Selam Alejkum braćo i sestre,
Imam nedoumice vezane za sihir, ako neko može i opširnije pojasniti, svaki savjet bi dobro došao.
Ne uspijem redovito obavljati namaz....ali da li kao takva mogu pronaći mjesto sihira:
učeći određena sura za poništenje, slušajući Rukju, i sure El Beqere u kući?
Da li sihir izričito može pronaći npr. hodža ili derviš koji u kući odučava?
Da li sihir mora biti u kući da bi djelovao na ukućane i šta ako trenutno ukućani ne žive u opsihrenoj kući, kako u tom slučaju djeluje?
Gdje se pretežno nalazi?
Da li neka nevažna sitnica može biti sihir (npr. privjesak, slika i sl.)?
Kakav je postupak uništenja sihira ukoliko ga pronađem i bez učenja i da li se time poništava njegovo djelovanje?
I kako ću prepoznati da je prestao djelovati?
Nedoumice vezane za sihir!?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
zara napisao:salam!
Odkud znas da si opsihren/a?
Alejkumu selam Zara,
Jedan učevni čovjek - derviš, je to osjetio, prilikom boravka u našoj kući, i ponudio se da nam oduči.....kao navodno da je to već dugo vremena prisutno u mojoj porodici....kao navodno da je taj sihir ispod praga, i da on samo može doći do njega!?
Malo mi je to sve sumnjivo.....pa tražim pojašnjenja....nije mi se baš učinio osobom kojoj bih mogla vjerovati.
Osim toga redovno zikrim, dovim, klanjam kad god stignem....slušam rukju, El Bekere...do sada nisam ništa posebno osjetila....ali opet ko zna VREMENOM!?
[quote="melek"][
Jedan učevni čovjek - derviš, je to osjetio, prilikom boravka u našoj kući, i ponudio se da nam oduči.....kao navodno da je to već dugo vremena prisutno u mojoj porodici....kao navodno da je taj sihir ispod praga, i da on samo može doći do njega!?
We aleykum salam!
Ovaj je sharlatan .Kako to neko moze da osjeti?Ne moj ti ovom niti vjerovati niti ga vodi kuchi.Ne zovi zlo.
Ovako to lijepo.Uzmi rukju zatvori oci i preslusaj je 2 ili 3 puta ili suru bekaru pa vidi da li ima promjena na tebi.Tako i ostali u kuchi.Imas topik o tome, koji su simptomi.
Ostavljaj svakodnevno upaljenu Bekaru u kuchi 1 dnevno.Ako ima kakvo zlo -sheytan izachi che iz kuche.
We aleykum salam!
Ovaj je sharlatan .Kako to neko moze da osjeti?Ne moj ti ovom niti vjerovati niti ga vodi kuchi.Ne zovi zlo.
Ovako to lijepo.Uzmi rukju zatvori oci i preslusaj je 2 ili 3 puta ili suru bekaru pa vidi da li ima promjena na tebi.Tako i ostali u kuchi.Imas topik o tome, koji su simptomi.
Ostavljaj svakodnevno upaljenu Bekaru u kuchi 1 dnevno.Ako ima kakvo zlo -sheytan izachi che iz kuche.
Selam alejkum,
ja mislim da samo opsihreni mogu prepoznati opsihrene tj.osjetiti
Ovo je nevezano za tvoj problem sestro melek,ali meni se je dešavalo da mi dodje u bližini čovjeka koji je 100% opsihren slabo, jer osjetim nemir i neprodje dok se ne umaknem iz njegove blizine.Isto tako ako džin prevlada nad mojom osobom vidjam crne fleke po ljudima(na glavi,oko grudi..slično)a kad sam u blizini hodže,hafiza počnem se gušit a oko njegove glave vidim bijelu svijetlost.Ali to nije uvijek, večinoma nakon rukje kad se džin probudi.A pojavljuje se mi još jedan problem, jako teško se natjeram na namaz a to se dešava več mjesec dana.Pomalo postaje kritično pa neznam šta da uradim. Šta ti savjetuješ da činim Zaro?
ja mislim da samo opsihreni mogu prepoznati opsihrene tj.osjetiti
Ovo je nevezano za tvoj problem sestro melek,ali meni se je dešavalo da mi dodje u bližini čovjeka koji je 100% opsihren slabo, jer osjetim nemir i neprodje dok se ne umaknem iz njegove blizine.Isto tako ako džin prevlada nad mojom osobom vidjam crne fleke po ljudima(na glavi,oko grudi..slično)a kad sam u blizini hodže,hafiza počnem se gušit a oko njegove glave vidim bijelu svijetlost.Ali to nije uvijek, večinoma nakon rukje kad se džin probudi.A pojavljuje se mi još jedan problem, jako teško se natjeram na namaz a to se dešava več mjesec dana.Pomalo postaje kritično pa neznam šta da uradim. Šta ti savjetuješ da činim Zaro?
Salam aleykum!
Halali nisam vidjela pitanje ranije.
Valjda nastoje tako da te oslabe.Dova Allahu.
Meni je neko vrijeme bilo tesko klanjati sabah.Tacno u to vrijeme zaspem i probudim se kad izlazi sunce.Onda sam pocela recitovati suru Sedzde prije spavanja i poslije toga moliti Allaha swta da ustrajem u salatu.
I to je dugo trajalo.Ukoliko bih legla bez toga ,nisam bila u stanju ustati na vrijeme i klanjati.
Moras ustrajati,bez salata nema pomochi u lijecenju.
Insha Allah ,Allah swta te pomogne u tome!
Halali nisam vidjela pitanje ranije.
Valjda nastoje tako da te oslabe.Dova Allahu.
Meni je neko vrijeme bilo tesko klanjati sabah.Tacno u to vrijeme zaspem i probudim se kad izlazi sunce.Onda sam pocela recitovati suru Sedzde prije spavanja i poslije toga moliti Allaha swta da ustrajem u salatu.
I to je dugo trajalo.Ukoliko bih legla bez toga ,nisam bila u stanju ustati na vrijeme i klanjati.
Moras ustrajati,bez salata nema pomochi u lijecenju.
Insha Allah ,Allah swta te pomogne u tome!