Lječenje "akni"

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Pon Nov 30, 2009 9:16 pm

senci napisao:Selam alejkum Senade,
evo moja hanuma je danas bila na pregledu kod ginekologije i pitala za akne, kazu da je to sve od hormona i tako, kao spas jedino kontracepcijske tablete za koje je naravno odgovorila da neće uzimati. Znaci sa mm će to inšAllah uspostaviti se normalno stanje.
Reko si mi prije da sad kad imam mm, da i to ponekad namaže na aknu. Kako misliš poslije propolisa ili prije? Evo da ti samo javim stanje iako je vrlo rano ali svejedno. Neke akne se polaku smanjivaju a neke tek ona nečistoća izlazi. Opazio sam, da najprije izadje nećistoća pa tek onda se polako skuplja i smanjiva. Selam.
We alejkumu selam bošnjače

MašaAllah, , Allah s.w.t. sve može, vrati se malo nazad na ove postove što smo pisali pa pročitaj da obratiš pažnju sada na ostalo što bi trebao da primjeniš osim MM, propolisa itd, znači na onaj duhovni aspekt i sve ono što bi trebalo primjeniti , glede maslinovog ulja, ćurokota, meda , vode, na koje je naučeno kao i zaštitni zikrovi, dove.

AKo mm bude kako treba sve te anomalije u organizmu će da popravi, hormonalni poremećej će da popravi, . Neka nastavi koristiti , propolis, MM, med. i ostalo što smo naveli . Neka nezaboravi na nafilu namaz u zadnjoj trećin noći to obavezno pored dove za izliječenje i da joj sve to bude lijek neka prouči 100x subhanAllahi vebihamdihi,SubhanAllahil azim, sa ovim zikrom napravit će ravnotežu tjela i duha i nadvladavanje duha štoje veoma bitno za hormonalni poremećaj, sva ta nečist kad nadvlada duh treba da se izbaci iz organizma, neka se to čisti inaš'Allah bi će to dobro.

Neka svoje misli siključi sada sa ti akni , terapija neka ide,, neka su joj misli okrenute k Allahu da je izliječi i dadne dobro i ovog i onog svijeta.
Kontracepcijske tablete, nema potrebe za tim tabletama što se tiče hormonalnog poremećaja neka ne uzima to nikako
Da,,, rekao sam da stavlja te i MM na akne , recimo dobro bi bilo da ponekad očisti lice sa 40% ili 70% Alkoholom , znači ono klasično čišćenje lica kao što to žene znaju da rade, pa onda namaži sa MM pogotovo one akne ako već vidiš da se skroz smanjuju kako na tim mjestim nebi ostale anomalije, da joj lice ostane čisto bez ožiljaka, MM ima sposobnos regeneracije, slobodno ponekad i meda stavi na cijelo lice i čelo,pored toga što će joj smanjiti upalu ujedno čisti lice od toksina. Napravite sebi tak nekakav raspored ,
Bitno je samo da ne posustajete, sabura , vaše je da poduzmete sve što je u vašoj moći ostalo ,prepustite Allah s.w.t.. On sve može.

Neka nedira te akne , neka se umiva naučenom vodom....

Allah vam olakšao stanje .

Eselamu alejkum

p.s. ako ima kakvi snova da su joj se u zadnje vrijeme pojavili pošalji na PP ( normalno ako želite )

senci
Mlađi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 7:04 pm

Post od senci » Uto Dec 01, 2009 7:10 am

Alejkum selam.

Vec se umiva naucenom vodom, zikri takodjer. Juce nije postila jer je imala taj pregled. Ali insAllah u četvrtak će. Moreli sa naucenom vodom uzimati abdest? Hanuma mi kaze, da je u zadnje vrjeme puno pospana pa sad se pita dali je zbog konzumiranja mm i propolisa. Meni se i necini da bi zbog toga to bilo. Ali ipak pitam te.

Ma kakvi kontracepcijske tablete nije htjela ni da čuje. Sto se tiče snova baš danas mi je ujutru pričala da je sanjala neke čudne snove. Zapisat cu ti ako bude se pojavljivalo u par noći. A zašto pitaš za snove?

