Tonem kao Titanik od Dzina u tjelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
sevdah
pisem pomalo
Pridružio se: Pon Nov 19, 2012 7:04 pm

Tonem kao Titanik od Dzina u tjelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od sevdah » Ned Nov 25, 2012 3:10 pm

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Pomoc!!! ako mi neko moze odgovoriti na moja pitanja bio bi jako zahvalan,
da nepisen moju zivotnu pricu roman moje bolove,da sto manje skratim
napisacu par pitanja mojih simptoma!!!

VELIKI PRITISAK U GLAVI NEOBICNA BOL ?

PO CIjelom TIJELU ZNACI KAO NESTO DAME GRIZE KAO KADA SE COVJEK OPECE OD KOPRIVU, TAKO NESTO PECKAME PO CIJELOM TJELU NEKAD VRAT NEKAD OKO IZA USIU KOLJENA LAKTI NOGA KICMA ruke prsti U KOSI?

Plave fleke po tIjelu to jeste koljena vrat izpod ruku vec godinama na istome mjestu?

BOL PO CIJELOME TJELU KAO DA NESTO HODA PO TIJELU ili osjecaj kao date neko veze ruke noge sa necim ili date neko pritiska za ruku ali u stvarnost nije tako kao dame dzini to sve rade ,

vibriranje u nogama stomaku misicima ???

SKAKANJE U STOMAKU CJELIM MISICIMA PO TJELU???

masne ruke drhtanje nogu i ruku Prsti jako znojenje??

CUDAN MIRIS TJELA?
zjevanje podrigavanje konstantno neobican glad uvec jedem kao zivotinja da oprostite
nemam zelje za cistocom neuredan uvjek umoran zelja samo za krevetom spavanje i puno jos toga.

moze dzin uci u vrat???

BIO BI JAKO ZAHVALAN NA ODGOVORIMA TO SU ODPRILIKE MOJA IZKUSTVA

AKO MI NEKO MOZE POMOCI NEKA PISE ILI AKO IMA SLICNE SIMPTOME???

KORISTIM TERAPIJU SLUSANJE A.RUKIJE MED ULJE VODU KUPANJE !!!!

Selam !!

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Tonem kao Titanik od Dzina u tjelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od Haris » Pon Nov 26, 2012 12:56 pm

Već si uradio prvi korak, potvrdio postojanje sihra tako da je to riješeno.

Ne moraš nama iznositi ali sam sebe nekako provjeri kakav ti je namaz, slušal se Kur'an, učil se Kur'an ako se poznaje arapsko pismo, kakvo je društvo, jesu li ostavljeni poroci ako ih je bilo.

Sihr je vid upute odnosno iskušenja preko kojeg Allah Uzvišeni svome robu šalje znak da bi trebao da se malo zapita o sebi i gdje je i šta je.
Sve to jesu simptomi. Red je nastaviti sa terapijom i mijenjati život iz korijena.

Lično ja neke stvari kad sam izbacio iz života, a druge uveo osjetio sam poboljšanje.

sevdah
pisem pomalo

Post od sevdah » Uto Nov 27, 2012 5:18 pm

Haris napisao:Već si uradio prvi korak, potvrdio postojanje sihra tako da je to riješeno.

Ne moraš nama iznositi ali sam sebe nekako provjeri kakav ti je namaz, slušal se Kur'an, učil se Kur'an ako se poznaje arapsko pismo, kakvo je društvo, jesu li ostavljeni poroci ako ih je bilo.

Sihr je vid upute odnosno iskušenja preko kojeg Allah Uzvišeni svome robu šalje znak da bi trebao da se malo zapita o sebi i gdje je i šta je.
Sve to jesu simptomi. Red je nastaviti sa terapijom i mijenjati život iz korijena.

Lično ja neke stvari kad sam izbacio iz života, a druge uveo osjetio sam poboljšanje.

selam brate,,,

danas san bio kod doktora i neki puno vitamina mi fali a pogtovo sto sam se prepao je i doktor mi kaze da nije normalno da nemam aman bas nista

NEMAM NImalo zeljeza u krvi ;tjelu ,jel moze to biti do dzinna???

imam isto problema sa ocima bio sam 100put na pregledu i sve ok

ali nevidim vise dobro jak cudno vidim kao neku ne vidljivu kisu???

