Esselamu alejkum ko god bude čitao,
išla sam kod jednog učača rukje, provjerenog, i s obzirom da elhamdulillah znam učiti Kur'an odlučila sam da pokušam sama da se liječim pa ako ne bude išlo da mu se ponovo javim. Učila sam na vodu, pijem je, od njega imam med i maslinovo, pa kad potrošim, inšallah ja ću naučiti. On mi je dao stranicu na kojoj mogu naći razne rukje, i između ostalog mi je rekao da je izgleda kod mene urok, i to star. Elem, ja sam pustila sebi rukju za urok i imala sam neke reakcije pa me interesuje ako neko zna da li je "to to" - osim "standardnih" koje svi spominju, kao trzaji i slično, imala sam i pospanost, svrbež po tijelu (je li i to reakacija i šta znači), vrućinu po tijelu, vibriranje želudca, očiju, podrigivanje JAKO koje nisam mogla kontrolisati (je li i to reakacija i šta znači) , ... ali nešto jako jako čudno mi se desilo i zato postavljam pitanje "anonimno" jer me je jako stid nekoga uživo to pitati - prije učenja rukje sam bila čista od hajza (mjesečnice) već 2 dana, sigurno, jer sam pred učenje rukje išla u wc i uzela abdest .. poslije učenja sam otišla u wc, i vidjela nešto kao krv ali više kao sukrvica, čudnog "mirisa", da ne kažem smrada, nije standardna menstrualna krv - DA li je moguće da je to vezano za rukju i šta to znači ???
Drugo, prilikom učenja rukje sam imala osjećaj kao da ću se onesvjestiti ... malo je reći da sam se prepala, ali sam otvorila oči na kratko ... da li u takvim situacijama da prekinem slušanje rukje ili da nastavim?
Allah vas nagradio na odgovoru!
reakcije prilikom samoliječenja
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Re: reakcije prilikom samoliječenja
Za one koje interesuje a ne znaju, dobila sam odgovor ... sve su to reakcije i načini izlaska ... i bolje je kad se počnu javljati jake reakcije ići provjerenoj osobi. Postoji hadis da oni koji su nisu tražili da im se uči rukja će ući u džennet bez polaganja računa. Što znači, oni koji su tražili da im se uči rukja će morati polagati račun. Al et' kad smo već tražili onda je bolje ići kod pouzdane i stručne i iskusne osobe, a kod kuće povećati ibadet, NE zbog džinna, već ZBOG ALLAHA, povećavati iman, TO im najviše smeta i onima unutra i onima vani.
Da nam svima Allah olakša i učvrsi na Pravom putu.
Esselamu alejkum
Da nam svima Allah olakša i učvrsi na Pravom putu.
Esselamu alejkum
selam hanifa 2 to je sve sto imas te reakcije to je dobro ko i kod drugih osoba ,sve sto si nabrojala to je tacno znaci ucac ti je ucijo rukiju i sama znas sebi oduciti i kod kuce slusas i boris se ,naravnavno da sad mora negdje izaci,sve zavisi slucaj do slucaja nisu svi slucaji isti ,al me malo interesuje kad si napisala postoji hadis da oni koji nisu trazili da im se uci rukija i da ce oni uci u dzenet.znaci mi koji smo fasovali i obolili od te opake bolesti nesmijemo traziti lijeka trebamo sutjeti i trpiti i pokusavati sam sebi nekako pomoci tako nekako izgleda,opa znaci svi mi koji smo trazili pomoc od ucaca rukije i lijecenja mi cemo pravac dzehenem,ja ne razumijem volijo bih neko ko je vise malo iskusan oko ove teme da nam neko to malo bolje objasni.selam
ne, ne, ne ... malo je pogrešno shvaćeno, Allah zna ko će u džennet ko u džehenem, ali oni kojima nije učena rukja NEĆE POLAGATI račun, što bi u nekom tumačenju značilo - borili se, oslonili na Allaha ... ne mora značiti da ti nećeš u džennet, Allah zna najbolje ... znam da ima slučajeva gdje se ljudi sami ne mogu boriti ... pa ipak i sam Poslanik s.a.w.s. je bio opsihiren i njemu je učena rukja i on je tražio da se uči rukja nekim osobama na kojima je vidio znakove - recimo vidio je kod jedne ženske osobe da joj je lice požutilo i rekao je da je urečena i da joj uče rukju. A Allah zna najbolje.
Selam
Selam