Zasto nema sanse da pijes maslinovo ulje? Ne boj se, neces findzan popit.

ja uzimam 3x dnevno (u aksamski vakat, pred spavanje i kad ustanem na sabah) po kasiku meda (nemoj metalnom kasikom jesti med), maslinovog ulja i casu vode. maslinovo je, sine dragi, zdravo, zdravo...kontas?

A jos kad se je ono na kojem je naucen Kur'an... I nista ne fali ukusu. Nikad nisam imala problem da popijem kasiku. Mozda bi mi smetalo da je veca kolicina, ali ovako ne smeta.
I ja koristim kanister od 5l za vodu. Naravno da ne smeta.
E, mamin 'djak prvak', moras da sumiras sve sto si cuo, procitao, istrazio i napravis sebi program kojeg ces se pridrzavati. Nakon toga se posveti implementaciji tog plana i drzi se knjige. Sad su ti ispiti, zar ne? Ili ce uskoro. Nemoj da ti sati prolaze bzvz.
Ako hoces da ti Allah, dz.s., da bereketa u u ucenju, mogao bi da se posluzis sljedecim. Pred ucenje izadji s namjerom da nadjes nekog nevoljnika i udijeli mu 50 feninga s nijetom da ti Allah olaksa pri ucenju. Posto si ti student to je pristojna suma od tebe. To bi trebalo da pomogne. Ili da na nocnom, kad ustanes, nanijetis i dva rekata za zelju, pa da spomenes i tu zelju - da s lahkocom zavrsis studij i nadjes hajirli posao.
Hajde, sinak, sad pravac namaz, ako nisi klanjao jaciju, pa s bismilom knjigu u ruke. Forum i forumasi, medju njima i mama Limenko, mogu da cekaju do sutra.
Odvoji neko vrijeme, pola sata ili sat dnevno, samo za forum. U stvari za sve za sta ti je internet potreban jer ako budes provodio sate za racunarom, onda ne mozes ocekivati pozitivne ocjene...
Vrijeme je jako dragocjeno i ne moze se vratiti, sinak.

Nadam se da nisam stroga mama.
P.S.: Enese, hvala za promjenu nicka.