DRUSTVO MIJE NORMALNO MISLIM TOLIKO SE PUNO NI NE DRUZIM VISE SAM SAMO SA SVOJOM ZENOM.
namaz redovno rukiju ulje med vodu kupanje ....

ali nevidim neki napredak jako cudno sve sve gore i gore mi ide na zalost..

niti sam ikad pio niti pusio aman bas nist ili neke veliki grihe cinio..!!!

HVALA

SELAM

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Uto Nov 27, 2012 6:16 pm

sevdah napisao:
Haris napisao:Već si uradio prvi korak, potvrdio postojanje sihra tako da je to riješeno.

selam brate,,,

danas san bio kod doktora i neki puno vitamina mi fali a pogtovo sto sam se prepao je i doktor mi kaze da nije normalno da nemam aman bas nista

DRUSTVO MIJE NORMALNO MISLIM TOLIKO SE PUNO NI NE DRUZIM VISE SAM SAMO SA SVOJOM ZENOM.

HVALA

SELAM
Selam

Za ovakve slučajeve najbolje rješenje je da posjetite Nisada ef. On voli takve slučajeve . Ako bi se odmah počela liječiti vjerujem da bi za godinu dana osjetio se dobar napredak pod uslovom da se redovno obavlja namaz, postiti mjesec ramaza, post ponedjeljkom i četvrtkom, , ustajanje u zadnjoj trećini noći na nafilu namaz. zikrovi, dove, sadaka, korekcija prioriteta .

Selam

sevdah
pisem pomalo

Post od sevdah » Pet Nov 30, 2012 9:52 pm

Senad napisao:
sevdah napisao:

selam brate,,,

HVALA

SELAM
Selam

Za ovakve slučajeve najbolje rješenje je da posjetite Nisada ef. On voli takve slučajeve . Ako bi se odmah počela liječiti vjerujem da bi za godinu dana osjetio se dobar napredak pod uslovom da se redovno obavlja namaz, postiti mjesec ramaza, post ponedjeljkom i četvrtkom, , ustajanje u zadnjoj trećini noći na nafilu namaz. zikrovi, dove, sadaka, korekcija prioriteta .

Selam

selam..............

bio san brate prije nekih godinu dana kod nisada grupno, neki 2 -3 put i od tada su mi postali problemi jos veci ,posto ne zivim u bosni nemam mogucnosti doci dole na duze vremena isao bi ja rado opet ali nema sanse da idem na nekih mjesec s´dana pa dami mozda bude malo bolje ,namaz dove radim koliko mogu post isto terapiju ......

od kad radim vec nekih par mjeseci terapiju evo danas ,mozda dolazi od vode ili ulja koza mije jako tanka postala i osjetljiva cim malo pipnem zacrvenise i neke crvene fleke po tjelu nekako se sve vise bojim nastaviti sve ove sa terapijom po cjelom tijelu neke plave fleke kao dame neko tukao
neznam vise kako dase izborim sve radim ali imam osjecaj kao da radim sve pogresno a u stvranosti radim kako treba

hvala !!!!!!!!!!!!

SELAM

sevdah
pisem pomalo

Post od sevdah » Ned Dec 02, 2012 7:47 pm

Selam

imala iko na forumu problema kao ja,bio bi zahvalan na odgovorima.

od kad sam poceo proces terpije i slusanje rukije a prija toga nisam imao

znojenje ruku po cjeli dan i drhtanje ,suha usta i velika kolicina pjuvacke ili neke tekucine u ustima

suha koza ,crvenulo problem u kosi ???????????
problem svukud sto se tice suho po citavom tijelu ustima usima oci
mucanje problem u pricanju grizem konstantno kada pricam za jezik svrbi u nosu iiii?
kada spavam sutra dan se ustanem onO rane u licu cesao sam bez dAsam primjetio u snu i tako cesto imam puno rana na licu kao dame macka izgrebala ali tacno zna daje problem sa dzinnima???

A od mojih najvecih problema je bio sto radio ili lezao i nesto radio nema veza sta po cio dan mije tjelo ukoceno ruke noge glave sve ili navece kad bi ili kada sam na netu uvjek sam cjeli ukocen kao da sjedim na motoru i vozim se sa puno straha 300 na sat ko da dzinna vidim izpred sebe??????????
kada se nade sihir sto uciniti satim i sto znaci ako se nade ????????

