod bolesnika. Tada se liječnik može obratiti džinu i proučiti neke ajete iz Kur'ana, a posebno ajeta koja govore o bogobojaznosti i strahu od Allaha..........
Pregled isto tako može biti u sjedečem položaju i isto se postavlja diagnoza sa dizanjem ruku. Postupak učenja je prilično isti. Dodaju se i uče ajeti El-Ahqaf, 29-31.TAKO. Došli smo do spoznaje da smo bolesni i nakon smirenog šoka se postavlja pitanje šta sad?!!?????

TEK SAD POČINJE LIJEČENJE.

Sve napisano do sada jeste bilo testiranje insana i nista drugo (jedino ako je džin več izašo)

Nastvit če se InsAllah.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Čet Jun 28, 2007 3:25 pm

Bismillahirrahmanirrahim

Predpostavljajte da ste došli kuči (recimo inostranstvo), enesa više nema, znanja ima malo jako malo jos manje ljudi koji vam mogu savjetovati i ispitivate se šta sad? Priznajete sami sebi da ste »bolestni«, al se pitate kako dalje? Draga bračo i sestre prvo što morate učiniti jeste tevba – iskreno pokajanje prema Allahu d.ž. (kako se klanja piše u svakom ilmihalu).

Drugo što jeste morate razumiti da smo na ovom svijetu stvoreni da ibadetimo Allaha d.ž. i da razumito moramo potrvdživati pet puta na dan ito na vrijeme. A to je namaz. To je naredba Uzvišenog koju moramo izvršavati i naš jedini spas. NEMA ODSTUPANJA. Allahovom d.ž. voljom i milošču smo došli do lijeka, pa ga zato i uzmimo sebi. Taj lijek se uzima pet puta na dan. Ujutru, popodne.....naveče. Pitajmo se ako nije »uzeto« na vrijeme pa kako da onda taj lijek djeluje? I onaj obični antibiotik ako se neuzme na vrijeme on nedjeluje kako bi trebo, tako je i sa našim nurom imana. Ako nije dovoljno jak imamo velike mogučnosti da če se šejtan vratiti u naše tijelo, ili ako ga još nismo istjerali da če to biti sve teže i teže.

Treče što bi trebali jeste čim više praktikovati islamski način života. Mislim da nema smisla pisati kako to izgleda jer ako to nije jasno onda se treba vratiti na šehadet. Ali treba napomeniti da se mora raditi sve što Allah d.ž. obožava. A to jeste robovanje samo Njemu i nikom drugom. Znači sve što veliča Njega jeste naš lijek. Sve što če to veličanje biti iskrenije, sve su nam veče mogučnosti bržeg izlječenja. Sve što čemo više i snažnije vračati Uzvišenom sve brže če On iči prema nama. Više čemo uraditi na Njegovom putu, više čemo imati, jer Allah d.ž. nagrađjuje i na ovom i na onom svijetu, zato draga bračo i sestre držimo se Njegovog puta. Jer Allah d.ž. kaže: ...koga Ja uputim na pravi put, niko ga nemože skrenuti, a koga skrenem s puta niko ga nemože ispraviti!...zato moramo biti zahvalni Njemu a to je moguče samo sa ibadetom. Neču pisati o načinu islamskog života i vrsti štitova (to piše u svakoj knjigi što opisuje ispravni način liječenja) al ču napomeniti samo njekoliko načina ibadeta što nam mogu puno puno pomoči:

Ikre (puno čitajte i učite se...)
Djeljenje sadake
Nočni namaz
Namaz u džematu (vuk jede odvojenu ovcu)
Puno činite istigfar (predavanjem dove zamolite Svemogučeg da vam oprosti i grijehe za koje i neznate)
Puno klanjajte istiharu namaz, za sve što vas zanima (jer se Allah d.ž. u svakoj trečoj trečini noči spušta na nebo i pita: ...«Imali ko da od Mene traži da Mu udjelim i imali ko da Me za oprost moli...«
Postite, moleči Allaha d.ž. da vas izlječi
Misk, hurme, abdest, zikr, dove, slušanje Kur'ana, ....
Kanite se harama u bilo kakvom smislu jer:

I šejtan jeste biče koje jede i pije, ali se ljudi ispitivaju kako može šejtan boraviti u tijelu i od čega živi ako svaki zalogaj pojedem sa spominjanjem Gospodara, svaku kap koju popijem spomenem Njega, zikrim, dovim .........

Jedan od razloga može biti svakako džin letac, on neboravi u tijelu več samo dolazi kad treba insana navesti na loše djelo. Njemu naša hrana netreba.
A največi razlog jesu naša loša djela i činenja harama.

Pitajmo se:

jeli može biti insan pod abdestom ako puši? Draga bračo i sestre nema od toga abdesta ništa jer pušenje je haram, a bez abdesta nema namaza, nema zaštite a tako i ima šejtana. Još je to recimo samo jedan od razloga da o muziki ne govorimo ili pogled ili loše misli....a nabrojano mogu biti razlogi poznati a gdje su tek oni za koje i neznamo!

I još bi se moglo nabrajati. Sve to i puno više jeste približavanje Njemu a tako i oddaljivanje od prokletog šejtana. Držite se farza i čim više sunneta, čitajte Kur'an i hadise....da skratim vratite se Gospodaru. To vračanje mora biti iskreno, jer ako se vratite na stara puta............! Allah d.ž. najbolje zna.

Svakako je potrebno i opisati način klanjanja namaza za izlječenje samog sebe a to iz više razloga. Jedan od tih jeste smisao ovog texta, znači samoliječnje. Drugi jeste da puno ljudi ima simptome i nakon proučene rukje. Šta je razlog tome Allah d.ž. najbolje zna. (može biti neispravna rukja, neispravan lijekar, Allah-ova, d.ž. volja, više džinova.... i treči razlog povratak šejtana u tijelo, Dosta ljudi tako opet oboli a i da nezna, njeki znaju pa jih je sramota iči jope nazad ljekaru.....

Namaz za izlječenje samog sebe:

Klanja se dva rekiata moleči Gospodara da nam pomogne. Jedan od pokazatelja mogu biti snovi u kojima vidimo šta moramo uraditi da se izlječimo. (mjesto sihira, traženje halala....) ako snova nerazumimo ispričajmo snove onom koji zna tumačiti snove. (ili kupite sebi knjigu tumačenje snova). Namaz svakako klanjajte više puta ako je to potrebno.

Način klanjanja dva rekata (Kur'anska hamajlija, str: 153)
.
Prije nego se legne spavati, potrebno je uzeti novi abdest, okrenuti se prema kibli i izgovoriti početni tekbir. Na prvom rekatu uči se: Subhaneke, E'uza, Bismillah, El-Fatiha, 1-5 ajet sure El-Hadid, a na drugom: Bismillah, El-Fatiha, 16-24 ajet sure El-Hasr. Na prvoj sedždi drugog rekata se prouči dova:
Allahumme inii esteftiike fii emri meredii ev vedže'ii ev maa edžiduhuu 'alaa ilaadžihii ve sfinii inekke enteš-šaafii. Ve in kaane sihiren fe bejjinhu lii ve dullenii 'alaa 'ilaadžihii ve šfinii ineke enteš-šaafii. Ve in kaane messen fe bejjinhu lii ve dullenii 'alaa 'ilaadžihii ve-šfinii ineke enteš-šaafii. Ve in kaane 'išqan fe bejjinhu lii ve dillenii 'alaa 'ilaadžihii ve-šfinii ineke enteš-šaafii.
Nakon zadnjeg sjedenja i selama 3 puta se prouči sura Ar-Rahman.(Madžid Matar, Liječenje Kur'anom, medom i lijekovitim biljem; str.62); Namaz se može iskrenim nijetom učiti i sa drugačijim, dužim učenjem, a može učiti i manje, onaj koji drugačije ne zna.

Drugi način: (Liječenje Kur'anom, medom i ljekovitim biljem, str:133)

1.Abdest
2.dva rekiata moleči Gospodara za izlječenje

Nijet:

Nevejtu en usallije lillahi te'ala salaten-nefli taleben šifa.ellahi, mustakbile-l-kibleti Allahu ekber.


