Post posle Ramazana
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Post posle Ramazana
Postim 3 dan u ovom mjesecu ne što nisam prepostila ramazan nego što sam negdje pročitala da je sevap postiti u Ševalu.
Može li mi neko od vas učeni objasniti vrijednost tog posta, koliko dana je potrebno postiti jer bi voljela steći Allahovo zadovoljstvo sa svojim postupcima u cijelokupnoj nam čistoj vjeri.
Može li mi neko od vas učeni objasniti vrijednost tog posta, koliko dana je potrebno postiti jer bi voljela steći Allahovo zadovoljstvo sa svojim postupcima u cijelokupnoj nam čistoj vjeri.
Re: Post posle Ramazana
Od Ebu Ejjuba el-Ensarija, radijallahu anhu, se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, rekao: „Ko isposti ramazan, i nakon njega bude postio šest dana ševvala, to će mu biti kao da je postio čitavo vrijeme.“ znaci koda si postila cjelu godinu ako ispostis jos ovih sest dana
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Što se može dokazat matematički:
10 * 30 d = 300
10 * 6 d = 60
------------------
Ukupno: 360 (dana u godini)
10 * 30 d = 300
10 * 6 d = 60
------------------
Ukupno: 360 (dana u godini)
jeste bas je tako eto ga cjela godina kod Allaha se dobro djelo racuna desetorostruko
Hvala na odgovoru, samo sam nekom greškom postavila 2 posta. Ustvari ne poznajem jezik na kojem je portal pa se teško snalazim.
molila bi moderatora da to obriše.
molila bi moderatora da to obriše.
Veliko hvala Harisu, sada mi je puno lakše da se snalazim... sada sam postavila avatar i potpis
kasno je a valja se ustati na sehur
kasno je a valja se ustati na sehur
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Allah da te posebno nagradi za trud i post.