da li neko zna?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
da li neko zna?
Moja baka je invalid ,a ja zivim udaljena od nje,ali nedavno sam isla obici je.Zena koja brine o njoj nije bila tu i ja sam je morala presvuci pre spavanje,dok sam je presvlacila ispalo je od nekud ispod njene odjece nesto,nije vidjela i ja sam ga zadrzala da provjerim sta je ,izgledalo je kao kockica tj nesto obljepljeno selotejpom i pisalo je "nofir" ili "nofiz"(nisam sigurna oko zadnjeg slova moglo bi biti i jedno i drugo),otvorila sam ali ne skroz a, unutra su bili papiri ispisani arapskim slovima,zatvorila sam i sad ne znam sta da radim ,da li da joj to vratim ili sta.Ona je imala jako tezak period izgubila je najmladjeg sina i ostala od gangrene bez obje noge ,a u tom perijodu nasli smo u njenoj kuci neki zamotuljak sa kosom i noktima upletenim,to je moja tetka zapalila u dvoristu i bas na tom mjestu je umro moj stric,valjda je trebala to pustiti niz vodu ,ali nije .Tako da me ne bi cudilo da je posle toga svega moja baka isla nekome da joj pomogne,ali ne znam ni kome ni sta ona o tome nikada ne prica i naljutila bi se da je pitam,da li znate mozda sta je to (nofir,nofiz) i sta da radim sa tim??????unaprijed hvala
Re: da li neko zna?
To sto je zapalila je najbolje bolje nego ni vodu da je pustila....tako da oko toga ne treba uposte razmisljati.
To isto tako sto si nasla najbolje je zapaliti bez razmisljanja sta ce ti se desiti....jer ako postoji strah od zapisa a ne od Allaha
....
To isto tako sto si nasla najbolje je zapaliti bez razmisljanja sta ce ti se desiti....jer ako postoji strah od zapisa a ne od Allaha
-
AbuAmRibnFadL
- Veteran
- Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
- Kontakt:
Re: da li neko zna?
Rekao je Allahov Poslanik salallahu alejhi we sellem,Ko Skine sa nekoga Hamajliju ,kao daje oslobodio,jednoga roba...