Selam alejkum.

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Uto Dec 01, 2009 9:09 pm

senci napisao:Alejkum selam.
Vec se umiva naucenom vodom, zikri takodjer. Juce nije postila jer je imala taj pregled. Ali insAllah u četvrtak će. Moreli sa naucenom vodom uzimati abdest? Hanuma mi kaze, da je u zadnje vrjeme puno pospana pa sad se pita dali je zbog konzumiranja mm i propolisa. Meni se i necini da bi zbog toga to bilo. Ali ipak pitam te.
Ma kakvi kontracepcijske tablete nije htjela ni da čuje. Sto se tiče snova baš danas mi je ujutru pričala da je sanjala neke čudne snove. Zapisat cu ti ako bude se pojavljivalo u par noći. A zašto pitaš za snove? Selam alejkum.
Esselamu aljekum

Što se tiče uzimanja abdesta naučenom vodom svakako da može, zašto da ne. J a i pčelama dajem takvu vodu rade bolje nego švicarski sahat :P ,

Kroz tvoje postove si iskazivao da prilikom slušanja rukje kod tvoje hanume se javi ta pospanost, nema šanse da bude to od proplisi i MM naprotiv to vraća snagu i energiju tako da je prije za očekivati suprotno. KAda ode doktoru ili ako imate kući aparat za mjerenje pritiska ,neka izmjeri .

Ponekad,bar svaki drugi dan izmasiraj joj cervikalni dio i rameni pojas duž lopatica, prvo na suho 10-15 minuta, pa onda ponovi sa maslinovim ulje na koje je naučeno. Pred spavanje jabuku pojest.
Što se tiče ovih snova kad , osoba iskreno se obrati Allahu za pomoć i kada se pokrenu mehanizmi u organizmu onda se tu javlja mnogo čega pa između ostalog i snovi budu izraženiji koji mogu ukazivati o stanju osobe i pravac kojim treba da ide.

Ovo što navodiš da ima nekakve čudne snove može ukazivati da je to inšaAllah krenulo onako kako je najbolje,

INšaAllah bi će to dobro samo sabura, i permanentno raditi na samoliječenju. Nemojte samo požurivati Allahovu odredbu.

Esselamu alejkum.

senci
Mlađi član

Post od senci » Čet Dec 03, 2009 7:10 pm

Selam alejkum,

pa bos to sto kazes, da ne pozurivam Allahovu odredbu, to je kod mene problem. Ja svaki dan gledam u lice i nadam se da ce biti bolje. A iz dana u dan se mi samo cini da je gore. Neke se smanje i onda dodju druge. Danas je mazala lice sa medom i pustila 15min i poslije saprala lice i nama nakapala propolisa. Evo sad gledam lice pa sam cisto razocaran jer se je podiglo jos vise.

Mazo sam ujutru i sa mm, i sad suse pojavile ne akne nego neznam ni kako bi opiso, ko kad nam je hladno pa se "naježimo" samo da je veće. Jel to normalni proces, meni je samo važno da znam dali je to normalno ili šta je to.

Ona sad se i umiva naučenom vodom i počele su se pojavljivati akne i na pojedinim mjestima po tjelu, na kojima nikad nije imala akni.

Selam alejkum.

senci
Mlađi član

Post od senci » Čet Dec 03, 2009 7:30 pm

Edit na prosli post.

Sad sam još malo bolje pogledo, da ti razložim, kako izgleda. Zamisli boboljuci da nije crvena nego nako ispod ko crna tačkica ko ugorak. E sad se je toga puno diglo po licu nije to puno veliko ali na svjetlu se tačno vidi ispod crno.

Dali more svaki dan mazati medom ili kako mi ti preporucujes. Nadam se da ti nisam dosadan ali sigurno me i razumijes, da mi je velika zelja, da se joj lice ocisti. Jer sad smo naveli mm, propolis, med, maslinovo ulje.

Znam, da si rekao, da se sad oslonimo na Allaha s.w.t.a.ali svejedno nekako se nemogu organizirati vremenski šta da prvo namažem i tako.

Selam alejkum.