3.na sedžadi, prouči Fatihu, Ajetul kursi-ju, sure: Ihlas, Feleq i Nas, Kada učiš ova zadnja tri sureta, puši u ruke, pa njima potari cijelo tijelo, osim stidnog mjesta, Potiranje počni od glave i lica. Tako uradi tri puta.

S nijetom traženja pomoči od Allah d.ž. uči:

E'uuzu bi kelimaatillaahit-taammeh, min kulli šejtaanin ve haammeh, ve min kulli 'ajnin laammeh, ve min hemezaatiš-šejaatiin, ve en jahduruun.

Allahovu zaštitu tražim pomoču Njegovih savršenih riječi pred svakim šejtanom i ljudima, pred pogledom zlim, šejtanskim nagovaranjima, da nisu slika mene.

E' uuzu bi kelimaatillaahit-taammaati min šerri maa haleq.

Allahovu zaštitu tražim pomoču Njegovih savršenih riječi pred zlom Njegovih stvorenja.

Bismillaahil-lezi laa jedurru me'a-smihii šej'un fi-l-erdi ve laa fissemaa 'i ve huves-semii'u-l-'aliim.

U ime Allaha, a s Njegovim imenom, ništa na Zemlji ni na nebu ne može naškoditi. On sve čuje i sve zna.

Svoju desnu šaku stavi na bolno mjesto i tri puta prouči:

Bismillaah,

A potom sedam puta prouči:

E'uuzu bi'izzetillaahi ve ' qudretihii min šerri maa' edžidu ve uhaazir.

Ako osjetiš povišenu temperaturu, reci:

Allaahu ekber, bismillaahi-l-kebiir, e'uuzu billaahi-l-'aziim min šerri kulli 'areqion ne'aar, ve min šerri harrin-naar.


Treči način: (Velika zbirka dova, Zahid Mujkanovič str: 261-264)

Prije nego se legne spavati, potrebno je uzeti abdest, okrenuti se prema kibli i izgovoriti početni tekbir. Na prvom rekatu se uči: subhaneke, euzu, bismille, fatiha, i prvih pet ajeta sure El-Hadid:

Sebbeha lillahi ma fissemavati ve-l-erd, vehuve-l-'azizu-l-hakim.
Lehu mulkus-semavati ve-l-erd, juhji ve jumitu ve huve 'ala kulli šej'in kadir.
Huve-l-evvelu ve-l-ahiru vez-zahiru ve-l-batinu ve huve bikulli šej'in 'alim.
Huvellezi halekas-semavati ve-l-erda fi sittet ejjamin summe-s-teva 'ale-l-'arši ja'lemu ma jelidžu fi-l-erdi ve ma jahrudžu minha ve ma jenzilu mines-sema-i ve ma ja'rudžu fiha, ve huve me'akum ejnema kuntum, vallahu bi ma ta'melune besir. Lehu mulkus-semavati ve-l-erd, ve ilellahi turdže'u-l-umur.

Na drugom rekatu se uči: bismille, fatiha i kraj sure El-Hašr (16-24)

Kemeseliš-šejtani iz kale li-l-insani-kfur, fe lemma kefere kale inni beri'umminke inni ehafullahe rabbe-l-'alemin. Fe kane 'akibetehuma ennehuma finnari halidejni fiha ve zalike džeza'uz-zalimin. Ja ejjuhellezine amenut-tekullahe ve-l-tenzur nefsum.ma kaddemet ligadin vettekullah, innellahe fe ensahum enfusehum ula'ike humu-l-fasikun. La jestevi ashabun-nari ve ashabul-l-dženneh, ashabu-l-dženneti humu-l-fa'izun. Lev enzelna haze-l-Kur'ane 'ala džebelin lere'ejtehu haši'an mutesaddi'an min hašjetil-lahi ve tilke-l-emsalu nadribuha linnasi le'allehum jetefekkerun. Huvel-lahul-lezi la ilahe illa huve'alimu-l-gajbi veš-šehadeti huver-rahmanur-rahim. Huvel-lahul-lezi la ilahe illa huve-l-meliku-l-kuddusus-selamu-l-mu'minu-l-muhejminu-l-'azizu-l-džebbaru-l-mutekebbiru subhanel-lahi 'amma jušrikun. Huvellahu-l-haliku-l-bari'u-l-lmusavviru lehu-l-esma'u-l-husna jusebbihu lehu ma fis-semavati ve-l-erdi ve huve-l-'azizu-l-hakim.

Nakon ovoga, učini se ruku, a zatim dvije sedžde. Na prvoj sedždi, nakon subhane rabbije-l-'a'la 3 puta, uputi se dova Uzvišenom Allahu d.ž.:

Allahumme inni esteftike fi emri meredi ev vedže'i ev ma edžiduhu 'ala hali haza. Allahumme in kane haseden fe bejjinhu li ve dulleni 'ala'iladžihi, ve-šfini inneke enteš-šafi. Ve in kane sihren fe bejjinhu li ve dulleni 'ala 'iladžihi, ve-šfini inneke enteš-šafi. Ve in kane messen fe bejjinhu li ve dulleni 'ala 'iladžihi, ve-šfini inneke enteš-šafi. Ve in kane 'iškan fe bejjinhu li ve dulleni 'ala 'iladžihi, ve-šfini inneke enteš-šafi.

Allahu d.ž. moj, od Tebe tražim da mi ukažeš na način kako da postupim u ovoj mojoj bolesti, ili bolu, ili u onome što je pri meni. Allahu d.ž. moj, ako je to zavist, obznani mi to, naputi me na lijek i izlječi me, jer Ti, uistinu, liječiš. Ako je to sihir, obznani mi to, naputi me na lijek i izlječi me, jer Ti, uistinu, liječiš. Ako je to šejtanski mess, obznani mi to, naputi me na lijek i izlječi me jer Ti, uistinu, liječiš. Ako je to sihir, obznani mi to, naputi me na lijek i izlječi me, jer Ti, uistinu, liječiš. Ako je to 'išk, obznani mi to, naputi me na lijek i izlječi me, jer Ti, uistinu, liječiš.

I na drugoj sedždi ponovi se ista dova, a potom se sjede i uči etehijjatu, salevati, dove i selam se preda. Nakon završenog namaza tri puta se prouči sure E-Rahman (molim Yassina da dopuni tu suru jer je ja nemam) i odmah legne spavati, a nakon proučenog zikra i dove pred spavanje.

Onaj ko je klanjo ovaj namaz, u snu če mu se pokazatio čemu se radi i šta je potrebno poduzeti u cilju izlječenja. Zato je potrebno da pored sebe stavi olovku i papir kako bi odmah mogao zapisati šta je vidio u snu. To če ispričati onome ko liječi Kur'anom, a on, na temelju toga, odrediti o kojoj bolesti radi i propisati lijek.

Nastavit če se InsAllah.

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Pet Jun 29, 2007 4:16 pm

salam aleykum!

Neka te Allah swta nagradi za trud i znanje.
To su teme i postovi koje trebamo ovdje postavljati.

Ima nesto sto mi nije ostalo jasno , pa ako mozes odgovoriti:

Inace slusanje rukje se preporucuje u tom vremenu , sabah , podne-ikindija,aksam ili to samo za postavljanje dijagnoze?

U drugom nacinu salata za lijecenje , kazes da se to prouci na sedzdi i da tri zadnje sure puhajuchi u dlanove i potarichi tijelo.Kad se to radi treba se pridichi ili to raditi bivajuchi na sedzdi?

Da li se treba kupati u donjem veshu?

To su detalji koji mi nisu jasni.

E ako imas tamo u tim knjigama nesto o vesvesama, zamolila bih te da postiras.

jos jednom neka te Allah swta nagradi.

Allah imanet.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Pet Jun 29, 2007 10:41 pm

Bismillahirrahmanirrahim


Selam

Neka te Allah swta nagradi za trud i znanje.
To su teme i postovi koje trebamo ovdje postavljati.

