Selam Alejkum rahmetulal wa barakatu,
draga braco i sestre. imam jedan jako smjesan san koji nemogu nikako objasniti. Mozda mi neko, inshallah od vas moze u tome pomoci.
San:
Sanjam da sam u Dzamiji i da su neke dzematlije tu. U to vrijeme pocinje ezan da se uci. Hodza me pita dali ja hocu imamiti, a ja mu kazem da jos nisam 100% siguran da mogu Imam biti za namaze ali jos ne na dzumi. Pa je jedan drugi dzematlija Imam bio. Ucio je Ezan a ja sam sjedio i slusao ga. Onda sam otisao sa dzume jer je bio neki hitan slucaj. Trcao sam natrag na dzumu i dosao sam taman kad ce se klanjati skupni farz. Kako sam ja uso u dzamiju sam cuo jedan glas koji je predstavljao Ezan. Ja sam se okrenuo i vidio jedan prozor, kroz taj prozor sam vidijo jednu preljepu veliku sasvim bijelu Dzamiju. Svi su se okrenili prema toj dzamiji i pali na sedzdu.Ali je ta dzamija bila u drugome pravcu a ne u pravcu kako sam ocekivao da se klanja. Kad sam se opet okrenio prema ljudima na sedzdi, sam vidio da su to sve bile zene i jedno 100 golubova koji su isto poklonili glavu na sedzdu. i ja sam rekao "Istina je, sve na ovome svjetu hvali Allaha i klanja mu se, ljudi i zivotinje" i bio sam radostan. I ja sam pao na sedzdu. Onda sam realizirao da sam u zenskom mesidu i otisao sam van. Kad sam usao u muski mesid, htjeo sam dalje klanjati. A efendija me u tome momentu zaustavi i kaze: "Nemoras sada klanjat, evo sad ce podne pa cemo svi skupa klanjati"
Sta ovaj san znaci? Nikako da ga ja razjasnim....
Mahsuz Selam svima,
RIM
Dzamija, Ezan, Zene i Golubovi, tumacenje ovoga sna
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Re: Dzamija, Ezan, Zene i Golubovi, tumacenje ovoga sna
Moram jos dodat, da sam ja u tome snu u Dzamiji ucijo isto Ezan. 4x Allahuekber i 2x Eshedu lailahe ilalah i onda sam se probudio...