Hidradenitis Suppurativa

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Zabrinuti
Posmatrač
Pridružio se: Uto Nov 30, 2010 11:43 am

Hidradenitis Suppurativa

Post od Zabrinuti » Sre Dec 01, 2010 10:03 pm

Es-Sellamu Alejkum.

Obzirom da u posljednjih nekoliko godina kuburim sa čirevima na preponama koji su rezultat upale znojnih žlijezda (stručni naziv Hidradenitis Suppurativa (HS)), nedavno sam, prilikom jedne od upala malo pretraživao net u potrazi za nekim rješenjem za rješavanje ili barem ublažavanje ovog problema. Ono što sam našao otprilike me poprilično nasekiralo, jer za sada nema medicinskog rješenja za isto ali me još više zaintrigiralo a Boga mi i nasekiralo ovo što sam našao na jednom sajtu:
Enes ibn-Malik, r. a., kaže da je Poslanik, s. a. v. s., dozvolio da se uči rukja protiv uroka, ujeda zmije i akrepa te čireva na slabinama" (Muslim, 2196)
Prevod na engleski jezik, na istom sajtu:
Enes ibn Malik r.a., said taht Propher s.a.w.s., allowed Rukja to be preformed in case od evil eye, snake bite, scorpio bite, and for HS (Hidradenitis Suppurativa ) ( Muslim, 2196)
I ovdje vidim da se ta dijagnoza spominje u ovom prevodu.

Zanima me da li neko zna nešto više o ovome? Da li je ovdje zapravo riječ o nekom sihiru pa je potrebno da se liječi od sihira, čime bi i sam problem bio riješen ili je riječ o nečemu sasvim trećem...

Obzirom da me, naravno, ovo zainteresiralo, onda sam pročitao praktično kompletan ovaj forum. Tu sam otkrio još simptoma :| jer sam ranije u životu imao problema sa anksioznošću (ko zna, možda je povezano) koju sam sobom uglavnom prevladao, često sam nervozan i bezvoljan, ponekad mi se desi da se iz sna trznem jer ne mogu da dišem nikako, gušim se, imam neke više - manje nerealne strahove (uglavnom visina). I da, ono što sam zapravo tek shvatio u potpunosti nakon čitanja ovog foruma je da, prilikom klanjanja Bajram ili Dženaza namaza (nemojte me kritikovati, uglavnom sam do sada klanjao samo ova dva namaza, osim kad sam bio dijete) počne neka nesvjestica i hoću da se srušim dok stojim, iako se radi o najkraćim mogućim Rekjatima. To mi stvarno pobuđuje sumnju. Također, imam problema sa nadutošću, naglo sam se i udebljao kada je počela ta anksioznost, ponekad imam bolove ispod plečke (negdje na forumu sam pročitao da je to osjetljivo), nekad su određena mjesta na tijelu izrazito vruća (i to sam pročitao).... Helem, bukadar problema :) Ali nosim se s tim i imam relativno normalan kvalitet života, hvala Allahu, ne smijem se žaliti jer znam čega sve ima na dunjaluku.

Obzirom na te moje silne strahove :D imam veliki strah od toga da se iskontrolišem sa audio Rukjom sa ovog portala. Taj strah je još veći jer sam, dok sam bio momak, gledao nekoliko video kaseta kada se otklanjaju sihiri. Može li me neko razgovoriti, molim vas :oops:

Selamim sve forumaše i nadam se da će ovo biti prvi korak ka rješavanju mojih zdravstvenih problema ali i prvi korak ka vraćanju vjeri u punom kapacitetu (u Allaha i sve što je propisano vjerujem beskrajno i srcem, ali obaveze ne prakticiram, na žalost). Ujedno se izvinjavam na dužini komentara.

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Hidradenitis Suppurativa

Post od Haris » Sre Dec 01, 2010 11:57 pm

Esselamu alejkum,

Nema potreba za strahom. Šta je, da je, od Allaha je. To se svakom može desiti i to je vid bolesti kao i ova medicinska i fizička.

Dobra stvar je što si već korakom u vjeri jer obično ljude puknu ovakve stvari u glavu. Mene prvog ;) :lol:

U početku izgleda, šta, kako, ko, zbog čeka. A kasnije.. Drago ti je što ti se desilo..

Samo lagano. Tu smo za pomoć. Nema sikirancije.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Čet Dec 02, 2010 12:24 am

Zabrinuti napisao:Es-Sellamu Alejkum.