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Čet Dec 03, 2009 8:22 pm

Esselamu alejkum!
pa bos to sto kazes, da ne pozurivam Allahovu odredbu, to je kod mene problem.
Brate , zaista Alah je na strani strpljivi, razumijem tvoju brigu i želju,
Ja svaki dan gledam u lice i nadam se da ce biti bolje. A iz dana u dan se mi samo cini da je gore. Neke se smanje i onda dodju druge. Danas je mazala lice sa medom i pustila 15min i poslije saprala lice i nama nakapala propolisa. Evo sad gledam lice pa sam cisto razocaran jer se je podiglo jos vise.
Kroz svo ovo naše dosadašnje druženje imaš jednu kompletnu sliku stanja, OD tvog prvobitnog iznošenja problema do nalaza doktora koji je utvrdio hormonalni poremećaj. Vjeruj brate da taj poremećaj ne može se preko noći popravit. JA znam da si i ti svjestan toga ali eto insan nekako sve očekuje da to bude ako je moguće danas eventulano sutra ujutro kada se probudim da je onako kako ja hoću , sabura Allah s.w.t. najbolje zna šta je dobro za tvoju hanumu
Mazo sam ujutru i sa mm, i sad suse pojavile ne akne nego neznam ni kako bi opiso, ko kad nam je hladno pa se "naježimo" samo da je veće. Jel to normalni proces, meni je samo važno da znam dali je to normalno ili šta je to.
Kazali smo da nije alergična na matičnu mliječ i propolis što je najvažnije. Kada isključimo ovu alergiju možemo konstatovati da od ovih proizvoda nema nikakve štete samo ima koristi. JA hoću da vjerujem da je ta MM i propolis kvalitetni čisti proizvodi.
Što se tiče ove pojave kao kada se naježimo postoji mogućnost da je kontaktno alergična (drmatitis) pokušat ćeš nešto drugo da s eliminišu te sumnje.
Ona sad se i umiva naučenom vodom i počele su se pojavljivati akne i na pojedinim mjestima po tjelu, na kojima nikad nije imala akni.
Brate što se tiče ovo sa vodom to je ono što sam ja sumnjao da bi moglo da bude a to sam ti napomenuo još na početku na prvoj stranici kada sam rekao ovo ;

Kod: Obeleži sve

PostPostao/la Senad » 22 nov 2009, 20:32 
Sve ukazuje na neki poremećaj ,mada u većini slučajeva doktori neznaju uzrok (svakako javi nam kakvi su nalazi),
Ja bih to više pripisao nekakvom džinsko-šejtanskom djelovanju, da li dodir ili ima isijavanje od tvojih sihira u principu to jest neugodno ali bolje je da ta nečist izlazi vani nego da se kupi unutra. Ako budeš posjećivao Enese podvrgni i suprugu testu kod Enesa.
Predložio bi ti kako bi smiro svoj strah da MM i propolis ideš samo oralno, a da pređeš na naučenu vodu, da se umiva i da se kupa, isto tako da koristiš maslinovo ulje na koje je naučeno da maže lice i da maže cijelo tjelo. Ako se opet budu pojavljivale na drugim djelovima tjela sve ukazuje na džinsko djelovanje

Ovo što govoriš da je se nakon umivanja pojavilo na drugim djelovima tjela meni ukazuje na nekakav oblik džisko šejtanskog djelovanja a Allah s.w.t. najbolje zna odakle i dolazi taj homonalni poremećaj. POkušaj ovako kao što sam ti rekao sa vodom i uljem na koje je naučeno.

Preporučio bi i tebi da se i ti umivaš naučenom vodom u maslinovim uljem isto tako da mažeš čitavo tjelo i nemoj da ti oči odapinju onu strelicu uroka, nadam se da si upoznat o tim stvarima , insan može sam sebe ureć a da negovorim o drugim. Sabura, smirise brate. NAđi nekoga neka ti nauči ajete koji se uče za mess/šejtanski dodir .

Sad sam još malo bolje pogledo, da ti razložim, kako izgleda. Zamisli boboljuci da nije crvena nego nako ispod ko crna tačkica ko ugorak. E sad se je toga puno diglo po licu nije to puno veliko ali na svjetlu se tačno vidi ispod crno.