Poštovana sestro, da nas Svemogučni obdrži i učrvsti na Njegovom putu. Amin
Prije nego što nastavim moram napomeniti njekoliko stvari ali još prije toga svakako odgovor tebi.


Inace slusanje rukje se preporucuje u tom vremenu , sabah , podne-ikindija,aksam ili to samo za postavljanje dijagnoze?

U gore spomenutom kontekstu je mišljeno na diagnozu.
Ali svakako da je dobro slušati Kur'an čim više jer u Kur'anu piše:

…«Mi u njemu objavljujemo ono što je lijek!«….što predpostavljam da koristi za puno toga (smirenost, manje vremena za razmišljanje o nepotrebnim stvarima, ibadet Allahu d.ž. i puno još toga). Sam inače slušam rukju kad kod stignem i imam mogučnost, nijetom da je naučim na pamet ako Bog da. Rukja su odredženi ajeti Kur'ana i poseban način učenja tih ajeta, ali da bi se uspotavila diagnoza moraju biti ispunjeni uvijeti koji su več navedeni. Nadam se da sam ti odgovorio.


U drugom nacinu salata za lijecenje , kazes da se to prouci na sedzdi i da tri zadnje sure puhajuchi u dlanove i potarichi tijelo.Kad se to radi treba se pridichi ili to raditi bivajuchi na sedzdi?

Na sedždi.
Ali ovo je mišljeno u namazu, ito na način kako bi dohvatili čim više djelova tijela. Jednostavno se »pljucne« zrak u dlani, isto ko kad se uči na vodu. Moram napomeniti da puhanje u namazu neznači da netreba činiti zaštite prije spavanja.

I još jedna stvar. Vjerujem da dosta ljudi zbog neznanja postaje zbunjeno i nezna kako učiniti njeku stvar. Tražeči odgovor gube volju pa tako i nijeta nikad neispune. To pišem i svojih iskustava. I to je pogriješno. Važna je iskrenost u dobrom dijelu. Pa da nama popravim. Neznanje nije opravdanje ali bolje i ikako nego nikako, što znači uči, uči, uči pa bolje nam je i da ispravimo nego neradimo.

Da li se treba kupati u donjem veshu?

Halali ovo nisam razumijo,

Pokušat ču ti odgovoriti na slijepo pa možda pogodim. Allah d.ž. voli čistoču i insana koji vodi računa o svom tijelu (kupanje, miris, brijanje) više se čistimo bolje je za nas. Ali i isto tako nevoli one koji pretjeruju.

Zara moram ti priznati da kad sam piso text o ovoj temi da sam sigurno x puta pročito ga, pa ga popravijo, pa ga dopunijo pa čak ga dao Enesu da ga pregleda da ja nebi nedže pogriješijo. To je bio jedan razlog da ga nisam nama objavio.

Pa eto sestro ti si bila prva koja ga ja opisala pozitivno i tako mi je bilo drago da ču ti se zahvaliti u dovi.

Drugi. Težko je napisati sve što znaš i hočeš jer kad god ga pregledaš možeš nješto dopuniti i kad kod ga dadneš od sebe misliš da nisam zaboravijo na ovo i ono mogo je biti bolji itd. Normalno željom za njekome lijeka a ne hvalenje.

A treči razlog je bio kako če se to dočekati na forumu. Ovaj forum jeste stvarno naj naj i ima gore stvarno dobrih stvari. Da Allah d.ž. nagradi admina i moderatore i sve one koji ga prave kvalitetnim amin. Ali nažalost ima i stvari koje odbijaju pogotovo one koji se još nisu uključili u direktne razgovore. Primjeti se taj strah u raznim postovima. Naime i sam kad sam počo pisati nješto o čemu nemam dovoljno znanja sam samo čeko prvu reakciju kako če njeko sjesti na jednu rječenicu i uzeti je kako se kaže zdravo za gotovo.

Ja i sad vjerujem da ima u njemu grešaka pa InsAllah neka se poprave ali največa greška jeste da se zbog agresivnog pristupa njekoga, njeki neče uključiti nikada.

Jasno nam je svima da svijeta promijenit nemožemo i niti se trudimo na tome. Ja se trudim dati odgovor svima onima koji su posjetili SAMOLIJEČNJE. Pogotovo onima koji nemamo svoje džamije, niti smo još bili pozvani javno u namaz, onima koji smo bili haman istjerani iz džamije jer nam je došo učiti rukju brat, (kažu: kolika mu je brada mora da je …..), onima koji su na današnji dan 633 puta tražili odgovore kako pomoči sami sebi a našli samo 9 ajeta koje je započeo MuzikaHaram (da ga Allah đ.ž. nagradi) i svima onima koji smo gledali 11 stranica prepucavanja o nekom Cancaru što pola diaspore nema pojma koje taj tip.

Da nebi skrenuo sa teme nastavit čemo InsAllah čim prije.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Sub Jun 30, 2007 3:18 pm

Bismillahirrahmanirrahim

Pogledajmo njekoliko stvari, namjerom da bi lakše razumili naše stanje a još laške došli do lijeka:

»Neče Allah d.ž. promijeniti stanje jednog naroda/insana, dok taj narod/insan nepromijeni odnos do Allaha d.ž.«

»Sve što vam je dobro to vam je od Mene, a sve što vam je slabo to je od vas samih«

»Allah d.ž. stavlja svoje robove na iskušenja s ciljem da ih očisti od grijeha i da im se smiluje.«

»Džine i ljude stvorio sam da samo Meni robuju«

»Njih se nebojte, Mene se bojte, ako ste vjernici!«

»Ako je Allah d.ž. na vašoj strani, pa koga se bojite? A ako je protiv vas pa od koga se pomoči nadate?«

»Šejtan navodi insana na 70 dobrih djela, da bi ga mogao navesti na jednog lošeg«

»Nemaran je onaj koji ne analizira svaki dan koliko je uradio dobrih a koliko je uradio loših djela«

»Sječajte se vi Mene, pa ču sječati i Ja vas!«

»Onaj koji se ne sječa Allah d.ž. svakog momenta, izložen je šejtanu, koji ulazi i izlazi iz tjela kako on hoče«

»Spas od šejtana je u stalnom spominjanju Uzvišenog Allah i izvršavanju Njegovih zapovijedi!«

»Riječ sihir spomenuta je u Kur'anu 31 puta, riječ sahir (onaj koji pravi sihire) spomenuta je 25 puta: a riječ meshur (onaj kome su napravljeni sihiri) spomenuta je samo 4 puta. Dakle, sahir pravi sihire da bi njekoga opčinio. Allahovom dobrotom prema Njegovim robovima, učinjeno je da od 25 sahira samo 4 njih uspiju u svojim sihirima, a od 31 sihira samo 4 djeluju na muslimane, a sve s Allahovim dopuštanjem. (zamislimo se koliko tek onda sihirbaza u stvari ima? Kako je tek onda sa nemuslimanima? I da nije Allah d.ž. milostiv šta bi se tek onda radilo....

» Da ljudi djele nafaku svi bi mi bili gladni«

»Šejtan kaže: Sretao sam ljude koje sam podučavao, a sada srečem ljude od kojih učim«

»Šejtan se uzlom veže za insana«

»Nemože rukju učiti bolestni bolestnom«

»Kroz oko duša ima izlaz u svijet koji je okružuje, pa ako duša jača zikrom i pokornošču Allahu d.ž., postaje snažna u uticajima na svijet oko sebe. Zla duša zavidnika negativno utiče na drugu dušu, pa kada se one otkriju, ona koja bude jača, nadvladat če. »

»Najduži dnevni namaz »jacija«, znači klanjanje samo farza traje 3 minute« (mišljeno je na poslu...ili u avtu...avionu....a svakako da je osoba zdrava i sposobna zato)

»Spletke su šejtanove, doista slabe« (En-Nisa', 76)

»Nad robovima Mojim ti (šejtan) nikakve vlasti nemaš!«

»kaže šejtan: »zavesti ču jih sve osim Tvojih robova pokornih« (jesmo li pokorni?)