Obzirom da u posljednjih nekoliko godina kuburim sa čirevima na preponama koji su rezultat upale znojnih žlijezda (stručni naziv Hidradenitis Suppurativa (HS)), nedavno sam, prilikom jedne od upala malo pretraživao net u potrazi za nekim rješenjem za rješavanje ili barem ublažavanje ovog problema. Ono što sam našao otprilike me poprilično nasekiralo, jer za sada nema medicinskog rješenja za isto ali me još više zaintrigiralo a Boga mi i nasekiralo ovo što sam našao na jednom sajtu:
Enes ibn-Malik, r. a., kaže da je Poslanik, s. a. v. s., dozvolio da se uči rukja protiv uroka, ujeda zmije i akrepa te čireva na slabinama" (Muslim, 2196)
Enes ibn Malik r.a., said taht Propher s.a.w.s., allowed Rukja to be preformed in case od evil eye, snake bite, scorpio bite, and for HS (Hidradenitis Suppurativa ) ( Muslim, 2196)

Zanima me da li neko zna nešto više o ovome? Da li je ovdje zapravo riječ o nekom sihiru pa je potrebno da se liječi od sihira, čime bi i sam problem bio riješen ili je riječ o nečemu sasvim trećem...

Obzirom da me, naravno, ovo zainteresiralo, onda sam pročitao praktično kompletan ovaj forum. Tu sam otkrio još simptoma :| jer sam ranije u životu imao problema sa anksioznošću (ko zna, možda je povezano) koju sam sobom uglavnom prevladao, često sam nervozan i bezvoljan, ponekad mi se desi da se iz sna trznem jer ne mogu da dišem nikako, gušim se, imam neke više - manje nerealne strahove (uglavnom visina). I da, ono što sam zapravo tek shvatio u potpunosti nakon čitanja ovog foruma je da, prilikom klanjanja Bajram ili Dženaza namaza (nemojte me kritikovati, uglavnom sam do sada klanjao samo ova dva namaza, osim kad sam bio dijete) počne neka nesvjestica i hoću da se srušim dok stojim, iako se radi o najkraćim mogućim Rekjatima. To mi stvarno pobuđuje sumnju. Također, imam problema sa nadutošću, naglo sam se i udebljao kada je počela ta anksioznost, ponekad imam bolove ispod plečke (negdje na forumu sam pročitao da je to osjetljivo), nekad su određena mjesta na tijelu izrazito vruća (i to sam pročitao).... Helem, bukadar problema :) Ali nosim se s tim i imam relativno normalan kvalitet života, hvala Allahu, ne smijem se žaliti jer znam čega sve ima na dunjaluku.

Obzirom na te moje silne strahove :D imam veliki strah od toga da se iskontrolišem sa audio Rukjom sa ovog portala. Taj strah je još veći jer sam, dok sam bio momak, gledao nekoliko video kaseta kada se otklanjaju sihiri. Može li me neko razgovoriti, molim vas :oops:

Selamim sve forumaše i nadam se da će ovo biti prvi korak ka rješavanju mojih zdravstvenih problema ali i prvi korak ka vraćanju vjeri u punom kapacitetu (u Allaha i sve što je propisano vjerujem beskrajno i srcem, ali obaveze ne prakticiram, na žalost). Ujedno se izvinjavam na dužini komentara.
Esselamu alejkum

Brate sabura, došao si na pravu adresu,neka tebe među nama. Drago mi je da si svoj problem opisao skoro u detalje inšaAllah izgurat ćeš ti to. Nemoj da te tozabrinjava što su čirevi, bolje je da su out nego in. to je čišćenje organizma. Toksičnost stvara velike probleme organizmu i to mora negdje da se izbaci,,, Da bi se to sve isčistilo i poredalo onako kako treba , moraš imat sabura, volje, uključiti razum, da to sve nadvladaš. Nema tog čovjeka koji nije pod nekakvim džinsko šejtanskim djelovnajem u kakvomobliku to samo Allah s.w.t. zna i kako se sve to odvija. Netreba odmah pucati na sihire. KAo što si i sam naveo učenje Kur'ana je lijek i za zmijski otrov i druge bolest. Kako organske tako i mentalne.

Sabura, na dobrom si putu ,nadam se da će mo se ugodno družiti i svi pouku izvući.

Esselamu alejkum

Zabrinuti
Posmatrač

Post od Zabrinuti » Čet Dec 02, 2010 9:42 am

Esselamu Alejkum,

Hvala braćo na podršci i riječima dobrodošlice. Brate Senade, naravno da sam opisao svoje probleme do u detalje, jer želim da dam što jasniju sliku (nemam čega da se stidim, što kažete sve je od Allaha dž.š.) a drugo, lijepo bi bilo da omogućimo i drugima koji traže rješenje svojih problema da ih lakše pronađu.