SELAM

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Ned Dec 02, 2012 10:08 pm

sevdah napisao:Selam

imala iko na forumu problema kao ja,bio bi zahvalan na odgovorima.

od kad sam poceo proces terpije i slusanje rukije a prija toga nisam imao

znojenje ruku po cjeli dan i drhtanje ,suha usta i velika kolicina pjuvacke ili neke tekucine u ustima

suha koza ,crvenulo problem u kosi ???????????
problem svukud sto se tice suho po citavom tijelu ustima usima oci
mucanje problem u pricanju grizem konstantno kada pricam za jezik svrbi u nosu iiii?
kada spavam sutra dan se ustanem onO rane u licu cesao sam bez dAsam primjetio u snu i tako cesto imam puno rana na licu kao dame macka izgrebala ali tacno zna daje problem sa dzinnima???

A od mojih najvecih problema je bio sto radio ili lezao i nesto radio nema veza sta po cio dan mije tjelo ukoceno ruke noge glave sve ili navece kad bi ili kada sam na netu uvjek sam cjeli ukocen kao da sjedim na motoru i vozim se sa puno straha 300 na sat ko da dzinna vidim izpred sebe??????????
kada se nade sihir sto uciniti satim i sto znaci ako se nade ????????

SELAM
Esselamu alejkum

Ovakve simptome jedino je imala član forma diego pa ako se javi možda konkretno napiše . Najbolje riješenje da posjetite Nisada ef.

Osobe koje su godinama imalu veće i žešće simptome za 3-4 sedmice osjeti se poboljšanje. Šta se dešava u vašem slučaju moglo bi se mnogotoga napisat , jedan od razloga je taj što niste redovni unamazu , ponašate neodgovorno prema terapijama i jednostavno ne želite da pomognete sebi.

Bojim se da i ovdje se ponovi izmišljeni smrtni slučaj ?!!!!

Selam

EdinM
Mlađi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 8:33 pm

Post od EdinM » Pon Dec 03, 2012 3:00 pm

Selam braco. Evo da i ja budem od kakve koristi pa dam koji savjet. To sto su vam se stanja pogorsala dobar je znak i to je znak napretka ka boljem. Dzin koji boravi u tijelu radi vam veliku bol kako bi prestali sa liječenjem sto bi bilo ravno pogresnom. Ne odustajte vec pojacajte i ustrajte u svemu tome, znaci namaz, zikr, post, cesto spominjanje Allaha dž.š (I mnogo spominjte Allaha da bih postigli ono sto želite), klanjanje lejli namaza tj nafile, u zadnjoj trecini noci, to vam dodje oko pola 4 po nasem vremenu (moze se klanjati od 2 do 12 rekata, s tim da se moze selam predavati na svakom 2 ili 4 po vasem izboru). Zatim sto vise slusajte Kur`an, citajte ga iako ne znate arapsko pismo, citanje Kur`ana je dobro i s prevodom, s tim dok ga citate razmisljajte o riječima koje je Allah dž.š u Kur`anu rekao. Suru El Baqara, Felek, Nash, itd sve to slusajte na slusalice, trudite se da slusate sto duze sure koje govore o kazni itd itd. Od sebe pokusajte odstraniti strah, jer je strah naj vece sejtanovo oruzje. Znaci sebi u glavu utuvite da vam niko ne moze nauditi sem Allaha dž.š, i nemojte imati strah od bilo cega drugog sem Allaha, mnogo se kajte (Estagfirulahe ve ettubu ilejh). Nemojte se izolirati u kucu i ne izlaziti van, pokusatje da klanjate namaze u dzematu i da ga izvrsavate u njegovom vremenu (naravno u koliko ste u mogucnosti). Pazite na vasu cistocu takodjer (Allah voli one koji se mnogo ciste). Uglavnom ne odustajte, (strpljen insan je spasen insan), a dova mumina je najjace oruzje protiv toga. Da vam Allah olakša, i da inshAllah budete uredu, a ako se oslonite na Allahovu pomoc bit ce te sigurno. Selamim vas, i ako vas jos sta bude mucilo samo pisite, tu smo da vam budemo podrska....

