Selam svima.
vjernica sam ali nisam bas onako kako bi trebala biti, znaci znam par dova koje su potrebne za namaz i tako, a da obavljam to stalno ne, znaci onda sam neka srednja vrsta vjernice.sto je mozda i sramota, da priznam sama prije kritike vase.
a zamolila bi vas koji ste malo vise upuceni u vjeru da mi nesto pojasnite.
kako recimo za nekog sto se kaze da ima na sebi sihr( to jest da mu je neko napravio) a recimo da za tu bolest ima mediicina koja lijeci, pa mi je nelogicki da se kaze da je napravljeno.
evo recimo i moj primjer koji me jako buni i molila bi za pomoc.
do negdje 12 godine zivota sam imala svu kosu sasvim normalnu i sve ok, a poslije 12 godine do dana danas kada imam 25 god nemam kose, opadat je pocela u krugovima malo po malo da bi za 10 godina svu kosu izgubila a prije toga je bilo dovoljno da sam mogla sakriti to opadanje.sada nosim periku jer nisam zavijena. i to mi je jako velik estetski problem koji me i psihicki narusava i stvara komplekse. a za tu moju kosu ima bolest u medicini koja ima i svoj naziv al neznaju joj efektivnog lijeka, nekom je pomogla neka vrsta kreme a nekom ne, kao meni sto nista ne pomaze,obisla sam razne doktore po vise zemalja i niko mi nije nikakav uzrok nasao i svi su mi nalazi uredni-bolesna nisam.na kraju doktori kazu stres.
al posto sam cula za te sihr itd... MENE ZANIMA DAL JE MOGUCE DA DJEVOJCICA OD 12 God moze to pokupiti? i da mi objasnite sta znaci kad se ide kod hodze da uci rukju? jel to jedini nacin da se vidi jel mi sta napravljeno i ako jeste kako se lijeci?
bila sam kod jednog hodze dao mi vodu nekakvu al nista mi nije pomoglo. tako da me buni kako se za neku bolest koja postoji u medicini moze i reci da je recimo sihr.? mada i nemora znacit da je kod mene a mozda i jeste. sve sam obisla pa mi jedino jos ostaje da odem kod Enesa.
pa mi pojasnite malo molim vas unaprijed zahvalna.
kosa i objasnje molim
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: kosa i objasnje molim
Selam, i dobro došla na forum.
Prije naše kritike, samo želim da ti kažem da je Allahu swt najdraža ona duša koja sama sebe koriguje. Pa ako se ti ispravljaš u nekim stvarima, i naravno postupiš nakon samoispravke, bolje za tebe. Amin.
Kažu da se bolest ove vrste (sihri, uroci, vradžbine i sl.) odlikuje i u tome da kad se odrade medicinski nalazi i pretrage i budu uredni, a problem i dalje postoji, onda je red da posjetimo nekog ko, inšaAllah, ispravno uči.
Naravno da je moguće da neko tako mlad "pokupi" sihr, jer to nema neke godišnje granice. Punoljetnost muškarca i žene nastaje spolnom zrelošću, a to je, čini mi se, upravo u tom periodu, 12 - 13 godina. Time osoba postaje punoljetna i odgovorna za svoje postupke, šerijatski. Tako znači, već tad je bila obaveza da se redovno klanja, pa ako nisi, a neko se zakačio na tebe, vrlo lahko mu je otvoren prolaz nabacivanja određene vradžbine na tebe.
Imaš i način da skineš rukju sa ove stranice te da poslušaš i vidiš ima li kakvih reakcija. Nekad to pali, a nekad se mora i otići nekom učaču. Sve zavisi od slučaja.
Za bolje stanje nije samo dovoljna "nekakva" voda. Potrebno je uskladiti čitav život u islamskom toku. Redovni namazi, post ako je Ramazan, zikr, i sl., a dodatne stvari koje mogu da pomognu su voda, med, maslinovo ulje, čurokotovo ulje i td.