U svakom slučaju, ako ima nekih savjeta ili detaljnijih objašnjenja, rado ću saslušati. Zanima me i vaše mišljenje, šta biste vi radili u konkretnoj situaciji?

sadaka
Mlađi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Post od sadaka » Pet Dec 03, 2010 7:28 am

Zabrinuti napisao:Es-Sellamu Alejkum.

Alejkum ve Selam brate.

Zelim ti srdacnu dobrodoslicu na ovom forumu i kao sto rece brat Senad,na pravu si adresu,zato nema potrebe za veliku brigu,videces za neko vreme ,promenices i nik zabrinuti :P InsAAllah sve najbolje.
Iz ovog tvog posta,imam jedan zakljucak ,da si veoma Iskren,sto je to veoma dobra osobina,sejtan iskrenost nikako ne voli ,to njega ubija,zato se uvek drzi te osobine InsaAllah.

Brate ,vise citaj knige o Islamu i pocni da citas Casni Kur`an,ako nisi jos poceo,da bi se tvoje vjerovalo jos vise povecalo i jace bilo.

Kazes da imas neki strah ,da bi slusao audio rukja,nemoj se uopste plasiti.Pokazivati svoj strah sejtanu i dzinima nije nikako dobro,pogotovo za one ,koji su pod sihrom,jer oni taj tvoj strah maksimalno iskoriste u svoju korist ,a stime se tvoje stanje pogorsava,procitaj vise o tome na naslovnu stranu ovog portala.
Slusaj rukju ujutro i navece i zatvori oci pri slusanju.

Prouci ili daj nekom drugom da prouci ako nesznas ti sam na maslinovo ulje i stime mazi celo telo pred spavanja i ujutro.

7xel-fatiha
7xel-ihlas
7xel-felek
7xen-nas
1xajetul-kursija.

Selam alejkum brate i sve najlepse ti zelim iz sveg srca.
Da ti Dragi Allah olaksa ,kako na ovom tako i onom svetu.
Amin

7

Zabrinuti
Posmatrač

Post od Zabrinuti » Pet Dec 03, 2010 3:04 pm

Es-Sellamu Alejkum, sadaka, i najljepša hvala na pokazanom trudu koji si uložio da mi odgovoriš.

Jedan od mojih osnovnih principa u životu je da budem koristan musliman, iako je tačno da nisam neki praktikant kada su u pitanju obaveze, trudim se da, koliko god to mogu, pomognem drugima, nekoga učinim sretnim i zadovoljnim i, hvala Allahu na mogućnostima, tu sigurno uspjevam. I iskrenost je jedan od tih načina a prevashodno je način da čovjek zadrži svoj život jednostavnim.

Nadam se da si razumio da je moj strah zapravo rezultat psihičkog stanja koje ima svoje ime i prezime, a to je anksioznost. Imao sam strašnih problema s tim ali sam to uspio prevladati, samo zahvaljujući jednoj stvari: Sabur. Dakle, kad god sam imao napade ja sam osaburio i danas, hvala Allahu, ni traga napadima, ali su neki strahovi ostali, iako i njih nastojim riješiti, jedan po jedan, polahko, bez hile što bi rekli. Eventualno, za one koje zanima moje iskustvo, strah se može prevazići na način "klin se klinom izbija", tako da je potrebno pogledati strahu u oči, i uz Allahovu pomoć, malo po malo, strah iščezne.

Mene je strah da Rukju slušam sam, stoga ću vjerovatno, u skorije vrijeme ako Bog da, posjetiti nekog od učača sa ovog portala, tada me neće sigurno biti strah, sve je u Allahovim rukama onda, a ja vjerujem u Allahovo određenje.

Drago mi je da sam pronašao ovaj portal, zbog mene. Moram se pohvaliti da sam već počeo sa literaturom, odmah prvi dan, i osjećam kako se pomalo vraćam tamo gdje mi je mjesto, hvala Allahu.

Što se tiče tvog prijedloga, malo sam zaboravio Ajetul Kursiju, ali ću se podsjetiti. Ostalo znam, hvala ti na prijedlogu.

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Post od Haris » Pet Dec 03, 2010 3:14 pm

Eselamu alejkum,

Kao što neko reče to šejtan unosi strah u čovjeka da se ti ne bi upustio slušat rukju. Zna on da će njeg bolit. Ko zna, možda je to osjetio nekad. Nikad ne znamo gdje je bio već :)

Mene npr. nije bilo strah, prvi put sam slušao sam naveče u pola 1 :D

Šta ću, red je da se proba. Hehe.