sevdah
pisem pomalo

Post od sevdah » Uto Dec 04, 2012 4:02 pm

EdinM napisao:Selam braco. Evo da i ja budem od kakve koristi pa dam koji savjet. To sto su vam se stanja pogorsala dobar je znak i to je znak napretka ka boljem. Dzin koji boravi u tijelu radi vam veliku bol kako bi prestali sa liječenjem sto bi bilo ravno pogresnom. Ne odustajte vec pojacajte i ustrajte u svemu tome, znaci namaz, zikr, post, cesto spominjanje Allaha dž.š (I mnogo spominjte Allaha da bih postigli ono sto želite), klanjanje lejli namaza tj nafile, u zadnjoj trecini noci, to vam dodje oko pola 4 po nasem vremenu (moze se klanjati od 2 do 12 rekata, s tim da se moze selam predavati na svakom 2 ili 4 po vasem izboru). Zatim sto vise slusajte Kur`an, citajte ga iako ne znate arapsko pismo, citanje Kur`ana je dobro i s prevodom, s tim dok ga citate razmisljajte o riječima koje je Allah dž.š u Kur`anu rekao. Suru El Baqara, Felek, Nash, itd sve to slusajte na slusalice, trudite se da slusate sto duze sure koje govore o kazni itd itd. Od sebe pokusajte odstraniti strah, jer je strah naj vece sejtanovo oruzje. Znaci sebi u glavu utuvite da vam niko ne moze nauditi sem Allaha dž.š, i nemojte imati strah od bilo cega drugog sem Allaha, mnogo se kajte (Estagfirulahe ve ettubu ilejh). Nemojte se izolirati u kucu i ne izlaziti van, pokusatje da klanjate namaze u dzematu i da ga izvrsavate u njegovom vremenu (naravno u koliko ste u mogucnosti). Pazite na vasu cistocu takodjer (Allah voli one koji se mnogo ciste). Uglavnom ne odustajte, (strpljen insan je spasen insan), a dova mumina je najjace oruzje protiv toga. Da vam Allah olakša, i da 2ERZG4N1UUTEA budete uredu, a ako se oslonite na Allahovu pomoc bit ce te sigurno. Selamim vas, i ako vas jos sta bude mucilo samo pisite, tu smo da vam budemo podrska....
Hvala brate,

Sve to cinim i radim i oslanjam se na Allahovu pomoc,
samo se eto bojim da nisam bio kod pogresnog efendije tu di zivim ,da pogresno sve to cinim pa dami se zbog toga vraca negativno .

EdinM
Mlađi član

Post od EdinM » Uto Dec 04, 2012 10:25 pm

Lahko ces prepoznati ispravnog i neispravnog učača rukje. Koji uzima pare, koji dok uči rukju uči nesto strano nama ne razumljivo, ako ti je dao kakav zapis, trazio tvoje podatke, kosu, ili bilo sta slicno...Pronadji malo o tome ovdje ima dosta toga...

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Post od Haris » Sre Dec 05, 2012 1:00 am

Da se razumijemo, šerijatski je opravdano da učač traži naknadu za svoju uslugu i ne treba odmah takvog svrstavat u neispravne učače. A koliko će da traži to je njemu na obraz.

Čitav Kur'an je nerazumljiv nama koji ne znamo arapski. Ali obično to je mumljanje nekakvo..

sevdah
pisem pomalo

Post od sevdah » Sre Dec 05, 2012 11:18 am

EdinM napisao:Lahko ces prepoznati ispravnog i neispravnog učača rukje. Koji uzima pare, koji dok uči rukju uči nesto strano nama ne razumljivo, ako ti je dao kakav zapis, trazio tvoje podatke, kosu, ili bilo sta slicno...Pronadji malo o tome ovdje ima dosta toga...
Selam brate..........

Ne nije problem bilo u parama, a kako je rekao haris, ucio naravno na arpaski, e sad sta je on ucio toje nesto drugo mislim daje ucas izpravno radi svoj posao ,samo sam mislio da nije mozda dovoljno jak damu izkustvo fali,procitao sam tu na forumu da to isto puno znaci !!!!!!!!!!

mozda je moja greska sto tako mislim mozda do mene!

EdinM
Mlađi član

Post od EdinM » Čet Dec 06, 2012 9:51 pm

Dragi brate, ti moras da svatis da ne lijeci učač rukje vec dragi Allah dž.š liječi. Osloni se na Allaha a učač rukje je tu da ti podpomogne jer je on taj koji poznaje Kur`an, i koji ce putem ucenja da ti pomogne. Ti samo ustraj u vjeri i osloni se na Allaha, i ne trebas da brines se..Selam

Odgovori