Povrijediti Dzina

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
BozjiRob
pisem pomalo
Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 4:59 pm

Povrijediti Dzina

Post od BozjiRob » Sre Jul 16, 2008 10:24 pm

Esselamu Aleikum,

Da li ima neko od brace i sestara ko moze da odgovori ili da nabroji nacine na koje mi "nesvjesno" ili neznajuci da to radimo - povrijedimo Dzina? Mislim da bi nam svi savjeti bili korisni, pa molim bracu i sestre ko zna da nam objasni.

BozjiRob
pisem pomalo

Post od BozjiRob » Pet Jul 18, 2008 3:01 pm

Jel ima neko da nam odgovori.
Ako treba ja cu pojasniti. Znate kako se nekada kaze da je dzinn usao u nekog jer ga je "povrijedio". Jel se to misli nagazio na njeg (dzinna) ili..?
Jel ima istine ono sa prosipanjem / pustanjem vruce vode u kadi/kuhinji.
Molim Allaha dz.s. da nas sacuva od svakog zla.
Amin.

AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pon Jul 28, 2008 1:05 pm

Selam alejkum we rahmtullahi we berekatuhu brate moj

Pokusacu da ti ja odggovorim,al prava je Istina u Allaha i samo on zna Sve....a nama je dato malo znanja. Slava i Hvala pripadaju Jedino i samo Allahu Gospodaru svih svjetova ,salavat i selam na Njegovog Miljenika ,njegovu porodicu i ashabe i sve one koji ga budu slijedili do Sudnjega dana.Brate moj u ime Allaha postoje mnogi nacini kako mi svjesno il nesvjesno remetimo uspostavljeni mir izmedju svijeta u kojem zivimo i svijeta sakrivenog za nas.Krsenjem granica i uspostvljenog mira upustamo se u stvari koje ponekad budu sherr za nas a nismo ni svjesni da smo nekome nesto nazao ucinili.zato se moramo posavjetovati hadiosima Allahov Poslanika salallahu alaihi we selem koji nas je poducio sta da radimo kako bi izbjegli susrete sa za nas nevodljivim stvorenjima,pa nam kaze,kada budete ulazili u vase zahode,recite Bismillah i recite Allahume innni e uzubike minel hubthi we habaith ili Allahu moj sacuvaj me od prljavog i prljave koji se zateknu tu ,a kada budemo izlazili reci tri puta Gufraneke -Oprosti .90 tih godina slusao sam jedan ders od sejha Muharrema Stulanovica da ga Allah sacuva i svako mu dobro da ,gdje kaze daje u jednom slucaju dok su jednom momku ucili rukju progovorio dzinn iz njega i rekao tom sejhu koji je ucio ruklju"JA NE IZLAZIM DOK I JA NJEMU NE SLOMIM RUKU "ovo su bile rijeci dzinna kojem je bila slomljena ruka iz neznanja ,opa se zbog toga svetio momku koji je nesvjesno usao u zahod gazeci ruku dzinna koji je bio u zahodu.Savjetima i argumentima dzinnu je bilo dato do znanja da momak nije to namjerno ucinio jer ga momak nije vidio dzinn je rijesio da izadje odoseci sa njim i muku koju je nanio momku,primjera ima mnogo brate moj u ime Allaha,mi cemo se posluziti jos nekima inshaAllah kako bi imao jasnu sliku o cemu i kako se radi.Napomenuo si prosipanje vrele vode u kadi ili u kuhinji,tamo se mzoe prosuti jer oni znaju da vi to morate negdje p[rosuti,nije lijepo prosipati tu vrelu vodu kroz prozor kuce u kojoj zivite jer niste sigurni hoceteli popariti nekog nevidljivog Za nas prolaznika,zato je lijepo ili kada bacate nesto ili kada prosipate nesto reci bismillah prije toga.Desilo se isto tako da je jedan momak gadjao kamenjem nocu po vodi na jednom jezeru,pa se je vratio bolestan kuci,uz ogromnu bol u ledjima bilo je potpuno isto i sa slucajem koji je iznio stulanovic Allahovom voljom i taj je momak Izlijecen.Resulullah saws nas je poducio takodje da kada prolazimo planinama ili livadam da ako vidimo da se neka kost isprijecila pred nama da to nesutamo nego da samo zaobidjemo jer je to hrana dzinna,isto je i sa balegama
vidite li sasusene balege na putu obidjite ih
ne mokrite u udubljenjima planinskim ili livadama ako vas nuzda zadesi,,i ovo je najvaznije sto se tice onih koji cine rukju
ne tucite bezveze dzinne i kada ih tucete budite umjereni i morate znati kada i zasto ih tucete.desilo se da su neka braca uceci rukju natherali dzinna na razgovor,i kada je dzinn pristao na izlazak oni su htjeli pokazati roditeljima osobe koja je bila bolesna kako su oni spretni i jaki,te su uhvatili ruku tog momka i krivili mu prste i udarali ga po tijelu,Dzinn se tada zainatio i trpio udarce i nije htio izac ,radio je sa tom osobom sta je htio ulazio mu u mozak ,onesvjescivo osobu,nanosio mu bolove sve zbog toga sto su ga tukli bez ikakavog razloga.Zato brate iskoristi ovu koliko toliko pomoc pa u praksi sprovedi,neka braca a ima ih alhamdulillah dobrih ovdje na forumu dopune ovu jako bitnu i zapostavljenu temu
Svo je Znanje samo uAllaha a nama je dato malo znanja
was salamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu Molim Allaha da nas zastiti svakog zla ...amin

BozjiRob
pisem pomalo

Post od BozjiRob » Čet Jul 31, 2008 2:24 am

Alejkumu Selam we rahmtullahi we berekatuhu brate,

Hvala ti na odgovoru, Allah Dz.S. te nagradio.
Zaista si u pravu kad kazes da se na ovu temu malo zna, i svaka informacija je dobrodosla od ucene brace i sestara.

Odgovori