Allah zna, možda je tvoja dobrota i pomoć drugima sebeb da te Allah iskuša pa se time vratiš u vjeru.
I ja sam se uvijek trudio da ne oštetim ikog. Da sam prema svima ok, i da nikog ne uvrijedim. Pa možda se i time zasluži ova vrsta milosti.

Allah nam daje šta želi od sebe.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Pet Dec 03, 2010 4:34 pm

Esselamu alejkum

Svaki čovjek ima kod sebe Alahovu vojsku koja ga štiti od raznih belaja. Glede unutrašjih čuvar organizma Allhovu vojsku savremna medicina zove imunitetet.
Vanjske čovare zovemo Meleki a.s.

Ako narušimo harmoniju bilo kojeg od ovih zaštinika čovječijeg organizma nastaju anomalije.
Jedino u Islamu možemo napraviti pravilnu harmonije kako životnu tako i harmoniju organizma .
Ako se naruši balans između dobrih i loših bakterija u organizmu dolazi do alarmiranja, ako imamo nedostatak nekih elemenata(minerala,vitamina) ,tada hipotalmus reguje da se određeni problem eliminiše.
MNogi nisu svjesni koliko transcedentni svjet utiče na zdravlje,kako svojom blizinom tako i boravkomu tjelu. Ako nemamo mehanizme da eliminišemo to djelovanje nastaju problemi za koje savremena medicina nema riješenja. Ko ima riješenje? Islam ima riješenje na sva životna pitanja.

Vjerniku kad je dobro on se zahvali Allahu i dobro mu, kad mu je teško i u belajima ,osaburi i opet mu dobro. Ako pođemo od činjenice da za svaku bolest ima lijek ond se nemamo šta sikirati, prepustimo se istraživanju i uspjeh je sigurno zagarantovan.

Obzirom da mnogo radim sa narodom po pitanju apiterapije i preporuka popitanju liječenja raznih oboljenja, mnogo lakše mije raditi sa vjernicima koji praktikuju vjeru i daleko je veći uspjeh nego kada se susretnem sa onim koji baš nerazumiju suštinu života i bivstvovanja na ovom dunjaluku. Činjenica je i to da jedan te isti lijek nije svakom insanu lijek,to zavisi od ubjeđenja i nijjeta, da li da se radi o organskom lijeku ili duhovnom.

Onaj ko nema ubjeđenje da je Kur'an lijek sigruno mu neće pomoći.

Oni koji nisu redovni u namazu trebali bi donijeti nijjet da ,recimo od danas počinjemda obavljamredovno namaz. Ako sebi ovo kažemo,onda podvlačimo crtu i sve što je bilo iza nas jednostavno zaboravimo,gledamo naprijed inastojimo da nešto ne izostavimo. ONo što bi trebalo obratiti pažnju na prošlost jest kriva zakletva i iskup je tri dana posta, ako imaoneke sporove s a nekim tudđi hakovi da se reguliše.
Ako u ovakvim uslovima budemo razmišljali koliko smo namaza izostavili za recimo 20 godina tobi bilo poražavajuće i teško je početi a pogotovo ne moguće sve naklanjati,,jendostavno bi pukli.. NAdat je se Allahovoj milosti i krenuti naprijed sa pokajanjem.. AKo nam Allah s.w.t. dadne da poživomo još koji ramazan i ako se preračunamo koje su vrijednosti lahko vidimo da bi kroz te ramazane mogli skoro nadomjestiti sve ono propušteno.

Najvažnije je nijjet, pokajanje i permanentno izvršavati obaveze... ONaj ko želi da praktikuje namaz ako je teško sve namaza u tokudana onda uzet par namaz i držati se dok ne ojačamo,, ali da sabah bude od tih prvi namaza.. Ako sabah uspostavimo sve je lahko ostalo.. Zaštoje bitan sabah namaz.

KAda insan krene na počinak/spavanje, priđe šejtan i sveže tri čvora , i kaže spavaj duga je noć... Ako ustanemo na sabah spomenemo Allaha odveza li smo jedan čvor,ako uzmemo abdest odvezali smo drugi čvor, ako klanjamo sabah namaz odveza li smo treći čvor i šejtan nema više pristupa insanu tokom dana,, INsan bude veseo ,raspoložan.

Ako ne ustanemo na sabah namaz cijeli dan smo mrzovoljni, šejtan je stalno uz nas . KAžuda se šejtan pomokri u uši čovjeka itako smo cjelidan mrzovoljni

Esselamu alejkum

p.s.kasnije ću predložiti šta bi trebao koristiti da se organizam očisti od toksina

Odgovori