»Allahov d.ž. poslanik je liječio sam sebe«

»Ulazak šejtana u ljudsko tijelo može insan prouzrokovat sam sebi«

»Nije problem u islamu več u muslimanima«

Jedan čojek je rekao Ebu Hurejri:«Želim učiti, ali se bojim zaboravljanja i neprakticiranja, a on mu je odgovorio: »Dovoljan gubitak i neprakticiranje je to što ne učiš«

»Uspio je onaj ko prihvati islam, kome je dovoljna opskrba i koga Allah d.ž. učini zadovoljnim onim što mu dao«

»Nestrpljivos je šejtanova lađa na kojoj nosi čovjeka u more mašte dok ga, na kraju, ne baci u okean tuge i nesigurnosti. Vjernik plovi morem zadovoljstva i prepuštenosti Allahu d.ž. na lađi sabura dok ne stigne do obale spasa i izlaza iz neprilika.«

»Najjače oružje u borbi protiv šejtana jeste Ajetu-l-kursi.«

»Bolestnom je bolje da nespava sam«

»Lijepa riječ je sadaka«

«Spominjite Allah d.ž. jer je to lijek, a nemojte spominjati ljude jer je to bolest«

Rekao je Ebu Hurejre, r.a.: »Poslanik, s.a.v.s., prokleo je žene koje tetoviraju i one koje traže tetovažu, onoga ko uzima i ko daje kamatu i prokleo je slikare, a zabranio je zaradu stečenu na prostituciji«.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je zabranio vjerovanje da sihir djeluje sam od sebe. Dužnost je vjerniku da vjeruje da sihir ili slične pojave ne mogu djelovati brez Allahove d.ž. volje. Kur'an kaže: »Ali nisu mogli time nikome, bez Allahove volje nauditi.« (El-Bekara, ajet 102)

»Svjedočenje džina se NE prima«

»Dozvoljeno je sve što nije zabranjeno«

»Jedan od načina uklanjanja uroka jeste traženje halala«

Nastavit če se InsAllah.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Ned Jul 01, 2007 2:12 am

Bismillahirrahmanirrahim

I evo več se nastavlja hvala Allahu d.ž.

Ako ste pročitali sve do sada, možemo reči da hvala Allahu d.ž. imamo malo više informacija. Svakako jih je bilo na forumu več puno i prije ali sve mi se je njekako činilo da bi bilo puno bolje ako bi bile info koje su bitne za ovu tematiku na jednom mjestu. A pogotovo na način kako je več napisano jer svima nama je puno lakše nješto prihvatiti i upotrijebiti u praksi ako je to opisano ako se može tako reči od A do Ž.
Namjerno pišem lagahnim riječima a za to ima razlog. Naime kad sam sam počo tragati za info prvo što sam čuo bilo je:«Boj se Allaha d.ž.!« Ma nisam ni dobro razumio šta je stime bilo mišljeno več sam doživio šok sa druge strane: »200 maraka« Zašto, šta, kako ništa mi nije bilo jasno. Treče što je bilo jeste: »u tom i tom hadisu se navodi….« a ja nisam razumio osnovnih šartova.
Pokušat ču opisati jedan dan u smislu liječenja samoga sebe. Šta možete očekivati, koliko odprilike traje da se pokažu neki rezultati, vesvese itd.
Info koje imate napravite sebi jedan plan. Več vam je polahko jasno da neče biti lahko ali znate da ako budnete uporni i na pravom putu da vam je pobjeda zagarantovana. Znači znate da niste »sami«, i odlučni ste to promijeniti. Predpostavljamo da ste tevbu več učinili, šehadet ponovili, držite se namaza ito svih pet, znate kako se klanja namaz za izlječenje samoga sebe, imate avdio rukju, maslinovo ulje, čurotkovo ulje, hurme, misk, vodu……..odlučnost i nijet« Sutra poslije sabaha InsAllah ču početi se liječiti!.«

Prije spavanja ste se vjerovatno okupali, legli i njeki možda prvi put, njeki možda nakon toliko i toliko vremena ustajete na sabah. Fino uzmete abdest, klanjate, …selam, zikr dova…i došli smo do prve zaštite. Posle fatihe još uvijek sjedite na sedžazi i učite sure: Nas,(pa puhnete) Felek,(pa puhnete) Ihlas (pa puhnete) i potarete se po tijelu. Tako 3 puta. I to je to. Pošto vam se nespava, čete uzeti neku posudu, natočiti vode i proučiti na nju kako je več opisano. Normalno vode čete se napiti bismilom i niste zaboravili ni na hurme koje čete pojesti na prazan želudac.
Do podne namaza čete vjerovatno malo gledati stranicu liječenje kuranom velikom željom da je njeko napiso nješto novo o samoliječenju. Ne nije ali ima novo pitanje u vezi nekih gača. (Bože sačuvaj). Tražeči sebi pomoč ste naletjeli na jako kvalitetan text:
viewtopic.php?t=1024
Nakon pročitanog texta sljedi slušanje rukje. Pitate se pa kako, jel glasno jel više puta, šta ako izgubim abdest, šta ako …….Slušanjem nješto osječate ali nemate osječaja da je baš nješto posebno. Tu i tamo nješto trzne i više vam se čini da je to zbog položaja tjela u krevetu i nekretanja nego nješto drugo. Dok ste se pokušali okreniti na drugu stranu ste vjerovatno zaspali ali nema veze, ponovo abdest i podne je več tu.
Abdest ste več zgubili ali pošto ste se odlučili liječiti nama ste ga uzeli ponovo, pa jope, pa jope i brzo ste skontali da ste haman više u kupatilu nego na suncu. Podne.
Isto ko sabah namaz. I svakako prije ručka ste odlučili malo zikriti, pa malo jope čitati, (o samoliječenju jope ništa) ali našli ste ovu super stvar: viewtopic.php?t=966. Kur'an ima ito free na http://www.ikre-bismi-rabbike.net/kuran.php. Izabrali ste sebi najljepše učenje i »krava« na repeat cijeli dan.
Usput ste se malo namazali naučenim uljem ali posebno ste nanjeli oko očiju, usta, nosa, ušiju…jer vam se čini ako dzini ulaze na te otvore, ma neka ga malo više. Prije ikindije jope malo audio rukja. Dobar ovaj enes ali brate kad je zaučijo Kul ja ejjuhel kafirun ste se malo prepali i progledali pa se čak i pobojali da vas nije ko vidzo. Malo šale….(enese halali) Ali ovaj put je več bilo nješto drugčije, malo ste teže disali, nješto je prošlo, pa nješto zateže….«ma nije to ništa to se vami čini.!«
Do akšama čitanje Kur'ana, razmišljanje šta bi mogli još učiniti, gdje griješite, sadaka, halal…….akšam. Isto ko ostali namaz sa tom razlikom da se spušta noč i treba vam nova zaštita. Nješto ste čitali da se za akšamska doba šejtani menjanju, pa da je opasno za djecu….ako je tako onda jope audio rukja. I ovaj put je bilo nješto drugčije. Ma i neznate jeli vam se samo činilo ili se vam je baš noga nješto malo ugrijala, a na dohvat ruke nije za primjetiti. Nema veze, nebojite se ničega imate abdest, učite u sebi več x puta ajetul kursi, i čekate jaciju.
Jaciju isto normalno klanjate, rukje više nečete slušati jer vam se neda a vala i malo ste umorni. Malo ste smanjili »kravu« jer i drugi spavaju a najvažnije vam je da ste navili sahat za nočni namaz.
Težko ste ustali na lejle namaz ali u dovi ste spomenili i zamolili da vam Allah d.ž. pomogne, da vas uputi na pravi put, da vas zaštiti, da ………
Nama iza nočnog namaza ste klanjali i namaz za samoliječenje i puni nade da čete nješto sanjati zaspali sa zaštitom prije spavanja ali svakako ste i deku »otresli« tri puta bismilom. Tamam ste pošli sklopitii oči, kad ste primjetili da vam na zidu visi »alija« i bosna prkosna. Halali alija ali ovom prilikom se iti skidaš….

