kosa i objasnje molim

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
melita
Posmatrač
Pridružio se: Sre Jun 16, 2010 12:44 pm

kosa i objasnje molim

Post od melita » Sub Jun 19, 2010 10:25 am

Selam svima.
vjernica sam ali nisam bas onako kako bi trebala biti, znaci znam par dova koje su potrebne za namaz i tako, a da obavljam to stalno ne, znaci onda sam neka srednja vrsta vjernice.sto je mozda i sramota, da priznam sama prije kritike vase.
a zamolila bi vas koji ste malo vise upuceni u vjeru da mi nesto pojasnite.
kako recimo za nekog sto se kaze da ima na sebi sihr( to jest da mu je neko napravio) a recimo da za tu bolest ima mediicina koja lijeci, pa mi je nelogicki da se kaze da je napravljeno.
evo recimo i moj primjer koji me jako buni i molila bi za pomoc.
do negdje 12 godine zivota sam imala svu kosu sasvim normalnu i sve ok, a poslije 12 godine do dana danas kada imam 25 god nemam kose, opadat je pocela u krugovima malo po malo da bi za 10 godina svu kosu izgubila a prije toga je bilo dovoljno da sam mogla sakriti to opadanje.sada nosim periku jer nisam zavijena. i to mi je jako velik estetski problem koji me i psihicki narusava i stvara komplekse. a za tu moju kosu ima bolest u medicini koja ima i svoj naziv al neznaju joj efektivnog lijeka, nekom je pomogla neka vrsta kreme a nekom ne, kao meni sto nista ne pomaze,obisla sam razne doktore po vise zemalja i niko mi nije nikakav uzrok nasao i svi su mi nalazi uredni-bolesna nisam.na kraju doktori kazu stres.
al posto sam cula za te sihr itd... MENE ZANIMA DAL JE MOGUCE DA DJEVOJCICA OD 12 God moze to pokupiti? i da mi objasnite sta znaci kad se ide kod hodze da uci rukju? jel to jedini nacin da se vidi jel mi sta napravljeno i ako jeste kako se lijeci?
bila sam kod jednog hodze dao mi vodu nekakvu al nista mi nije pomoglo. tako da me buni kako se za neku bolest koja postoji u medicini moze i reci da je recimo sihr.? mada i nemora znacit da je kod mene a mozda i jeste. sve sam obisla pa mi jedino jos ostaje da odem kod Enesa.
pa mi pojasnite malo molim vas unaprijed zahvalna.

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: kosa i objasnje molim

Post od Haris » Sub Jun 19, 2010 2:32 pm

Selam, i dobro došla na forum.

Prije naše kritike, samo želim da ti kažem da je Allahu swt najdraža ona duša koja sama sebe koriguje. Pa ako se ti ispravljaš u nekim stvarima, i naravno postupiš nakon samoispravke, bolje za tebe. Amin.

Kažu da se bolest ove vrste (sihri, uroci, vradžbine i sl.) odlikuje i u tome da kad se odrade medicinski nalazi i pretrage i budu uredni, a problem i dalje postoji, onda je red da posjetimo nekog ko, inšaAllah, ispravno uči.

Naravno da je moguće da neko tako mlad "pokupi" sihr, jer to nema neke godišnje granice. Punoljetnost muškarca i žene nastaje spolnom zrelošću, a to je, čini mi se, upravo u tom periodu, 12 - 13 godina. Time osoba postaje punoljetna i odgovorna za svoje postupke, šerijatski. Tako znači, već tad je bila obaveza da se redovno klanja, pa ako nisi, a neko se zakačio na tebe, vrlo lahko mu je otvoren prolaz nabacivanja određene vradžbine na tebe.

Imaš i način da skineš rukju sa ove stranice te da poslušaš i vidiš ima li kakvih reakcija. Nekad to pali, a nekad se mora i otići nekom učaču. Sve zavisi od slučaja.

Za bolje stanje nije samo dovoljna "nekakva" voda. Potrebno je uskladiti čitav život u islamskom toku. Redovni namazi, post ako je Ramazan, zikr, i sl., a dodatne stvari koje mogu da pomognu su voda, med, maslinovo ulje, čurokotovo ulje i td.
U najviše slučajeva, pretpostavljam da se radi o tzv. naučenoj vodi ili medu, ili ulju, na koju se prouče određene sure i ajeti.

A o tome ćemo detaljnije poslije, ukoliko bude potrebe.

Najprije ti preporučujem da uradiš po uputama sa ove adrese, pa da nam javiš kakav je ishod.

http://lijecenje-kuranom.com/download/audio.html

Zapamti, da nema potrebe ni za kakvim strahom.

Ako ništa nije od ovog gore, pokušaj sa ovim.

U uputstvu za upotrebu koje dođe uz čurokotovo ulje, stoji sljedeće:

GUBITAK KOSE I PRERANA SJEDOĆA

Istrljajte tjeme limunovim sokom, pričekajte 15 minuta, a zatim šamponirajte, isperite i osušite kosu. Nakon toga namažite tjeme uljem čurokota. Ponavljajte postupak nekoliko sedmica.

Poslanik, s.a.v.s. za čurokotovo ulje kaže: "Čurukot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt."

Pa tako, vrijedi pokušati.

Pa bi inšaAllah trebalo da bude nekog efekta.

mesha
Mlađi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 4:14 pm

Re: kosa i objasnje molim

Post od mesha » Čet Sep 09, 2010 10:34 am

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog,
sta je to kosa? :-)
ne zamjeri, celav sam :-)))
dobar si savjet dao!

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm