sta vise uraditi,,, pomozite mi ,,,
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
sta vise uraditi,,, pomozite mi ,,,
Es-selamu alejkum nasla sam vasu stranu i ne znam odakle da pocnem,,jer imam tako jak problem, evo vec dugo vremena da kazem vec dugi niz godina,mozda i vise od 10 godina ali sam ranije mislila da sam ja takva, imam taj neki ogroman strah kao u vidu sejtansko-dzinskih vesvesa koje pocinju od samog jutra, znaci ne na sabah namazu vec kada posle zaspim probudim se i onda vesvese pocinju i onda dalje pocinjem da se kocim imam napade na zivce,ogromna nervoza, jako lupanje srca ta neka ogromna tezina u grudi tesko disanje i sta sve nemam, imam osjecaj kao da udje u mene napravi sve to i onda me ostavi i tako neizmenicno,da mi dodje da poludim, pre cetiri godine sam se lijecila isto Kur anom i uz Allahovu pomoc sam bila dobro,ali ne sasvim uvjek sam imala to kod sebe ali kao da je bilo zanemareno,i pre ok 3 mjeseca opet se to vratilo ali mnogo jace, isla sam na ucenje Kur ana Rukje i dzin je progovorio iz mene kaze da je tu dugo, da je zaljubljen u mene i da je on kriv za moj unisteni brak da me neda nikome i tako redom,,,bilo da pocnem u kontaktu sa nekim muskarcem ili da pomislim na brak sve se to zavrsi u kratkom roku osjetim odvratnost,ili bilo da pocnem neki posao negde to se zavrsi za kratko vreme,,znaci koristim sve to ucena voda, ulje, med, redovni namazi,zekr, slusanje Kurana 2-3 sata stalno sam pod abdestom znaci sve ali to se sve vraca i mnogo se lose osecam,,ne znam sta vise da radim, i zeljela bih znati da li sve ovo sto sam napisala da li je u pitanju sihir u kucu,ili sihir namenjen meni ili sta vec ne znam kome da se obratim, moje sestre imaju isto simptome kao ja ali mnogo manje, one nemaju ovog zaljubljenog,,i jos ovo da napomenem moj otac ima kod sebe hamajliju, zapis i ja mu nikako ne mogu nagovoriti da to ukloni sa sebe,, ali njegovo mi prisustvo najvise smeta, znaci smeta mi uopste njegova blizina i sve sto on radi ali ja ne zelim njemu dati do znanja sve to, tako volela bih da mi odgovorite sta je u pitanju kod mene,,, ALLAH VAS NAGRADIO ,,, SELAM ,,, 
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: sta vise uraditi,,, pomozite mi ,,,
Esselamu alejkum,
Dobro nam došla.
Džinni kad uđu u čovjeka ne djeluju odmah nego ide upoznavanje čovjeka i njegovih slabosti. Nakon upoznavanja sa terenom, udaraju tamo gdje je najslabiji. Tako i kod tebe. Moraš pronaći to mjesto gdje udaraju i mijenjat svoje navike. Napad je najbolja odbrana. Sve dok ti njih "miluješ", njima je fino. Jednostavno, moraš pokazat zube i počet se borit protiv toga. Ti moraš pronaći to rješenje, ono što ti najviše smeta, obično se tu krije odgovor. Čitaj hadise Poslanika a.s. pa gledaj gdje griješiš u životu i ispravljaj se.
I to što otac nosa zapis. Ne bih da pravdam to, ali na neki način možda i djeluje ta hamajlija donekle pa zbog toga osjetiš odbojnost.
Uči zaštitni zikr svako jutro poslije sabaha i akšama, ono po 100 puta, La illahe ilellahu vahdehu la šerike leh..
Što se tiče sihr(ov)a, može biti da postoje dva, jedan vezan za tebe, drugi za kuću. Allah zna najbolje.
Ne znam šta bih ti mogao reći jer sve je uredno, namaz, zikr, Kur'an i ostalo.. Jedino preostaje taj način, da upoznaš problem gdje udara pa kreneš ti u napad, i da popravljaš sebe.
Dobro nam došla.
Džinni kad uđu u čovjeka ne djeluju odmah nego ide upoznavanje čovjeka i njegovih slabosti. Nakon upoznavanja sa terenom, udaraju tamo gdje je najslabiji. Tako i kod tebe. Moraš pronaći to mjesto gdje udaraju i mijenjat svoje navike. Napad je najbolja odbrana. Sve dok ti njih "miluješ", njima je fino. Jednostavno, moraš pokazat zube i počet se borit protiv toga. Ti moraš pronaći to rješenje, ono što ti najviše smeta, obično se tu krije odgovor. Čitaj hadise Poslanika a.s. pa gledaj gdje griješiš u životu i ispravljaj se.
I to što otac nosa zapis. Ne bih da pravdam to, ali na neki način možda i djeluje ta hamajlija donekle pa zbog toga osjetiš odbojnost.
Uči zaštitni zikr svako jutro poslije sabaha i akšama, ono po 100 puta, La illahe ilellahu vahdehu la šerike leh..
Što se tiče sihr(ov)a, može biti da postoje dva, jedan vezan za tebe, drugi za kuću. Allah zna najbolje.
Ne znam šta bih ti mogao reći jer sve je uredno, namaz, zikr, Kur'an i ostalo.. Jedino preostaje taj način, da upoznaš problem gdje udara pa kreneš ti u napad, i da popravljaš sebe.
ja sam takve prirode mnogo sam osetljiva i mala sitnica moze da me obori ali sto se tice vjere borim se da budem jaka i da istrajem na Allahovom putu,, sto se tice hamajlije moga oca znam da ona utice puno sto osjecam tu odbojnost jer sa njom dzinni cuvaju njega i zato osejam odbojnost ali ja ga ne mogu nagovoriti da ja skine sa sebe,, htela bih te pitati jos posto ja ucim sama sebi ajete na vodu, ulje i med znaci ,, samolijecenje ,, htela bih znati koje ajete da ucim koju rukju,, za sihir bolesti, ili uopste za sihir posto znam da ima rukja za sve posebno ili uopste rukju,,
Allah zna u cemu je lijek,,,
Hvala ti brate sto si mi odgovorio na moje pitanje,,
Allah te nagradio i dao ti svako dobro,,, amin ,,,
Selam ,,,
Allah zna u cemu je lijek,,,
Hvala ti brate sto si mi odgovorio na moje pitanje,,
Allah te nagradio i dao ti svako dobro,,, amin ,,,
Selam ,,,
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Sad ne znam tačno određene ajete za određeni sihr. Evo Enes možda napiše nešto. Inače standardni ajeti i sure su ono, Fatiha, ElifLamMim, Ajetul Kursija, zadnja 3 ajeta Bekare, Kafirun, Kulhuvallahu, Felek, Nas. E sad još neke sure koje mogu pomoći su Rahman, Saffat, Feth, Džinn.. I generalno ajeti gdje se govori o kazni i td.
puno ste mi pomogli sa vasim odgovorom kada Enes bude imao vremena on cemi ispisati ajete i pojasniti, jos jednom hvala,,,neka je slava i hvala nasem jedinom Stvoritelju i Gospodaru ,,, Allahu dz.s.
SELAM ,,,
SELAM ,,,