Dali more svaki dan mazati medom ili kako mi ti preporucujes. Nadam se da ti nisam dosadan ali sigurno me i razumijes, da mi je velika zelja, da se joj lice ocisti. Jer sad smo naveli mm, propolis, med, maslinovo ulje.

Znam, da si rekao, da se sad oslonimo na Allaha s.w.t.a.ali svejedno nekako se nemogu organizirati vremenski šta da prvo namažem i tako.
HAjr inšaAllah nemoj paničit , to je moj brate proces polahko , NIsi mi dosadan naprotiv baš mij ezadovoljstvo stobom komunicirat, da sam htio da te otkačim lahko je to uraditi, s druge strane meni ne treba reklama , a sigurno je jedno da sam ubjeđen u Allahovu moć i da će VAm ispuniti želje, jer da nisam siguran nebi ovo javno prezentovo. Samo moraš osaburiti .

Brate nadam se da ovaj smjehuljak :P neće poremetiti naš dialog ova tvoja konstatacija da nemožeš organizirat vremenski to je rezultat tvoje žurbe, SABURA, lagano, samo lagano.
ZAšto se nemožeš organizovat? MOže . Uraditi ćeš onako kako sam ti rekao sa vodom i uljem i to radiš par dana i vidiš rezultat, znači ideš vanjski sa vodom i uljem na koje je naučeno a oralno ideš MMipropolis i odmah si napravio kompromis, Ako treba izbaciti par dana MM i propolis i to se može ali mislim da nema potrebe da izbacuješ oralno MM i propolis.
MOže se organizovat, kada odradiš sa vodom i uljem onda ideš samo med, med dođe jednokrat neće ga držati na licu cijeli dan to je samo 10-15 minuta i sapereš ga naučenom vodom, kada si saprao naučenom vodom ostaviš malo da se lice osuši i onda namažeš uljem i jednim udarcem odradiš tri radnje,
Idi sada samo sa vodom i uljem i tako pravi kombinacije ,može se organizovat, Hajde to radi sa vodom i ulje pa da vidimo kako se ponaša. Meni ukazuje onako kako sam reko a Allah s.w.t. najbolje zna. TAj hormnalni poremećaj može ona vuči malo izdaljeg.
Samo da te pitam da li tokom mjesečnog ciklusa se povećavaju i proširuju akne ili nema uticaja kada je u mjesečnom ciklucu.

Brate obrati malo pažnju i na sebe koristi i ti naučenu vodu i ulje isto kaoi ona . NAđi one dove koji ma se zaštićujemo od svakog zla pa i uroka, primjeni na sebe i na hanumu...
HAjde pošaljim te snove na PP :P

Esselamu alejkum

p.s. što se tiče meda postoje terapije sa kojima se maže cijelo tjelo medom i to koriste na zapadu . Postoje čak specilaizovane radnje koje rade sa aplikacom meda na cijelo tjelo može malo i razrijediti med vodom .

senci
Mlađi član

Post od senci » Pet Dec 04, 2009 9:23 am

Alejkum selam.

Neznam, dali smo se razumili ali ona od mm i propolisa nema nikvi promjena na lošije. One sve akne koje smo mazali su pukle i počelo se je smanjivati, tako da ja mislim, da je od propolisa učinak dobar.

Samo sam ti htio reći, da od kako je namazala med, da se joj je koža nabubrila. Znači tude je med u pitanju i ne propolis ili mm. Zato ja mislim, da bi bilo ipak uredu, da napred maže sa propolisom.

Njezina koža je vrlo mastna a maslinovo ulje je takodjer mastno, misliš li da je to uredu kombinacija. Pa kad se približava vrjeme menstruacije, malo ji više ima.

Ja ipak mislim, da bi bilo dobro da nastavimo ovako kako smo počeli propolis oralni i na lice i mm oralno i ponekad koju kap mm na lice. I naravno umivanje i kupanje naučenom vodom. Otićemo i na učenje rukje ali sad trenutno ne, jer neplaniram u Bosnu bar do janura 2010.

Selam alejkum.

