Da li neko zna...???

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
white_rose
Posmatrač
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 9:46 am

Da li neko zna...???

Post od white_rose » Pon Dec 26, 2011 9:55 pm

Selam alejkum
Htjela bih da pitam da li iko zna za neku Rabiju i Ifetu Hajrić iz Doboja? Čime se tačno bave? Preporučili su mi da posjetim jednu od te dvije ali ne znam ništa o njima pa se htjedoh raspitati.
Još htjedoh pitati pa da ne otvaram novu temu, šta znači kad vam stalno kucaju damari u pojedinim dijelovima tijela, tj kao grčevi nešto, evo danima mi se to dešava i ne prestaje?

Hvala

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Da li neko zna...???

Post od Haris » Ned Jan 08, 2012 8:41 pm

Provjeri dobro čime i kako rade..

Našao sam neki tekst na google o Rabiji, sve je pisano pozitivno.

Uvijek treba bit tu sa rezervom. Možda je marketinški trik, a možda je stvarno ispravna, da je Allah swt nagradi ako je tako.

Što se tiče grčeva, mogu biti reakcije džina, a može biti i onako opuštanje mišića. Da li su baš grčevi ili trzaji?

Nemoj puno pažnje ni posvećivat tome. Ljudi često upadnu u strah čim malo zatrza što raja iz bekstejdža može iskoristit i napast..

Ummah
Stari član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2011 7:44 pm

Post od Ummah » Sub Jan 21, 2012 11:07 pm

ovdje sam u ime prijateljice koja ima problem, naime njen trogodisnji sin. dijete se u posljednje vrijeme cesto budi nocu preplasen, drhteci i pokazuje prstom oko sebe...govoreci - to nisam ja... i jos nesto nejasno.inace, ona klanja i nije pokrivena, a muz nije na namazu...

dijete spava u svom krevecu sa njima u sobi.pusta mu ucenje kur'ana tj. suru bekare dok spava i jednom, slucajno, desilo se da se snimak nije cuo mozda nekih pola sata dok je muz nesto radio oko racunara. tad se ponovilo... predlozila sam joj da, iako ne zna uciti po tedzvidu, nauci djetetu 7x fatihu, ihlas, felek, nas,ajetul kursij (taj sam savjet nasla na forumu) na vodu i da daje sinu da pije. a da kad kupi pravi med i maslinovo ulje te to odnese nekom od ucenih ljudi da prouci rukju, i da mu daje med 3 puta na dan a maze ga maslinovim uljem.

jesu li savjeti u redu?da li se ono sto vazi za odrasle odnosi i na djecu?imate li jos nesto da dodate?i da pitam onako, jer me interesuje, uci li se i djetetu rukja? mislim da li se malo dijete moze voditi nekom na klasicnu rukju ili se koriste neke druge metode.

bila bih zahvalna na brzom odgovoru, da joj prenesem sto prije. znate kakvi su roditelji...oka ne mogu da sklope kad im nesto fali djetetu.ali i ako ne bude brzo, cekat cu ja...

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Post od Haris » Ned Jan 22, 2012 10:13 am

Ne bih baš preporučio ono učenje na vodu nepravilnim učenjem.

Koji je efekat toga onda?

Što da ne, na isti način može rukja jer džini isto napadaju i isto reaguju da li da se radi o djetetu, mladom insanu ili starijem.

Neka se potrudi da nađe nekoga ko barem zna ispravno učit.

Bilo bi dobro da ona nauči Felek i Nas ispravno te da jutrom i večeri uči djetetu, i da puhne u šake i onda potare dijete po cijelom tijelu.

Opet ako to nije izvodivo, kao što si i predložila, ima Bekara i nek uči vazda.

Odgovori