EMIRgr napisao:Selam alejkum
Ako je to znanje sto si naucila da vjerujes da oni letaju po zemaljskoj kugli i klanjaju gdje hoce, ja molim Allaha Uzvisenog da sacuva mene i sve muslimane od takvog znanja ili bolje receno ne znanja.
U takvim slucajevima se moze raditi samo o sejtanskim evlijama a ne o Allahovim evlijama. Da nemaju mozda i slovo S na majici i plavi ogrtac poput supermana.
Ako sam dobro shvatio kazes da ima ljudi koji vide meleke, vidjenje meleka od ljudi je stvar gajba i to ne moze niko vidjeti.
Jer takve stvari se kose sa seriatskim i zdravim ljudskim razumom.
Allah spominje svoje evlije u kur`anu i zna se ko su evlije a ne kojekakvi djedovi sa puno maste. Kada spominjes Musa.a.s., pretpostavljam da mislis na Hidra a.s. u lijepoj prici,ukoliko je rijec o toj osobi ta osoba je jos davnih dana umrla, cak sta vise islamski ucenjaci koji su izucavali hadis su slozni da svi hadisi koji govore o Hidru su izmisljeni.
Muhammed s.a.v.s. kaze jednom od ashaba u skracenoj verziji hadisa koji je svima nama poznat.."Da je Musa a.s. ziv morao bih mene slijediti"
Kazes da ne mozes da objasnis sestri jer nece shvatiti, onda se ovde postavlja pitanje kakav je to dio vjere kada neko ne moze shvatili ili je to ono kao sto je tipicno u sufizmu moras slijediti svog sejha i nesmijes mu se protiviti. Poslanik s.a.v.s. navodi u svojim hadisima drugacije stepne najveceg vjerovanja nego sto si spominjes da je to dusa sto nosi tijelo.
Sestro izucavaj malo vise kur`an i sunnet pa ce ti stvari bolje biti jasnije i savjetovao bih ti da procitas knjigu "islam a ne vehabizam" pa onda pocni rasudjivati na dva jezika.
Da Allah nagradi i oprosti grijehe imamu Safija r.a. koje je tacno rekao kada kaze: ko ujutro udje u sufizam do podne nije vise normalan.
s tobom ne pricam, i jedino si muslimansko bice trenutno s kojim sam ja u zavadi...
Nisi mi jos ni halala zatrazio za onu uvredu,a obracas mi se...