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Pet Dec 04, 2009 6:27 pm

senci napisao:Alejkum selam.
Neznam, dali smo se razumili ali ona od mm i propolisa nema nikvi promjena na lošije. One sve akne koje smo mazali su pukle i počelo se je smanjivati, tako da ja mislim, da je od propolisa učinak dobar.
Samo sam ti htio reći, da od kako je namazala med, da se joj je koža nabubrila. Znači tude je med u pitanju i ne propolis ili mm. Zato ja mislim, da bi bilo ipak uredu, da napred maže sa propolisom.

Njezina koža je vrlo mastna a maslinovo ulje je takodjer mastno, misliš li da je to uredu kombinacija. Pa kad se približava vrjeme menstruacije, malo ji više ima.
Ja ipak mislim, da bi bilo dobro da nastavimo ovako kako smo počeli propolis oralni i na lice i mm oralno i ponekad koju kap mm na lice. I naravno umivanje i kupanje naučenom vodom. Otićemo i na učenje rukje ali sad trenutno ne, jer neplaniram u Bosnu bar do janura 2010.
Selam alejkum.
Esselamu alejkum

Izgleda da se nismo baš razumjeli ponovo sam pročitao, U svemu tome vjeruj mi brate da mi je nekako nezamislivo da insan može da bude alergičan na med. Pitao bih te da li je na taj med bilo naučeno? kojim si mazao.
Ono što ja stalno ponavljam je i to da zaista mislim da od pčelinjih proizvoda nemože biti štete ,normalno sve treba uzimati ugranicama dozvoljenog .

Što se tiče primjene ti ćeš to najbolje procijeniti jer vidim da se zaista trudiš , neka te Allah nagradi za tvoj trud, i biće hajr inaš'Allah.

Bilo bi mi interesantno da napišeš kako se ponaša kada se umiva naučenom vodom i maže maslinovim ulje, Zaista možeš da praviš razne kombinacije samo nemoj požurivati. MOžeš se organizovat po 7 dana za svaku primjenu pa ćeš vidjeti mora se ukazat napredak inša'Allah.

Evo malo sam guglao p a najdoh ovo što je interesantno vjerovatno bi se tvoja hanuma mogla preporznati u svemu ovom:
Glavni uzrok je fiziološka neravnoteža koja utječe na lojne žlijezde. No na masnu kožu utječu i hormoni, kao i genetika: neke kože su programirane da budu masne, a neke da budu suhe. Osim tzv. unutarnjih faktora postoje i vanjski faktori koji utječu na kožu: duhan, sunce, zagađen zrak, razne dijete samo su neki od faktora koji pogoršavaju stanje masne kože. Isto tako osobe sa masnom kožom trebale bi redovno koristiti prikladne njege za čišćenje lica.... Proizvodi za njegu masne kože sadrže antibakterijske agente, jer mnogi ljudi s masnom kožom imaju probleme i s aknama. Crvenilo je znak bakterijske infekcije. Pore se začepe s prljavštinom i uljem. Bakterije koje su obično prisutne na površini kože tako zaglave u porama gdje se razmnožavaju. Posljedica toga je pojava prištića.

Ako je ovo ovako kao što navode onda ova terapija koju primjenjuješ uključujući i med je adekvatna. ZNači treba se samo fokusirati na uzročnika hormonalnog poremećaja.

Propolis, MM,kao i med djeluju antibaketrijiski i idealna su sredstva za njegu lica u ovakvim stanjim. Djeluju protu upalno što je najvažnije.
Brate ti ćeš to najbolje ocijeniti kako da koristiš.

Hajde da uradiš ovo; ubaci u tu bočicu sa propolisom cce 1 gram MM i tako apliciraj, nekada možeš i samu MM kada ti se ukaže prilika,
Nastavi sa umivanjem lica naučenom vodom a što se tiče maslinovog ulja netrebaš se sikirat za masnoću , od maslinovog ulja nemožeš dobiti masnoću, ,POslanik a.s. je rekao , jedite , pijte , i mažite se maslinovo uljem jer u njemu je bereket, ISključivo treba da bude djevičasnko ulje.

