Sta da uradim sa poklonima

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
ajla009
Posmatrač
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 8:08 am

Sta da uradim sa poklonima

Post od ajla009 » Čet Sep 17, 2009 8:42 am

ESSELAMUALEJKUM
Javljam se prvi put,pa ako gdje zgrjesim oprostite mi.Naime imam dosta pitanja ali cu zasada samo jedno postaviti.
Kada dobijem poklone od svekrve i od ostale covjekove familije(pokloni su svakave vrste od haljina koje se ruzno cuju kao smrde i hrane svake vrste itd) nastane uvjek neka svadja i to bez ikakavih razloga.
Pre dva dana smo dobili poklone,on kao i uvjek odmah dzemper obuce i hranu je stao odmah da jede neprodje malo vremena on se promjeni kaze muka mu je povraca mu se pa odjednom se odvoji sam za sebe samo suti pa posle postane hladan prema meni i djeci,stane da nas vredja psuje aman svasta i to bez razloga jednostavno iz cista mira nesto mu uce u glavu.Ja nejedem niti nosam njihovo jer znam kakva im je namjera,naime nevole me kao snahu i sve moguce rade samo da nas rastave,ja sam par puta bacala te neke stvari u vodu i bas tako neprodje par dana cujem od covjeka da im se tamo njima nesto desilo,npr rastala mu se sestra itd. mene zanima sta bih mogla da uradim u ovakvim slucajevima,dali je greska sto to bacam u smece i vodu ili mogu nesto da naucim na te stvari i ostavim jer on stalno trazi te stvari sto mu oni posalju.
od srca vam hvala unaprjed na vasim odgovorima..i allah da vas nagradi za ovu divnu stranicu za koju sam ja nazalost skoro saznala..

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Sta da uradim sa poklonima

Post od Haris » Čet Sep 17, 2009 4:53 pm

Eselamu alejkum,

To moze znacit da je nesto, a i ne mora. Ne treba odmah uzimati k srcu.

Pogledaj temu unistavanje sihra

zbunjena
pisem pomalo
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 1:45 pm

Post od zbunjena » Pet Sep 18, 2009 7:58 am

Akp ih neces lijepo zahvali svekrvi, i zapakuj sve i lijepo u Merhamet ili prvo dobrotvorno drustvo. Ima onih koji nemaju nista. Jest ce oni tu tvoju hranu. Jer radije ce oni da ih stomak boli od izmisljenih stvari i gluposti, nego gladi. A tu robu isto tako sa Hallalom daj, neko ce jedva docekat novu robu, Imas li ti pojma koliko ljudi sebi nece moci priustiti novu robu sebi i svojoj porodici za Bajram. Problem rijesen, oni nisu vise gladni i nemoraju hodati u odrpancima, a ti neces vise bolova u stomaku imat. A svekrva i covjek kao i svi tvoji ce misliti"Ja nesebicne i darezljive zene". The end

ajla009
Posmatrač
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 8:08 am

Post od ajla009 » Pet Sep 18, 2009 9:05 am

Prvo da se zahvalim Harisu na ovome (za mene) korisnome linku,hvala ti velika..
A za zbunjenu(ocigledno si bas zbunjena)zvucis mnogo ironicno.Neznam kako stvar stobom ali znam da je mene ucilo da ono sto nebi sebi ostavila(uradila) nemoj ni drugome,jer ako nevalja tebi kako drugome da valja.Drugo zivim u drzavi koja je socijalno mnogo dobro obezbedjena tj neverujda bih iko pozelio ovako smrdljivu uopste u ovakvom stanju ovu garderobu.
Ja licno nebih imala nikada obraza poslati nekome ovakve poklone,a moja svekrva to radi jer zna da sam drugoga karaktera nego ona,ja
nebih nikada rekla zasto ovo radis ili saljes,jer sa njom se nemoze pricati osim samo svadjati a to mi nije u cilju.
U ostalom osecam uvek neki strah od nje i usta su mi uvek zavezana kao nemogu da pricam kada mi se javi..sveu svemu zbunjena nema potrebe davati ovo nekome jer nema ovde niti gladnih niti bosim, a za merhamet hallal dajem kao i uvjek u novcu.

meli
Mlađi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 1:11 pm

Post od meli » Pet Sep 18, 2009 10:28 am

zbunjena napisao:A svekrva i covjek kao i svi tvoji ce misliti"Ja nesebicne i darezljive zene". The end
Sestro zbunjena znam da si imala samo dobra namjera,al ako te neko ne voli,sta i da uradis ostaces pokvarena u njihovim ocima.
Nije normalno da ima takve reakcije posle poklona,znaci tamo ima nesto.Upravo tako alja to sto ne zelis sebi,ne pozeli nikome,tako da tebi ne treba da poklonis sihre nikome.Poslusaj brate Haris.
Selam alejkum

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Post od Haris » Pet Sep 18, 2009 1:30 pm

ajla009 napisao:nebih nikada rekla zasto ovo radis ili saljes,jer sa njom se nemoze pricati osim samo svadjati a to mi nije u cilju.
U ostalom osecam uvek neki strah od nje i usta su mi uvek zavezana kao nemogu da pricam kada mi se javi..
sveu svemu zbunjena nema potrebe davati ovo nekome jer nema ovde niti gladnih niti bosim, a za merhamet hallal dajem kao i uvjek u novcu.
Uvijek bilo "problema" između mlade i svekrve, još ako je ta svekrva nekako "starinski nastrojena". Pokusaj postaviti neki svoj stav prema njoj. Ne dopusti da ti ulazi u brak, razgovaraj sa mužem. A ako je pak to problem, pa vremenom ćete se naviknut jedna na drugu. To može potrajati mjesecima ili pak godinama.

A ako i dalje misliš da je problem vezan za duhovnu prirodu, probaj sa audio rukjom i http://www.lijecenje-kuranom.com/sihr_rastavljanja.html

A Allah najbolje zna.

Korisnikov avatar
siba
pisem pomalo
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 6:30 am

Post od siba » Uto Sep 22, 2009 10:03 am

Ja sam kroz život iskusila svega i potpuno te razumijem... nemoj klonuti nego zahvali joj se u ime Allaha i u Njegovo ime s njom budi u kontaktu jer da nije bilo nje nebih bilo ni tvoga muža, ako ti je pak sumljivo to što pišeš prouči mila na te stvari posljedna 3 Kur'anska sura i slobodno to koristi jer Allah je najmilostiviji i bez Njegove dozvole nemože ti niko ništa.

Odgovori