Sta vi mislite o upoznavanju osoba s nijetom za brak u periodu lijecenja od sihira? Da li to odgoditi dok se lijecenje ne zavrsi, ili, posto ipak ne znamo koliko ce to potrajati, pokusati? Ako se vec pokusa, kako postupiti? Odmah reci s kakvim se problemom suocavamo, naravno, ne ide, ali isto tako vidjati nekoga i pustiti da upoznavanje napreduje, pa onda tek progovoriti o problemu, nekako mi se cini nefer i mogucim zavlacenjem te osobe... I, u vezi s ovim, ako lijecenje potraje, da li je u redu (da li je moguce) zasnovati s nekim bracnu vezu, s obzirom na veliki broj obaveza koji se time preuzima? Voljela bih da se jave oni koji su bili u takvoj sitaciji, pa nasli neko rjesenje, a naravno i svi ostali savjeti su dobro dosli....
Selam
upoznavanje s nijetom braka
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
EMIRgr
- Moderator
- Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 11:24 am
- Kontakt:
Selam alejkum
Mislim da je pozeljno da kazete doticnoj osobi u cemu je problem da ne bih osoba kasnije shvatila da je to bila skrivena mana i onda razvrgnula brak.
Trebali bih objasniti svu situaciju, a ta osoba mozda razumije citavu stvar jer je mozda i sama prosla kroz to sve a mozda Allah dadne da doticna osoba bude sebeb izlijecenjenja ili da se okrene i ode, a covjeka nije moglo zadesiti ono sto ga je zaobislo, kao sto se nesto dogodilo nije ga moglo zaobici.
Molim Allaha da podari lijek doticnoj osobi i podari za obadvoje ono sto je najbolje za njih...
A Allah daje uputu...
Mislim da je pozeljno da kazete doticnoj osobi u cemu je problem da ne bih osoba kasnije shvatila da je to bila skrivena mana i onda razvrgnula brak.
Trebali bih objasniti svu situaciju, a ta osoba mozda razumije citavu stvar jer je mozda i sama prosla kroz to sve a mozda Allah dadne da doticna osoba bude sebeb izlijecenjenja ili da se okrene i ode, a covjeka nije moglo zadesiti ono sto ga je zaobislo, kao sto se nesto dogodilo nije ga moglo zaobici.
Molim Allaha da podari lijek doticnoj osobi i podari za obadvoje ono sto je najbolje za njih...
A Allah daje uputu...