Kada dođeš u bosnu obavezno sebi kupi domaćeg jabukovog sirćeta bar 5 litara To će te koristiti oralno bar 1- 2x na dan tako što će te u 2 dcl vode dodati 1 s..k. sirćeta i 1 s.k. meda izmješat i piti, može se i koža čistiti rastvorom vode i sirćeta, nađi sebi laneno sjeme i koristite ga 2-3 puta na dan tako što će te po 1 s.k. samljeti na mlinu za kafu i pomješati sa 1 dcl kisela mlijeka ili neka druga tečnost i tako piti 2 mjeseca

Kada bude radila nalaze neka vidi koliki je holesterol i trigliceridi, da li su uredu...

Kada sam rekao domaće jabukovo sirće, nikako nemislim na ono u prodavnicama (ocat) nego u domaćoj radinosti ono što se tradicionalno radi jabukovo sirće i to po mogućnosti od divljih kiselih jabuka, što kiselije to bolje.
Kada budeš dolazio u BOsnu obavezno posjeti Enesa i suprugu podvrgni tretmanu, ne može biti štete, i neka si ništa neplaši Kur'an djeluje blagotovrno na organizam.

Drago mi je da si ovoren za komunikaciju neko će se okoristiti ovim , inša Allah Allah će vama da ti ono što je najbolje samo mo se vi trudite, ali nemoj samo požurivat :P , sabura.

Esselamu alejkum

p.s pokušaj opet sa medom ali ga malo razblaži vodom 1:1. ( poznato je da med djeluje antibakterijiski u omjeru 1:180 ) dobro bi bilo da svaki dan detaljo očisti lice od tih naslaga,da li vodom ili razblaženim alkoholom i onda primjenjuj terapiju

senci
Mlađi član

Post od senci » Pet Dec 04, 2009 8:59 pm

Alejkum selam Senade.

Mazao sam je medom koji nije bio naučen. Ovo što si napisao što si guglao je čista istina i nadje se u svakoj rječenici. Pojavilo se joj je nekakvo crvenilo na licu baš danas sam to primjetio, ali sve nakon mazanja medom. Inače med podnosi normalno, u većim količinama kaže da je boli želudac. Sad veće količine zanju znači 5 s.k. na dan.

Što se tiče umivanja naučenom vodom nema nikvi reakciji tokom umivanja vodom. Ali kaze da je primjetila da kad god se umije vodom tude mislim umivanje citavog tjela, da se joj koža "naježi", ko kad nam je hladno. I onda prestane i svako toliko se opet pojavi. Vrlo zanimljivo .

Neznam odaklen je Enes ali ićemo jednom isto poznatom učaču, toga je isto preporučio jedan dobar kolega koji je hodža i kod kojeg on često ide. Znači nije u pitanju nikakav sihirbaz nedaj Bože. Ona se neplaši toga što se tiče učenja Kur'anom jer je dosta uputita u lječenje Kur'anom od kako sam ja imo problema sa sihirima.

Što se tiče snova sad zasad kaže da ne primećuje nikvi promjena i da nije ništa sanjala ustvari sanjala jeste ali nezna šta.

Nastavit ćemo sa terapijom propolis i mm te što si rekao dati 1gram mm u bočicu od 20ml što imam.

Selam alejkum.

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Sub Dec 05, 2009 8:10 pm

senci napisao:Alejkum selam Senade.
Mazao sam je medom koji nije bio naučen. Ovo što si napisao što si guglao je čista istina i nadje se u svakoj rječenici. Pojavilo se joj je nekakvo crvenilo na licu baš danas sam to primjetio, ali sve nakon mazanja medom. Inače med podnosi normalno, u većim količinama kaže da je boli želudac. Sad veće količine za nju znači 5 s.k. na dan.

Što se tiče umivanja naučenom vodom nema nikvi reakciji tokom umivanja vodom. Ali kaze da je primjetila da kad god se umije vodom tude mislim umivanje citavog tjela, da se joj koža "naježi", ko kad nam je hladno. I onda prestane i svako toliko se opet pojavi. Vrlo zanimljivo

Neznam odaklen je Enes ali ićemo jednom isto poznatom učaču, toga je isto preporučio jedan dobar kolega koji je hodža i kod kojeg on često ide. Znači nije u pitanju nikakav sihirbaz nedaj Bože. Ona se neplaši toga što se tiče učenja Kur'anom jer je dosta uputita u lječenje Kur'anom od kako sam ja imo problema sa sihirima.
Što se tiče snova sad zasad kaže da ne primećuje nikvi promjena i da nije ništa sanjala ustvari sanjala jeste ali nezna šta.
Nastavit ćemo sa terapijom propolis i mm te što si rekao dati 1gram mm u bočicu od 20ml što imam.
Selam alejkum.
Esselamu alejkum

Što se tiče konzumiranja meda neka bude naučeno na njega i svaki put kada uzima med neka razmuti u 2 dcl vode i neka tako ga koristi.
NIsam te dobro razumio oko ovih 5 s.k. , pretpostavljam da to ne koristi odjednom već rasporedi na svaki ezan ili na ssvaki početak namaskog vremena i pred spavanje.
Svakako ako koristi odjednom 5 s.k. može imati gadne probleme još ako koristi bez vode .

Što se tiče umivanja lica to može hladnom vodom, ali kada se kupa tj. cijelo tjelo nakvasi vodom onda neka ne koristi hladnu naučenu vodu, nego je prije toga pripremiš tako što ćeš odeđenu količinu obične vode zagrijati i isto toliko dodati naučene vode i tako da bude ugodna za tjelo. AKo se kupa sa hladnom vodom onda je logično da tjelo reaguje na taj nači a drugo može se i prehladiti . trebate voditi računa o tome.
Recimo ti možeš pripremiti tople obične vode 2-3 dcl i isto toliko naučene vode ,pomješaš u štrcaljku ( mislim da znaš na što mislim) i jednostavno ti uzmeš i njeno tjelo popršetš/ nakvasioš nataj način. Vodite računa da voda nebude hladna pa bi moglo biti više štete nego koristi.
Ti možeš otići i nekom drugom koje ispravan , mišljenja sam da bi tretman kod Enesa bio učinkoviti glede tog hormonalnog poremećaja znam bar da ima iskustva i da primjenjuje metode puštanja krvi što mnogi ne koriste i uz to dobiješ i bobice koje su jako dobre za organizam. Svakako ti učini ono što je za vas najprihvatljivije.
Foklusiraj se malo na domaće jabukovo sirce , nabavi to i koristite , skoro da bi ga mogli porediti sa
ćurokotovim uljem. AKo se odlučite obavezno koristiti sa vodom i medom kako sam naveo.
Esselamu alejkum

p.s ako osjeća da je mnogo joj meda supena kašika može biti puna 20 grama a istotako može da bude supena kašika sa 2/3 . Neka to prilagodi,normalno je ako osjeća tegobe neka smanji. Bilo bi dobro da tako radi bar 2-3 mjeseca da navikne organizam i onda samo održavanje sa određeno dozom .

senci
Mlađi član

Post od senci » Uto Dec 08, 2009 4:44 pm

Esselamu alejkum.
Evo malo smo se organizirali. Opet smo pokušali medom ali sad naučenim i sa naučenim maslinovim uljem i nije onakva reakcija ko prije, kaže da joj med paše. Kupio sam bagremov med. Naveče prije spavanja namaže medom i pusti 15minuta te poslije namaže maslinovim uljem.

Zatim ujutru namažemo propolisom i sa mm. Rezultati još nisu baš pohvalani ali haj pokušuvam se strpiti. Na ljevoj strani lica na kojoj je bilo puno više akni neg na desnoj je sad malo bolja, većina akni je izašla i sad je sve okolo puno suho i guli se "koža".
Na drugoj strani neke tek izlaze a neke takodjer se gule. Onda tako preko dana isto poslije abdesta opet namaže lice propolisom. Dali smo se dobro organizirali? Naravno uz to uvjek zikri i posti ponedeljkom i čet.

Sa maslinovim uljem ćemo probati, da nebude lice puno suho, jer sad se je sve puno sasušilo.

Esselamu alejkum.