InsAllah ču nastaviti dok nadzem malo više vremena.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Ned Jul 01, 2007 3:40 pm

Bismillahirrahmanirrahim

Recimo da vam je tako prošo prvi dan. Ujutru čete ustati i razmišljati jesteli išta sanjali ili niste, i da jeste teško bi se sječali snova. Snove i ako usnijete jasno i razločno savjetujem vam da jim nevjerujete baš previše, jedino ako baš nadžete sihir u kuči, na odječi....jer šejtan puno laže a največa spletka mu je zavodenje. Težko če vam njeko halaliti a da ste ga obtužili po nedužnom. Uporno idite dalje. Svakako da morate dopunjavati ibadet Uzvišenom, pa več i razmišljanje o Gospodaru jeste ibadet. Namaz obavezno, jer namaz nije potreban Uzvišenom nego nami, u borbi sa šejtnom čete poželjeti da bi jih bilo više, (u predaji stoji da jih je bilo 50 pa je Pejgamber zamoljavo da jih smanje, a vi čete poželjeti da jih budne više, možda je i to predznak sudnjeg dana Allah d.ž. najbolje zna a ja neznam) iskrenost, džemat, zikr (čim više), abdest, učenje Kur'ana (ako neznate arapski naučite sufaru) ali do tada možete čitati prijevod, naučena voda obavezno, poprščite je po zidovima, avdio rukja, vodite džihad sami sasobom, najteže če vam biti sa vašim strastima, njiha je najteže umiriti a klonenje njih se puno nagradživa....

Rukja

Posebno ču ispostaviti da rukju slušate čim više puta na dan. Što neznači da slušate rukju par sati. Veči efekat jeste ako se sluša par puta na dan (ali od početka do kraja) nego po par sati od jednom.

Tako može proči njekoliko vremena i činiti če se vam da se, pa skoro ništa nedešava. Naivno rečeno trzne tijelo malo tamo malo vamo ali ništa posebno več recimo dvi sedmice. Normalno da niste ni pomislili da bi prestali tretman. NE. Svome liječenju samo dodajite još više ibadeta. Velika šejtanova spletka jeste da je ljude ubjedio da ne postoji. Vi samo uporno idite dalje i koliko god on trpi (a vjerujte da, i kad mu dodže »do guše« če pokušati vas ubjediti da ga nema) vi samo još više stežite ibadetom.

Polako, polako če doči do reakcija. Treba napomeniti da puno zavisi od kakve »bolesti« bolujete. Ako je recimo ogram u pitanju ili sihir svakako da če reakcije biti različite. Mislim na period i ne tjelesne reakcije. Smisao navedenoga jeste u tome da ako je dzinn unišo u tijelo iz radoznalosti postoji velika mogučnost da če tako i izači, a ako je sihir u pitanju tada če dzinn radže biti spaljen nego da se vrati svome sihirbazu a da zadatka nije ispunijo.
Pokušat ču navesti njekoliko reakcija. Nemoguče jih je navesti sve. Ima jih na forumu, pa u knjigama, opisat ču one koje sam upozno u praksi:

Več dvi sedmice se liječite a novo ništa. Novo može biti u sred noči se probudite. Ali ovaj put se nečete probudili na nočni namaz, niti čete ustati svojom voljom, čak ni ustati nečete moči. Ako vam se to desi, čete imati osječaj da vas je njeko »zakovo« za krevet, nečete moči dihati, nečete moči se premakniti, samo oči se premiču a vami če nestajati zraka, imait čete osječaj da je došo Azrail po vas, pokušat čete se premakniti iz toga položaja ali vam neče uspjeti, zovanti njekoga vam isto tako neče uspjeti jer ko da vas njeo drži za vrat i sve ko da če pokušati vam stiskom vrata otvoriti usta, tako če trajati minutu koja če vam se činiti duža od godine. I tako čete biti u toj godini i brzinom svjetla čete kontati šta da radite. Ništa osim zikra vas neče »izčupati« iz toga stiskanja. Početi čete učiti x puta La ilahe illallah ali drugi put čete skontati da je ajetul kursi bolja.

Jedne noči vam se može desiti da čete se probuditi jer vam se krevet trese. Osječaj je čudan. Ustat čete sred noči (sati zna biti jope pola tri, neznam zašto ) i nečete kontati jeli se to baš desilo, ili vam se činilo, ili ste sanjali i tako razmišljajuči šta se je desilo vam može uči u sobi mama sa riječima: »ja sam mislila da si pao sa kreveta«!!!

Recimo da se sad liječite več mjesec dana. To da čete sanjati neke »šake bake« vam je več normalno. Zavisi koji dzin vam je u tijelu i koji mu je zadatak i koliko jih ima i NAJVAŽNIJE koliko vremena je u vašem tijelu. Jer duže jeste bolje vas zna, vas i vaše misli. Tu moram napomeniti, ako ste ikad čuli izreku: »nemojte se igrati negativnim mislima jer če vam se ispuniti«. Predpostavljam da se to može razložiti vako. Sve do liječenje zaštite niste imali, ni ibadeta tako se je i šejtan igro sa vami kako je htio. Ono čega se najviše bojite, to i sanjate, i pokazuje vam se u likovima (akrep, zmije, pajkovi.......)

Može vam se desiti da čete ustati u sredi noči i čuti čete plač. Njeko plače i najbolje opisano; »ko što naš narod kaže krivi se iz sve glave« To plače dzin. Može biti jer se kaje, a može i jer ga večanje vašeg nura boli a on se toga boji i krivo mu je.

I tako tražeči sebi pomoč odete na naš forum pod rubriku SAMOLIJEČENJE a tamo ništa novo. Ali ovaj put ima nova rubrika, neka nana vasvija. Vjerovatno nečete znati ko je ta žena, jer kad vas probudi mama u sredi noči pitanjem:«dijete što plačeš« a vi to nečete ni znati, onda ta nana vasvija može za vas biti i Clint Eastwood pod krinkom. Istina jeste da ko svak tako i vi imate pravo pitati ali to je previše privatna stvar i vajk imate u glavi onaj stereotip naših didova:« o tome nije dobro govoriti«.

To su samo njeki od primjera. Ima jih puno više. Pokušo sam opisati samo neke od njih namjerom da se možete orjentisati. Ako vam se počne to ili nješto dešavati jeste isto tako potrvda da ste na pravom putu. U nastavku kakve su vesvese preko dana, barem njeke od njih, i kakve su promjene na tijelu.

InsAllah

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Ned Jul 01, 2007 11:18 pm

Bismillahirrahmanirrahim

Njekoliko stvari koje vam se mogu početi dešavati preko dana:

