Simptomi- Crne tacke u Ocim -?????

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
diego
pisem pomalo
Pridružio se: Čet Feb 02, 2012 5:21 pm

Simptomi- Crne tacke u Ocim -?????

Post od diego » Pon Feb 20, 2012 9:40 pm

selam.............!!!

Imali neko slicne simptome kao ja ,imam od kada sam bolesna non stop crne fleke ili tacke u ocima u svakom oku po tri cetiri tacka ....kao neki oblik neke zivotinje?,,, vidim malo veliko a veliko malo, kao da gledam iz neke dubine ako neko zna odgovoriti zar je to normalno kada si po uticajem dzina u koliko je to opasno???

hvala puno!!!!!

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Simptomi- Crne tacke u Ocim -?????

Post od Haris » Pon Feb 20, 2012 9:42 pm

Esselamu alejkum,

Koliko je meni poznato moguće je da se javljaju fleke na tijelu kod uroka, a da li na zjenicama, nisam baš siguran, opet Allah zna najbolje..

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Pon Feb 20, 2012 9:54 pm

diego napisao:selam.............!!!

Imali neko slicne simptome kao ja ,imam od kada sam bolesna non stop crne fleke ili tacke u ocima u svakom oku po tri cetiri tacka ....kao neki oblik neke zivotinje?,,, vidim malo veliko a veliko malo, kao da gledam iz neke dubine ako neko zna odgovoriti zar je to normalno kada si po uticajem dzina u koliko je to opasno???

hvala puno!!!!!
Eselamu alejkum

To su vjerovatno flotersi, mušice, ili paučine koje plutaju ili evo stručno objašnjenje:
Tačkice i paučina, ili mušice su najčešći simptomi degeneracije staklastog tijela. Staklasto tijelo ili vitreus je želatinozna materija koji ispunjava očnu jabučicu. S vremenom gubi svoju fluidnost, odnosno pojednostavljeno rečeno skvrčava se i njene nepravilnosti se vide u obliku mušica, tačkica i slično. Radi se o prirodnom degenerativnom procesu, koji se većinom dešava kod starijih osoba, međutim i kod mladih ljudi s kratkovidnošću se dešava puno ranije. Ne zahtijeva nikakvo liječenje već uobičajeno praćenje pacijenata.
Napraviti smjesu od meda i cimeta 10:1 .
Svako jutro i pred spavanje u 2 dcl mlake vode staviti 1 s.k. smjese (med -cimet) dobro izmješati i sve popiti . Konzumirati sve dok ne osjetiš poboljšanje.

Postoji i mogućnost te optičke varke tako da bi bilodobro da posjetiš jnekog ispravnog učača rukje da sagleda stanje. Obrati se i očnom .

Selam

diego
pisem pomalo
Pridružio se: Čet Feb 02, 2012 5:21 pm

Post od diego » Pon Feb 20, 2012 9:58 pm

senada hval mogu van na pp odgovoriti?

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Uto Feb 21, 2012 12:55 pm

diego napisao:senada hval mogu van na pp odgovoriti?
Selam

KAko ti volja , bilo bi dobro i ovako javno da se i drugi okoriste inšaAllah. Nemaš se čega ustručavat niti plašiti .

Odgovori