pitanja i odgovori
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
nedzmi truda
- pisem pomalo
- Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 3:25 pm
pitanja i odgovori
esselamu alejkum svima braco i sestre ja sam ovde nov na ovom sajtu,malo pre sam procitao vase komentare i rasprave u vezi ajdina i hteo bih da vam kazem da nisam nasao nista sto se kosi sa serijatom.sto se tice namaza za lijecenje samog sebe gde je opisao nas brat ajdin,ja imam knjigu od (zahida mujkanovica),velika zbirka dova i u toj knjizi se objasnjava sta se treba uciti,hvala allahu dz.s. ja te ajete znam napamet pa skoro i celu rukju koju nas brat enes uci i tu rukju sam skinuo sa ovoga sajta a imam i knjigu od vahed abdusselama bali(ostri mac u borbi protiv zlih sihirbaza).po mom misljenju nije stvar u tome da li se cita rukja sa papira ili napamet bitno je da se covek osloni na allaha dz. s.da bude iskren u ibadetu idovama i da svoj zivot uskladi onako kako bi allah dz.s. bio zadovoljan sa njim jer onaj ko se sjeca cesto allaha dz.s. i allah dz.s. ce se sjecati njega i nemojmo zaboraviti da je allah taj koji lijeci.nisam praktican u citiranju hadisa ali znate da je jedan od ashaba lijecio coveka od ludila fatihom.duzni smo svi da trazimo lijek ,ja iskreno imam problema jer imam smetnje u toku namaza u toku kretanja danju a najvise nocupokusava da me plasi sto ponekad i uspeva ali hvala allahu dz.s. ucenjem ajeta iz kurana napamet itrazenja pomoci od allaha dz.s. postajem jos jaci sto u veri sto u obavljanju namaza izikrova ,cak i na osnovu nekih cinjenica 99%znam o kojoj se bolesti radi i vrsim neke obrede da kazem (ucenje ajeta na vodu,rukje 2-3 puta dnevno ),nisam u mogucnosti da dodjem do enesa ,(u bosnu)niti znam nekoga ko uci rukju sto znaci prepustn sam allahu i njegovoj volji i ne gubim nadu.