Savjetujem vam da neslušate rukje u avtu dok vozite. Može vam se desiti da zablokirate tijelom i jednostavno sletite s ceste. Može vam se dešavati da u toku vožnje jednostavno zaboravite da imate nogu na gas-u, i gas i gas i...
Dekoncentracija u namazu,
često gubljenje abdesta, nemate volje i vidite kako je gubite pogotovo u ibadetu,
ako ste imali nekih problema tjelesnih, recimo da vas je bolila kičma ili noga, sve što čete večati iman sve više če vas to boliti (»normalno kod doktora sve ok«),
možda če vam se pojaviti neke žute fleke po tijelu, nema njiha puno ali niti jih ima dugo, inače bi trebale biti na licu/obraz (to bi moglo nakazivati na urok očima/ajn),
možete postati agresivni pogotovo u riječima, isto tako moglo bi se reči brezobrazni u smislu osječaja do drugih i samog pristupa (ahlak),
razno razno došaptavanje u smislu budučnosti, može vam se kao nješto činiti i to se baš udesi u bližnoj budučnosti (opasna stvar, brzo možete zalutati i vratiti se na puta običnog griješnika),
razno razna prividžanja
rijetko ali bitno za spomeniti jeste da se zna desiti da vam dzin nudi komunikaciju, on vami govoriti nemože ali može komunicirati recimo dizanjem prsta, ruku, recimo trzanjem (to nemojte ni misliti o tome radže učite zikr),
osječaj za uljepšavanje ružnog pogotovo dunajlučkog,
njekoliko vremena je sve ok i vami se može činiti da nema smisla više išta raditi jer ste zdravi (greška),samo vi nastavite dalje i sa još više ibadeta (postite u nepar danovima),
vjerovatno čete početi mršaviti (10kg) misliti čete da je to zbog bioritma pa ovo pa ono, možda jeste a može biti i da vi nikad ni niste bili takog izleda jer samo Allah d.ž. zna koliko dugo več bolujete i u stvari hranite i sebe i »njega« da tako kažem, i sa ibadetom i pravilnim jedenjem (desna ruka, bismiletom i dova prije jela) »on«posti a tako i vi mršavite.
Može se desiti da zaspete u dnevnoj sobi a ustanete u kuhinji (smeta jim poprskana soba)
Može se desiti da zaspete i ustanete u toku noči. Ništa posebno ako nebi ovaj put otvorili oči a vi stojite. (Smeta jim poprskan krevet)
Puno puta se dešava recimo sa strane ljudi, prijatelja da vas »napadnu« za bez veze za haman nizašta. Samo se pitajte kakvi su to prijatelji, mumini ili ...ili to samo vi tako razumite.
I stvarno bi se moglo nabrajati još i još. Jer svaki primjer jeste specifičan sam za sebe. Ako se liječite sami svakako se ispitivate gdje bi mogo biti problem: jeli to urok, sihir, ogram, sar, ljubomora,...Ako živite u državi u kojoj nema džamije, ili u državi u kojoj ima samo 10 pokrivenih cura, ili u državi u kojoj je nemoguče dobiti ikakvu literaturu na bosanskom jeziku kamoli o liječenju kuranom, onda je bolje da se to ni neispitivate. Bolje vam je da naučite univerzalnu rukju na vodu i pijete to pa eto sad se liječite več mjesec dana, pa recimo da čete to piti još mjesec dana i normalno sve ostalo namaz, zaštite, zikr pa sad bi trebali več i sufaru polako znati. I Tako uporno dalje i dalje pa če tako i svi oni hadisi dobiti jasniju sliku, i svu onu braču što su vam govorila« Boj se Allaha d.ž.« čete sad bolje razumiti, i one »prijatelje« čete lakše zamijeniti za umet i džemat, hadž če postati puno dostupniji, razumiti čete da pola hidžaba nosi muško,lakše čete razumiti šta znači okreniti se od dunajluka. Ali još uvijek nečete razumiti kako nema ništa novo na forumu na temu samoliječenje a ima neki novi Mad Max; »neču ga imenovati«ali ako ga vidite nama čete ga prepoznati. Ima crno ahmediju, ispod nje x zapisa i ako bi je vi metli na glavu odletjeli bi u zid, kad igra šah igra ga sam sasobom, figura nedira a one se premiču...

»ono što te je zadesilo nije te moglo mimoiči, a ono što te je mimoišlo nije te moglo zadesiti«

U nastavku kako izgleda samo izlječenje i kako to prepoznati. InsAllah.
P.s univerzalna rukja viewtopic.php?t=30

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Pon Jul 02, 2007 7:45 am

Bismillahirrahmanirrahim

Pa eto sad se liječite več haman dva mijeseca. Ako analiziramo malo vaš dan onda to izgleda njekako vako.
Klanjate sve namaze ito u vakat. Bitno je da klanjate na vrijeme.Nema naklanjavanja. Sad se liječite i nema je stvari na svijetu koja je bitnija od onoga zbog čega smo stvoreni na ovom svijetu, a to je veličanje Allah d.ž. i ništa drugo.
Klanjanje, ibadet, nafile, zikr, dove, sadaka, naučena voda.....to je več trebalo postati dnevna rutina, koja se nesmi posle samog izlječenja puno promijeniti. Borba sa šejtanom traje do sudnjega dana i jedini spas jeste islamski način života.
Slušanjem rukje ste več navikli na trzanje, i zatezanje, ustajanje ili nespavanje vam je več nenormalno/normalno, apetit se još nije popravijo osto je na istom, i sve što vam je čudno i nenormalno riješavate ajetul kursi-jom, nju toliko učite da kad vas neki čafir vidi on vas gleda očima ko da ste malo pukli. Naučenu vodu nosite sa sobom non stop, naučeno ulje pa skoro manji rusak, ko neka žena, mp3, napisane sure jer ponavljate, ko oni lističi kad ste prepisivali u srednjoj školi na nekom bitnom zadatku, isto tako kad posle posla iz garderobe idete kuči i pođete baciti majicu jer je stara i prljava, nama bi se trebali sjetiti, pa na njoj je moj znoj pa i od toga se može napraviti sihir, vjerovatno ste i društvo zamijenili, ali što je najbitnije:

Prihvatili ste Allah-ovu d.ž. volju. Priznali ste sami sebi da ste niko i ništa i tako sičušni i nejački da vas niko na svijetu i ništa nemože spasiti od ničega osim spuštanje glave pred Svemogučnim. Da je On taj koji se za pomoč moli, da je vas odabro da se Njemu vratite i večate svoja dobra djela, da je On vami ponudio mogučnost i izvadio vas i zablude i uputio na pravi put, i da ste vi ti koji čete možda, možda, možda insAllah biti u dženetu jer se držite njegovog puta, da ste uvidjeli kako kuša mumine a kako tek kažnjava nevjernike, da vam je poklonio milost Svoju jer sad Njega istiharom pitate kako cipele vezati, sve što tražite tražite dovom....

I jednog dana nakon dva do tri mjeseca ustanete i normalno odete u kupatilo na pranje zuba. Od jednom ko da vam postane malo slabo, i ovaj put nemožete podniti, malo vam se i zavrti ali to što vas tjera to nepopušta.
Imate osječaj da čete izbaciti čitav želudac i baš nješto izpljunete.
Tako nješto vidite prvi put u životu. Nema smisla pisati kako to izgleda možete sami zamisliti.
To je crne boje, tako crne da još niste vidjeli tako tamne boje. To smrdi, i gusto je, težko se sapere vodom.

To je izlazak džina.
Ovde sam i sam malo izgubljen pa moram napomeniti da pišem prostom logikom.
Spaljeni dzin, ili prije bi reko sihir, skojim barem mislim jeste spaljen jedan od njih ili zapis što nemora značiti da ste i riješili problem.
A morate znati ovo.
Taj izlaz znači da je dzin ostavijo u vašem tijelu trag ili bolje rečeno miris.
Njeki ljekari kažu da je to smrad po ribi, pa zapalitoj gumi pa... ja bi prije reko da koliko god ima nas ljudi i mirisa tako ima i njiha različitih boja, smradova, (ama ima jih i vlaha ito iz srbije to sam čudno gledo ali čini mi se da se je zvao Milan Bože sačuvaj)

Vi čete si misliti bilo kako bilo, avdio rukja nakon dugog vremena ništa više nepokaziva, sad sam riješen i ostajem na pravom putu InsAllah, bit če vam drago, učiniti čete sedždu, halaliti čete i nani Vasviji i cancaru i Miki mišu ako treba.
Imati čete osječaj kako ste uz Allaha d.ž. pobjedili i ponizili prokletog šejtana i malo čete biti ponosni i tu čete vjerovatno učiniti grešku.

Njekoliko vremena če proči i imati čete osječaj, eh kad je več ono bilo. Ali Qarin (dzin pratilac) je non stop uz vas i samo čeka pogodnu priliku. Draga brača i sestro piše se da su dzini glupi TO NIJE ISTINA. Itekako su prefrgani. Glupi smo mi i naivni i kad budnete dobro več znali taj svijet moči čete primjetiti kako vam se smiju jer su vas jope navukli na isti grijeh drugom forom. Dugo če vas nagovarati na mali grijeh, pa još manji pa malo veči a kad budnete jope toliko naivni eto njega nazad lahke šale. Pa InsAllah da je samo jedan. U borbi sa šejtanom čete isto tako skontati da se neborite vi sa njim več sami sasobom. On vas samo zove a vi mu se odazivate, pa da popravim drugo su primjeri epilepsije i šejtanskog udara.

