Podpomaganje dzinima tzv. vjernicima u lijecenju rukjom

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Ernest
Mlađi član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am

Podpomaganje dzinima tzv. vjernicima u lijecenju rukjom

Post od Ernest » Uto Feb 24, 2009 12:45 pm

Selam braco. Htio bih cuti vase misljenje o ovoj tematici. I ako vec unaprijed znam odgovor da je podpomaganje dzinnima u lijecenju rukjom nedozvoljeno, htjedoh iznijeti par primjera koje bih insaAllah sa vama razmotriti. Jedan ucac rukje otvoreno kaze da se sluzi dzinnom vjernikom, da je nakon sto je prilikom istjerivanja njega i nakon sto je dzinn izgovorio sehadet taj dzinn odlucio da pomaze ovog ucaca na nacin sto mu prilikom rukje govori sta treba izgovarati kako bi sto vise nanio stete u tijelu oboljelog. Kada sam upitao ovog ucaca zasto to radi kada to nije poznato da je Poslanik s.a.w.s. radio, rekao mi je da je Poslanik s.a.w.s. isao da uci dzinnima Kur'an tj. da su to oni trazili od njega, kao sto zaista to i stoji u jednom hadisu. Druga stvar je to sto sam primijetio da je jednom prilikom posavjetovao jednog oboljelog da neki pepeo stavi u nekoj ruzi u njegovoj basti. O cemu se zapravo radi? Enese, Senade bujrum.

sadaka
Mlađi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: Podpomaganje dzinima tzv. vjernicima u lijecenju rukjom

Post od sadaka » Pet Feb 27, 2009 10:58 pm

Selam Allejkum Brate
Pokusacu da ja o ovome nesto reci ,neka me slobodno neko ispravi ako se o ovome ne slaze sto cu reci.
Kao i sto i sam kazes da potmoganje dzinima u ljecenju rukjom nedozvoljeno to je i tacno i nema druge.A onog Ucaca sto si upitao zasto se sluzi dzinom u ljecenju rukjom ,jer i Poslanik s.a.w.s nije to radio ,nisi dobio pravi odgovor na ovo pitanje.On ti odgovorio da je Poslanik s.a.w.s ucio Casni Kuran dzinima ,jer su to oni trazili od njega i to je tacno ,ali to nije odgovor na tvoje pitanje .Poslanik s.a.w.s je ucio dzinima Casni Kuran ali od njih nije nista trazio neku pomoc ili neku korist ,kao sto je slucaj sada kod ovog ucaca rukje. Jedan i jedin Zastitnik i pomagac je Dragi Allah ,nema drugog Zastitnika i Pomagaca osim njega i On je svima nama dovaoljan ,znaci kad bilo koji Ucac rukje uci Casni Kuran on u toku rukje moli se Dragom Allahu i oslanja se samo na njega ,druge strategije u toku rukje nema .
Ako se Madzionicari i sihirbazi sluze dzinima ,radi svoje i neke njihove interese ,stime i tvrdimo da je to i istina ,to sto oni rade je zabranjeto i cine sirk Dragom Allahu ,stime moramo i misliti mi svi da i Ucaci rukje koji se podpomazu dzinima u toku rukje ,bez obzira sto stime mislimo da je vid ozdravljena u pozitivnom smislu ,opet vuce neke interese ucaca rukje ili interese tog dzina.Jer kao sto sam na pocetku napisao Da Jedan i Jedini Zastitnik i Pomagac je Drag Allah i samo njega treba da molimo za pomoc i zastitu od sejtana i njegove spletke .
Citiracu Casni Ajet iz Casnog Kurana. Dzine i Ljude sam stvorio samo zato da se meni klanaju.
Molim Dragog Allaha za oprost ako sam u ovome nesto zgresio.
Selam Allejkum Brate mislim da zadovoljan sa mojom postom i da se slazes sa njim.

Odgovori