selam alejkum

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
rahim
Posmatrač
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 8:46 pm

selam alejkum

Post od rahim » Čet Jun 23, 2011 2:21 am

selam brate.ja sam vas prije sedmicu dana zamolio za savjet ali odovora nisam dobio do dan danas.rodzen sam10 02 1976,i zelim znati mozes li meni pomoci u ime allaha.unapred zahvalan Rahim...

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: selam alejkum

Post od Haris » Čet Jun 23, 2011 8:35 am

Esselamu alejkum,

Što se tiče postavljanja poruke u drugu sekciju, to je sekcija na koju samo Enes može odgovoriti pa tako niko nije mogao da ti kaže ništa dodatno. A i Enes vjerovatno nije odgovorio zbog nedostatka vremena i obaveza.

Dalje, glede tvoje poruke, prije svega moram skrenuti pažnju da ovaj forum nije od onih koji se bave tarotima, horskopima, kojekakvim proračunima, nego isključivo šerijatski priznatim liječenjem, tj. učenjem rukje i pomoćnom terapijom kao što je naučena voda, med, maslinovo ulje i sl.

Samo da upozorim, sahiri (sihrbazi) obično pitaju za imena roditelja, datume rođenja, pa mislim da ovo gore postaje jasnije.

Što se tiče problema, opiši nam kakve životne probleme, tjelesne tegobe, misli, i ostale NUS pojave imaš, pa ćemo inšaAllah na osnovu toga zaključiti i nasavjetovati. Jer ovdje ne postoje ljudi koji "nešto mogu". I ne postoje uopšte ljudi koji imaju takav dar, kao što bi se u narodu reklo.

Kada se malo izdvojimo iz te zablude, pitajmo se, da li je Poslanik s.a.v.s., kao najodabranije biće, mogao da zna nešto o nekome na osnovu datuma rođenja i imena majke, ili uopšte o njemu kad ga pogleda, ako ga prvi put vidi, ukoliko to nije dio objave, jer nekad je Poslanik znao nešto o nekome jer mu je Džibril a.s. dostavio.

Odgovori