U najviše slučajeva, pretpostavljam da se radi o tzv. naučenoj vodi ili medu, ili ulju, na koju se prouče određene sure i ajeti.
A o tome ćemo detaljnije poslije, ukoliko bude potrebe.
Najprije ti preporučujem da uradiš po uputama sa ove adrese, pa da nam javiš kakav je ishod.
http://lijecenje-kuranom.com/download/audio.html
Zapamti, da nema potrebe ni za kakvim strahom.
Ako ništa nije od ovog gore, pokušaj sa ovim.
U uputstvu za upotrebu koje dođe uz čurokotovo ulje, stoji sljedeće:
GUBITAK KOSE I PRERANA SJEDOĆA
Istrljajte tjeme limunovim sokom, pričekajte 15 minuta, a zatim šamponirajte, isperite i osušite kosu. Nakon toga namažite tjeme uljem čurokota. Ponavljajte postupak nekoliko sedmica.
Poslanik, s.a.v.s. za čurokotovo ulje kaže: "Čurukot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt."
Pa tako, vrijedi pokušati.
Pa bi inšaAllah trebalo da bude nekog efekta.
Prije naše kritike, samo želim da ti kažem da je Allahu swt najdraža ona duša koja sama sebe koriguje. Pa ako se ti ispravljaš u nekim stvarima, i naravno postupiš nakon samoispravke, bolje za tebe. Amin.
Kažu da se bolest ove vrste (sihri, uroci, vradžbine i sl.) odlikuje i u tome da kad se odrade medicinski nalazi i pretrage i budu uredni, a problem i dalje postoji, onda je red da posjetimo nekog ko, inšaAllah, ispravno uči.
Naravno da je moguće da neko tako mlad "pokupi" sihr, jer to nema neke godišnje granice. Punoljetnost muškarca i žene nastaje spolnom zrelošću, a to je, čini mi se, upravo u tom periodu, 12 - 13 godina. Time osoba postaje punoljetna i odgovorna za svoje postupke, šerijatski. Tako znači, već tad je bila obaveza da se redovno klanja, pa ako nisi, a neko se zakačio na tebe, vrlo lahko mu je otvoren prolaz nabacivanja određene vradžbine na tebe.
Imaš i način da skineš rukju sa ove stranice te da poslušaš i vidiš ima li kakvih reakcija. Nekad to pali, a nekad se mora i otići nekom učaču. Sve zavisi od slučaja.
Za bolje stanje nije samo dovoljna "nekakva" voda. Potrebno je uskladiti čitav život u islamskom toku. Redovni namazi, post ako je Ramazan, zikr, i sl., a dodatne stvari koje mogu da pomognu su voda, med, maslinovo ulje, čurokotovo ulje i td.
U najviše slučajeva, pretpostavljam da se radi o tzv. naučenoj vodi ili medu, ili ulju, na koju se prouče određene sure i ajeti.
A o tome ćemo detaljnije poslije, ukoliko bude potrebe.
Najprije ti preporučujem da uradiš po uputama sa ove adrese, pa da nam javiš kakav je ishod.
http://lijecenje-kuranom.com/download/audio.html
Zapamti, da nema potrebe ni za kakvim strahom.
Ako ništa nije od ovog gore, pokušaj sa ovim.
U uputstvu za upotrebu koje dođe uz čurokotovo ulje, stoji sljedeće:
GUBITAK KOSE I PRERANA SJEDOĆA
Istrljajte tjeme limunovim sokom, pričekajte 15 minuta, a zatim šamponirajte, isperite i osušite kosu. Nakon toga namažite tjeme uljem čurokota. Ponavljajte postupak nekoliko sedmica.
Poslanik, s.a.v.s. za čurokotovo ulje kaže: "Čurukot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt."
Pa tako, vrijedi pokušati.
Pa bi inšaAllah trebalo da bude nekog efekta.
Re: kosa i objasnje molim
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog,
sta je to kosa?
ne zamjeri, celav sam
))
dobar si savjet dao!
sta je to kosa?
ne zamjeri, celav sam
dobar si savjet dao!