I tako čete učiniti katastrofalnu grešku, jedna od njih jeste:

»Haj zapalimo po jednu«

U nastavku kako se dzin vrati u tijelo. InsAllah

AbuAmRibnFadL
Veteran
Postovi: 897
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pon Jul 02, 2007 2:07 pm

Selam alejkum.Denispasa Allah da te nagradi za postove.Brate moj na ovom forumu ces nac puno stvari koje si vec pisao,i nacine rukje,i nacine terapija,i nacine samopregleda,i zikrova,i sve sto je moguce i bilo dostupno nama mi smo to prenijeli na forumu braci i sestrama.Brate moj tvoji postovi kao i nasi bice procitani i zaboravljeni,jer se svakim danom susrecemo sa novim gostima i novim iskustvima,i novim simptomima.jos jednom neka te Allah nagradi za trud koji ulazes,i molim Allaha da ostanes na ovom forumu kako bi zajednicki pristali u pomoc onima kojima je potrebna i naravno ucili jedni od drugih.Selam alejkum

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Pon Jul 02, 2007 3:12 pm

Bismillahirrahmanirrahim

we selam brate

slažem se sa tobom a nadam se da se iti samnom, da ljudima nije jasno šta jih čeka tokom liječenja, gdje su tajne i kako se jih sačuvati...procenat bolestnih ti je vjerovatno jasniji nego meni
a i sama pitanja na forumu dokazivju koliko ljudi znaju o tome svijetu

želja je bila napisati priču do kraja
da ljudi vide da mogu pomoči sami sebi i u kojim primjerima je to totalno nemoguče

možda če biti više koristi ako pomognem onoj ženi nači stan u Banja-luci.

d

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Uto Jul 10, 2007 6:43 pm

Bismillahirrahmanirrahim

Šejh Muhammed el-Hamid je rekao: »Šerijat i razum prihvataju mogučnost ulaska džina u ljudsko tijelo, jer su džinska tijela u plinskom stanju. Plinske stvari inače lahko prolaze kroz guste materije poput, zraka koji prolazi kroz naša tijela, ili vatre, koja prožima ugarak, ili stuje, koja prolazi kroz žice.Još bliži primjer je voda koja prolazi kroz prašinu, pijesak ili odječu, iako ima zapreminu, za razliku od struje ili zraka...«

Na vašu veliku žalost vi čete se odazvati prokletniku i željno, isto ko za iftar jedva dočekati prvi dim nakon »ramazana«. Ali ovaj put taj dim neče donijeti osječaja pomirenja, niti čete imati osječaj da je to zbog toga jer dugo niste pušili. Osječaj če više vuči na osječaj kad »povračate« i tako njekoliko sekundi čak i brez zraka a otvorenih usta sa suzama u očima od napora. Naivno čete opet misliti »mah malo mi slabo« a nečete ni pomisliti da se je džin vratio i jedva dočeko da sjedne na svoje mjesto ko na jogi što u Rutaru nikad neče biti u akciji. Negdje na forumu stoji da je prilikom izlazka džina tijelo izmoreno i da se koriste razni vitamini...predpostavljam da je isto i za dzinom kad unidže u tijelo. Potrebna mu je velika energija da to postigne, znanje, volja....«u knjigi razgovor sa dzinom muslimanom piše da to mogu stariji dzinovi« i to je u primjeru kad je tijelo nezaštičeno.(što neznači da nemogu i mladi) Nije mu lahko uniči pogotovo ako je čojek mumin. Tada može biti prilikom ulazka u tijelo ako se spomene »Bismillah« spaljen. Što znači dugo če vas pratiti da uhvati pogodnu priliku. Ali kad je dobije, tada vas nenapušta. Kad je več u tijelu traži sebi svoje mjesto (ko da bi se vezo sa čvorom) i njekoliko vremena se neče ništa dešavati. Živiti čete normalan život, brez simptoma sve dok se dzin ne oporavi i nastavi dalje puno jače i puno upornije.

Šta sad to znači za vas?

To znači da niste više novi primjer nego povratnik. Da još uvijek niste dovoljno jaki u imanu. Mogučnost je isto da ako je sihir u pitanju da je taj obnovit. Da ste se prilikom spaljivanja prošlog džina zamjerili njekome od njegove familije, pa se sad on sveti vami, da jih je sad unišlo više...mogučnosti je više a jedno je 100%: vi imate problem. Taj problem je sad malo jači problem kojeg je bolje otiči liječiti kod Enesa. Svakako da možete nastaviti liječenjem samog sebe ali je pitanje koliko čete u tome biti uspješni. Povratniki se puno teže izlječe nego novi primjeri.

Tako če proči njekoliko vremena i vjerovatno če se ponoviti neki od simptoma kojeg ste imali več prije. Vjerovatno čete to željeti provjeriti sa audio rukiom i rezultat: pozitivan.
Bit če vam težko jer predosječate šta vas opet sve čeka, ispitivat čete se šta bi ovaj put mogli dodatno uraditi da se riješite problema i jedna od mogučnosti če biti da odete doktoru. Ako živite u Sloveniji čete reči sami sebi:
Naš predsjednik države Drnovšek priznaje alternativnu medicinu. Super.
Slovenija parama od poreza svojih državljana zove na uradne svečenosti šamane iz Bolivije.
Najnovijem sihirbazu kupanje mrtvih nije bilo dovoljno i otvorijo je svoju firmu, plača poreze normalno, šalje zapise po e-mailu čak i račun dobijete.
Direktor najboljeg kluba za hokej u državi je velikom željom po pobjedi na državnom prvenstvu došao hodži po zapis.
Pa ako je to sve normalno, zašto ja nebi mogo otiči kod doktora i kuc kuc:

Dobar dan ja sam taj i taj i imam problem
Neznam jesam li nagazio, ili koji sihir/«muštuluk« pojeo, znam da nas u mom tijelu ima više a najmanje dva. Hodajuči po trotovaru me nagoni na cestu i imam predosječaj da bi to mogo biti dzin ronilac, crvene boje zadužen za ljubav. (i strina mi je sumljiva nije je bilo 10 godina a juče je došla) Jeli mislite da bi mogo dobiti inspiraciju kako da riješim problem igrajuči Playstation 3?

Vjerovatno če vas taj doktor poslati u psihobolnicu na liječenje strujom 220V jer da ima onaj »hepek« ko u filmu MIB Will Smith reko bi vam ko g. Štulanovič na svojoj audio rukji: »de te vi sad zažmirite«.

U toj situaciji ja vam predlažem da pročitate i napred i nazad na forumu:
viewtopic.php?t=559
viewtopic.php?t=450

Priču ču nastaviti insAllah sa dopunjenim vesvesema, novim simptomima prilikom slušanja mp3 rukie, nove sanje....Svakako ču se potruditi skratiti priču i navesti ču samo ono što je novo i bitno.

