Obzirom da u posljednjih nekoliko godina kuburim sa čirevima na preponama koji su rezultat upale znojnih žlijezda (stručni naziv Hidradenitis Suppurativa (HS)), nedavno sam, prilikom jedne od upala malo pretraživao net u potrazi za nekim rješenjem za rješavanje ili barem ublažavanje ovog problema. Ono što sam našao otprilike me poprilično nasekiralo, jer za sada nema medicinskog rješenja za isto ali me još više zaintrigiralo a Boga mi i nasekiralo ovo što sam našao na jednom sajtu:
Prevod na engleski jezik, na istom sajtu:Enes ibn-Malik, r. a., kaže da je Poslanik, s. a. v. s., dozvolio da se uči rukja protiv uroka, ujeda zmije i akrepa te čireva na slabinama" (Muslim, 2196)
I ovdje vidim da se ta dijagnoza spominje u ovom prevodu.Enes ibn Malik r.a., said taht Propher s.a.w.s., allowed Rukja to be preformed in case od evil eye, snake bite, scorpio bite, and for HS (Hidradenitis Suppurativa ) ( Muslim, 2196)
Zanima me da li neko zna nešto više o ovome? Da li je ovdje zapravo riječ o nekom sihiru pa je potrebno da se liječi od sihira, čime bi i sam problem bio riješen ili je riječ o nečemu sasvim trećem...
Obzirom da me, naravno, ovo zainteresiralo, onda sam pročitao praktično kompletan ovaj forum. Tu sam otkrio još simptoma
Obzirom na te moje silne strahove
Selamim sve forumaše i nadam se da će ovo biti prvi korak ka rješavanju mojih zdravstvenih problema ali i prvi korak ka vraćanju vjeri u punom kapacitetu (u Allaha i sve što je propisano vjerujem beskrajno i srcem, ali obaveze ne prakticiram, na žalost). Ujedno se izvinjavam na dužini komentara.