Selam
Vec dugo godina, se osjecam lose psihicki, stalno sam neraspolozen, tmuran i lijen. Imam negativne misli o zivotu i narodu, tako da me i vise nista ne zanima. Moji prijatelji su veseli i imaju volju za zivot. Tako da sam usamljen i sam u moju tamnu sobu non stop. Jer me izbjegavaju vise me nemogu gledati ovakog.Prije sam klanjao svakih 5 vakata, i to me je smirilo i dalo moral i za sve ostalo, al kako sam vise u islamu bio, sve mi je islo teze, naprimjer kad klanjam nikako nemogu da se koncentrisem i dolaze mi razne misli, pobrkam sure, neznam na koji sam rekat i tako dalje. Tako da i neklanjam vise nazalost mada to hocu, ali neda mi se nikako.
Znam jednom kad sam bio na sedzdi desilo mi se odjednom ko da me neko davio, i tesko je bilo uzet zraka. Ali te smjetnje su se javile na kraju. Stvarno neznam sta da radim, Nemogu da podnesem ni samog sebe, a kamoli drugoga, neznam kad sam zadnji put bio veseo. Izbjegavam ljude i razgovore, posto nemam povjerenja u nikoga. Vrte mi se misli neuspjehe stare kroz glavu i tako da me to jos vise vuce na dno. Nije mi do bogatstva ili materialnih stvari braco i sestre, znam da ima naroda u gorim mukama i situacijama, ali hocu da se vratim onome koji sam bio prije, posto nisam takav bio. Nemam volju za nista vise. Imao sam sihr prije par godina, Halalim ko god mi to napravio, al pitam se da je opet nesto slicno. Posto ovako necu dalje, kida me nesto sto i ja sam neznam. I stalno imam osjecaj ko da imam srdzbu Allahovu na sebe. Volio bih da se promjenim i da budem ko normalni ljudi.
savjet/pomoc
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: savjet/pomoc
Esselamu alejkum,
Shodno onom što si naveo velike su šanse da neki problem postoji. To sve što se dešava su jasni pokazatelji postojanja problema. I tmurnost, i ljenost i tromost, i gušenje u namazu, i misli.
Vrati se namazu, počni ponovo praktikovat i ne propuštaj. Šejtan sam od sebe hoće da te odvrati od namaza, još ako imaš problem pa se na tebe nakane džinni, to ti je dodatno otežano.
Kad zaboraviš suru, ponovi je dok ne utrefiš. Nauči kako obaviti sehvi sedždu tako da možeš ispraviti greške u namazu. Taj sihr koji si imao moguće da ga imaš i dalje, ili je neki drugi.
Potraži nekog učača u svojoj blizini da bi znao kako dalje.
Shodno onom što si naveo velike su šanse da neki problem postoji. To sve što se dešava su jasni pokazatelji postojanja problema. I tmurnost, i ljenost i tromost, i gušenje u namazu, i misli.
Vrati se namazu, počni ponovo praktikovat i ne propuštaj. Šejtan sam od sebe hoće da te odvrati od namaza, još ako imaš problem pa se na tebe nakane džinni, to ti je dodatno otežano.
Kad zaboraviš suru, ponovi je dok ne utrefiš. Nauči kako obaviti sehvi sedždu tako da možeš ispraviti greške u namazu. Taj sihr koji si imao moguće da ga imaš i dalje, ili je neki drugi.
Potraži nekog učača u svojoj blizini da bi znao kako dalje.
Mozda odgovaram na pitanje koje je postavljeno ucenijim od mene, ali cisto da znas brate u Islamu da smo mnmogi uz tebe i da nam je Allah s.w.t. svjedok tome. Kako ti rece Haris bey, prvo i osnovno je da se vratis namazu jer je on stub vjere i tako ces samo ojacati, nikako oslabiti. To sto sejtan radi, svima nama on na ovaj ili onaj nacin otezava u namazu, pa se meni licno desi da ne znam jesam li nekad klanjao 3 ili 4 rekjata, zijevam ko lud na namazu... I za takve situacije ima rjesenje, Islam je cjelokupan zivot, tako da samo naprijed protiv zlobnika i vidljivih i nevidljivih, a njima Allah s.w.t. je spremio posebnu kaznu.
Molim Allaha s.w.t. da ti olaksa.
Molim Allaha s.w.t. da ti olaksa.
Hvala vam na odgovore, sad mije lakse, Allah vas nagradio.