Nastvit če se InsAllah.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Sre Jul 11, 2007 6:14 pm

Bismillahirrahmanirrahim

U teoriji kako su meni objasnili, novi primjeri neka bi se uz pridržavanje ispravnog tretmana, islamskog načina života,...izlječili negdje izmedžu dva tjedna do mjesec i pola dana. Znači da su uvijeti zato ispunjeni, brez harama itd. Sa povratnikima neka bi bilo nješto duže vremena ali i to svakako da su uvijeti ispunjeni. Ako u periodu liječenja počinite grešku onda se izlječenje normalno produži. To se navodi na ljekara i pacienta.
Isto tako teorija navodi da se možete i sami izlječiti. Čak i u praksi je to več dokazano. (čini mi se da ima to i na forumu spomenuto, jedna djevojčica...) Jeli to moguče ili ne mislim da je u priči objasnito
Priča opisiva njekoliko nas koji smo znali nješto malo o tajanstvenom svijetu, imali simptome i odlučili to promijeniti. Enesa tada nismo znali, niti je tada bilo foruma (barem mi za njega nismo znali), znanje smo stekli poput knjiga i brače iz Beča koja su bila manje više u tranzitu. (da jih Allah d.ž. nagradi)

Vratimo se priči:

Sad ste več ubijedženi da je pušenje haram i da ako hočete sebi dobro morate prestati NAMA!. Vračate se na vodu, ulje, namaz sve isto ko prije samo sa tom razlikom da sad znate puno više i još uporniji ste. Zamoljavate Allah-a d.ž. da vam oprosti jer niste znali da je haram jer vam je njeko reko da je pokudženo. Klanjate namaz za izlječenje i ovaj put baš nješto sanjate. Nješto što bi stvarno moglo biti uzrok vašim problemima. Te sanje bi mogle biti ko kod mog prijatelja:
On i njegova cura u sred džehenema, izmedžu njega i nje velika zelena tetka mamba koja se odbija od zikra. Negdje u daljini neka osoba se smije i viče neka neka. Sve bliže ustajanju iz kreveta sve veča njena ličnost i bila je:.......

Svakako da to neznači da ste se izlječili nego vam samo nakazuje koga se kanite i liječite se dalje. Svi simptomi su isti samo da se mogu puno gore i snažnije pojavljivati. Samo njeki od njih: prilikom slušanja rukie čudan miris iz usta, čudan je i znoj, (čudno=smrdi), jako trzanje svega tijela, ili samo glave, čitavo tijelo ko da njeko stoji na njemu i pritišče ga prema podu,...

Preko dana: stvari koje stoje se premiču, a one koje se premiču za vas stoje,velika pospanost duže vremena, nenormalna povučenost u sebe, dvoumica, ljubomora, nikome nevjerujete, nikome nedajete za pravo i imate osječaj da ni oni vami...skračeno rečeno sve što ide u extreme. Razni grčevi po tijelu koji nepopuštaju njekoliko dana, nenormalno slaba koncentracija, pamčenje ko zlata ribica...

Preko noči: nespavanje, strah, budženje, dosta vam zna biti spavati tri sata, budženje u vajk jedno te isto vrijeme, trzanje deke, ko da vas njeko želi odkriti, osječaj gušenja u prsima,... Recimo da vas boli kičma. Prilikom odmaranja i raztezanja živaca noge vam trznu tako jako da se probudite, spominjali su i pištenje u uhu...

Ovdje ču priču prekinuti.

Možda jedne druge prilike napišem priču o ženi koja je preselila na Ahiret od sihra. Kad su joj napravili obdukciju, doktor je reko: »Ova žena je umrla od nami nepoznate bolesti, izunutra je bila ko da ju je njeko grizo. Njen sin je našo sihire u stanu tačnije u zidu (kopo je ciglu), i njena sestra ima probleme....
Isto tako o maloj Dini. Djevojčica je bila stara četiri godine kad je obolila. Danas je invalid jer su joj perisali tumor u glavi. Nažalost kad je več bilo kasno otjerali su je i na liječenje kuranom gdje je iz nje progovorio dzin. Rečeno mu je bilo: to što radiš ti je zabranjeno a još pogotovo ova djevojčica boluje od raka. On reče: neboluje ona od raka več od mene.
Možda i priču o.....

Puno puta čujemo nemojte pričati o tajanstvenom svijetu. (da se nebi sihir obnovio) Ja danas to razumim i slažem se sa tim ali ljudima koji nepoznaju taj svijet, koji izgube voljenu osobu, kojima umre mama, koji obole i nikad više neče biti to što su bili...nek zaključi svak za sebe.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Sre Jul 11, 2007 6:15 pm

Prije zaključka:

Nadam se da je iz priče razvidno da je u nju uključeno više primjera, njekoliko osoba. Priča opisuje samo jedan dio borbe sa šejtanom ili bolje rečeno sa neznanjem. Nigdje se nespominje kako se je našao sihir, ili kako se liječi ogram ili sar, jer nije ni bila želja opisivati primjer za primjerom. Želja je bila ohrabriti braču i sestre da podijele svoju priču, da se razbije stereotip »šuti dijete, o tome nevalja pričati«, da se svi skupa učimo iz grešaka, da u budučnosti izlječenje budne brže insAllah. Isto tako se nadam da ste pronašli greške, za koje možda niste ni znali, pa nek to počne od mene prvoga.
Hvala Allah-u d.ž. pa ima mumina koji su rodženi u vjeri i nemaju ovakvih primjera a imaju puno više znanja, neka ova priča pripada onima koji toga nemaju.
Smisao crnog humora jeste bio isto tako u razbijanju stereotipa a taj se zove STRAH. Draga brača i sestro nemojte se bojati, šejtana bojte se Allah-a d.ž. (wow eto došao i ja do toga da sam njekome reko »Boj se Allah-a d.ž.-opet malo šale)
Nadam se da niste dobili osječaj: »aha ovo treba vako i vako« NE bračo i sestre opisano jeste samo jedan od načina borbe nas koji nismo imali pojma šta i kako. Vi radže pročitajte moju/našu priču i pitajte one koji taj svijet bolje poznaju nego mi dunajluk. (Enes, Abu...)
Prosti jezik se je upotrebljavo sa namjerom da i ona starija žena može razumiti sve, da se nebi desilo ko na radio emisiji kad je uvaženi gost odgovaro na pitanje nani od 60 godina: »Poštovana sestro to ti je explicitno i efikasno i...«
Svakako prije zaključka:
Draga bračo i sestre. Pomislimo. Mi »bolestni« se borimo sami sa sobom, sa neznanjem, sa šejtanom, sa IZ, sa društvom, najbitnije sa nedostupnošču znanja, sa zapadom...da skratim:
Mi uradno nepostojimo, nas uradno nepriznaje skoro niko, u večini džamija, i mesdžida se ruki-a nesmi učiti, nas uradne institucije liječe ljekovima za konjeve i strujom 220V, imamo (barem ja sam našao) 9 knjiga na temu liječenje kuranom, od milion ljudi se sigurno sa sihrom, magijom vradžbinama...bavi puno ljudi od tih ljudi se opet manji broj bavi sa neispravnim liječenjem pa tek onda dolaze oni koji liječe ispravno po šeriatu. Ja sam jih upozno svega skupa pet. Od toga g. Muharem Štulanovič koji zbog operacije liječi samo nujne primjere, epileptičare...Brat iz Beča (neču ga imenovati), Enes, Abu, ....A šta imamo?
Imamo jedni druge i naše priče iz kojih možemo ogromno pomoči sebi i drugima. Najbitnije imamo Svemogučneg. PIŠITE, knjiga može biti vrijedna zlata zbog jedne riječenice a kako je tek sa pričom iz prakse. Uzvišeni je rekao: »Pomozite sami sebi, pomoči ču vam i Ja!«

Zaključak:

U ime Allah-a d.ž. Gospodara svih svjetova, zamoljavam Uzvišenog da nam pomogne na putu istine, putu dobra nami, putu do dženneta, da nas učvrsti i zaštiti u borbi sa prokletim šejtanom njegovim spletkama i neka je proklet do sudnjega dana. AMIN.

Neka mi halale svi koji imaju zato razlog, ja i dalje ostajem na forumu željom pomoči svima kojima to treba, željom u sticanju potrebnog znanja, željom da ču i ja jednog dana liječiti, InsAllah.

p.s.
Šta je bilo sa onima što jim pripada priča:
Jedan nije na liječenje otišao nikada, jedan se i dan danas liječi, jedan je prekino liječenje na pola puta i danas živi život običnog džahilije, a ja sam otišao u Bejtul-makdis. Primiti čete puno selama. Denis
(Senade jeli se imalo popravio moj bosanski, šala brate)

Korekcija: maslinovo ulje je poželjno piti što više možete i mazanje po stidnim dijelovima je dozvoljeno. Mazanje izpod nogu je dozvoljeno prije spavanja, jer se zbog naučenih ajeta nesmije hodati po njima. Molim Allah-a d.ž. da je to sve što sam pogriješio.!amin

Odgovori