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Uto Dec 08, 2009 5:53 pm

senci napisao:Esselamu alejkum.
Evo malo smo se organizirali. Opet smo pokušali medom ali sad naučenim i sa naučenim maslinovim uljem i nije onakva reakcija ko prije, kaže da joj med paše. Kupio sam bagremov med. Naveče prije spavanja namaže medom i pusti 15minuta te poslije namaže maslinovim uljem.

Zatim ujutru namažemo propolisom i sa mm. Rezultati još nisu baš pohvalani ali haj pokušuvam se strpiti. Na ljevoj strani lica na kojoj je bilo puno više akni neg na desnoj je sad malo bolja, većina akni je izašla i sad je sve okolo puno suho i guli se "koža".
Na drugoj strani neke tek izlaze a neke takodjer se gule. Onda tako preko dana isto poslije abdesta opet namaže lice propolisom. Dali smo se dobro organizirali? Naravno uz to uvjek zikri i posti ponedeljkom i čet.

Sa maslinovim uljem ćemo probati, da nebude lice puno suho, jer sad se je sve puno sasušilo.

Esselamu alejkum.
We alejkumu selam dobri bošnjani

Odlično na organizaciji sve se može kada se hoće, malo strategije i rezultat je tu, samo nemojte brzat, strpljen spašen :P
JA sam ti rekao da je bagremov med najblagotvorniji za ljudski organizam nije silovit/žestok kao ostali medovi ( molim t e kažimi koje proizvođač tog meda , koja je cijena i koliko pakovanje)

Samo neka nedira noktima , to što su se neke sasušile i ljušte se to je proces i tu će MM da pomogne regeneriranje kože. SLobodno neka maže maslinovim uljem nema ništa bolje za kožu i organizam od maslinovog ulja kao što smo naveli da je Poslanik a s, rekao , jedite i mažite se maslinovim ulje jer je u njemu bereket

Ako je se naviknula na med kod mazanja neka sada malo poveća dejstvo sa 15 na 20 minuta.

Neka pije dosta vode, ako ima naučene još bolje

Esselamu alejkum

senci
Mlađi član

Post od senci » Uto Dec 08, 2009 6:21 pm

We alejkumu selam,

baš kad sam na forumu, da ti nama i odgovorim. Proizvodjac je firma medex. A dao sam oko 5,5€ za 450grama. Nije puno tečan a nije puno ni tvrd. A za onog što sam kupio dao sam 7€ 900grama od toga se je pojavila reakcija, kad se joj je lice nabubrilo. Jes da nisam učio na taj med ali svejedno.

Pa pokušavamo se organizirati kako najbolje moremo.

Esselamu alejkum.

senci
Mlađi član

Post od senci » Pon Dec 14, 2009 10:57 am

Esselamu alejkum.
Evo sad je prošlo oko 20dana kak uzima propolis. Dali da sad napravi pavzu oko uzimanja? Takodjer prošlo je više od 7 dana kako maže lice medom i maslinovim uljem. Dali to još napred ide ili isto, da napravi pavzu? Jel 15-20min stojanja meda na licu uredu ili je što više vremena gore toliko bolje?

Sad ima med na licu 20min-tako si mi i ti reko. Onda još pitanje oko mm. Bila je jedna akna ono pukla i malo je isteklo krvi i počeo se je praviti ožiljak ali jedno 2-3 dana sam mazo mm i nema više ožiljka. Kad vidim, da mm stvarno djeluje me sad zanima, dali more mm više puta na dan mazati mm?

Esselamu alejkum.

senci
Mlađi član

Post od senci » Uto Dec 15, 2009 7:15 am

Zaboravio sam napisati, da sad one akne koje smo mazali propolisom, da su izašle ali se je sad pojavilo okolo ko lišaj i crvene je boje. Teško je to opisati, ko mala ožegotina cigaretom. Što se je sad to pojavilo? Dali je to zbog propolisa i alkohola u kojem je propolis?

Sad cu to mazati mm, nadam se da će to otići, jer je estetski ružno i hanuma mi je razočarana jer se i ona boji da će to sad ostati. Inače što se tiče akni, večina jih je ošla jedino sad to da ode.

Esselamu alejkum.

Odgovori