lijecenje akni i bubuljica uz pomoc ulja corokota

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
mercedes
Posmatrač
Pridružio se: Sub Maj 21, 2011 7:22 pm

lijecenje akni i bubuljica uz pomoc ulja corokota

Post od mercedes » Ned Maj 22, 2011 8:29 pm

sellam svim imam jedno pitanje koje se moze i naslutiti iz naslova teme na koji nacin mogu izlijeciti akne na licu uz pomoc corokotovog ulja, cuo sam za njegova svojstva i cudotvorno djelovanje ali nigde nemogu pronaci na koji nacin mogu lijeciti akne koje me izludjuju jos od puberteta a sada inace imam 21 godinu.
zahvaljujem se unaprijed svim dobrim ljudima koji mi mogu pomoci u rijesenju moga problema

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: lijecenje akni i bubuljica uz pomoc ulja corokota

Post od Senad » Ned Maj 22, 2011 9:01 pm

mercedes napisao:sellam svim imam jedno pitanje koje se moze i naslutiti iz naslova teme na koji nacin mogu izlijeciti akne na licu uz pomoc corokotovog ulja, cuo sam za njegova svojstva i cudotvorno djelovanje ali nigde nemogu pronaci na koji nacin mogu lijeciti akne koje me izludjuju jos od puberteta a sada inace imam 21 godinu.
zahvaljujem se unaprijed svim dobrim ljudima koji mi mogu pomoci u rijesenju moga problema
we selam

Idi na ovaj profil http://www.facebook.com/mungos1212 javi se dotičnom ( Cerić Dino) reci da je po preporuci . KOd njega ćeš naručti kreme na bazi pčelinjih prozvoda za akne , cijena mi nije poznata mislim da ne bi trebalo biti nešto skupo. Brzo ćeš riješiti akne inšaAllah .

Sretno

mercedes
Posmatrač

Post od mercedes » Ned Maj 22, 2011 9:31 pm

znaci li to da se nepouzdajem u corokotovo ulje ili sta

lavica21
Musafir
Pridružio se: Sub Avg 20, 2005 6:08 am

Post od lavica21 » Pon Maj 23, 2011 7:01 pm

Selam,

Ako imas akne na licu, onda nemoj stavljati nikakvo ulje, ni kozmeticke proizvode koji sastoje ulje u sebi -samo ce ti pogorsati stanje. Bubuljice inace pocnu na dijelevima tijela koji sadrze masnocu, tako da dodavanje ulja uzrokuje nove akne.
Nemoj ih nikako istiskivati jer ostavljaju oziljak koji se primjeti mjesecima, a neki ostavljaju trag na licu citav zivot.
Nisi napisao koju vrste akni imas. Jesi li bio kod dermatologa?

Mnogi se slazu da za bobuljice je najbolje da ih sprijeci na slijedeci nacin:
-Svake sedmice exfoliate lice, ima dosta nacina, a jedan je
Aspirin maska s medom . Uzmi 5 tablete aspirina, dodaj 1 kap vode da se istope. Prije no dodas med aspirin treba izgledati ko smljeven, ako nije smrvi ga s kasikom, pa dodaj med i mjesaj dok nedobijes ravnomjernu smjesu. Operi lice s mlakom vodom i osusi. Ako ovo nikad nisi sprobao, prvi put nanesi masku samo na celo, da vidis kako ce ti koza reagovati na product. Nek stoji na licu sve dok se neosusi, poslije toga isperi s hladnom vodom. Kad peres, koristi mrvice od aspirina na licu da exfoliras lice, ali lagano, nemoj puno pritisnuti... Lice ce ti biti suho, tako da je najbolje da naneses losion bez oil, ulja. Ako si u Americi, Cetaphil losion moisturizer je za mene najbolji.

- Lice nemoj puno prati da bi sprao ulje/masnocu s lica, jer sto ga vise susis, tijelo proizvodi jos vise masnoce na licu... najbolje je prati lice svaku noc, i svako jutro s cleanserom ( ja koristim Cetaphil Facial Cleanser ) i poslije nanijeti losion moisturizer , tako da lice nije suho...

nadam se da sam ti bar mal pomogla

imas na youtube dosta o acnama ....

ok
Selam

mercedes
Posmatrač

Post od mercedes » Pon Maj 23, 2011 7:11 pm

mnogo hvala na textu i preporukama takav tretman jos uvijek nisam probao iako sam vecinu stvari vec iskoristio kod doktora sam bio vise puta i gotovo svaki put mi preporuci ZENIAC GEL neznam dali ti je poznato pa to koristim ali nisam zadovoljan akne i bubuljice su se uvijek ponovo vracale inace sam cuo za ulje corokota koje kako se kaze lijeci sve izmedju ostalog i akne na licu pa sam i to kupio i pokusavam s time nesto ali eto ako vec kazes da ulje nije za to onda nemam cemu da se nadam to je cista zabluda.samo bih imao jos jedno pitanje dali negdje postoji takva maska s aspirinom gotova da se kupi inace ja sam u njemackoj
u svakom slucaju hvala jos jednom

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Pon Maj 23, 2011 9:45 pm

Selam

MOžeš ići ulje ćrukota oralno prema uputama. Stupi u kontakt sa dotičnim kojeg sampreporučio, Korištenjem kreme na bazi pčelinjih proizvoda nakon tretmana ožiljci se neznaju , čisti , regenerira i više se nevraća, bar tako stoji u upustu ,Krema je isprobana i daje odlične rezultate. Vrijedi pokušat!!! Sretno

mercedes
Posmatrač

Post od mercedes » Uto Maj 24, 2011 3:32 pm

znaci direktan tretman koze recimo mazanje lica corokotovim uljem nije preporucivo, ili sta, ako sam dobro shvatio samo oralno koristenje pijenje kao kod lijecenja bilo koje bolesti je potrebno.
P.S. doticnog kojeg si mi preporucio niti mogu dodati u prijatelje niti mogu poslati poruku
selam

akhi
Stari član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Kontakt:

Post od akhi » Uto Maj 24, 2011 7:10 pm

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Uto Maj 24, 2011 7:25 pm

mercedes napisao:znaci direktan tretman koze recimo mazanje lica corokotovim uljem nije preporucivo, ili sta, ako sam dobro shvatio samo oralno koristenje pijenje kao kod lijecenja bilo koje bolesti je potrebno.
P.S. doticnog kojeg si mi preporucio niti mogu dodati u prijatelje niti mogu poslati poruku
selam
Cerić Dino 061 816 054

akhi
Stari član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Kontakt:

Post od akhi » Uto Maj 24, 2011 7:28 pm

Evo jos jedan link:

Kod: Obeleži sve

http://www.islamskiducan.:..?"#4%.com/Čurekotvo-ulje/View-all-products/10.html

Odgovori