od AbuAmRibnFadL » Uto Jun 13, 2006 9:02 pm
Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
Mido sa aspekta nas koji ucimo rukju,postoje predanja da dzinni imaju svoje generale,i svoju teritoriju,i svoje tronove i prijestolja odkle bi ih njihovi podanici slusali.Ranije na ovom forumu je bilajedna prica koja se je desila u Makedoniji.Covek je izgubljen u shumi loveci ribe.zasao je duboko u shumu sa nekim drugovima.kako pricaju mjestani tog obliznjeg sela covjek koji je izgubljen imao je pistolj sa sobom te noci je upucao jednu zivotinju koja ih je cijelo vrijeme pratila,nakon toga je mladic zasao u jednoj od pecina tog mjesta i vise se nije mogao vidjet.Trazili su ga njegovi prijatelji ali nikako nisu mogli uc u neku od tih pecina.Culi su vrisku i pozive upomoc od njihovog prijatelja ali kada bi god krenuli ka pecini,odvracao ih je cudan prizor senki koji su ih tjerali dalje od pecine.Sutra dan sakupili se mjestani tog sela pozvali neke sihirbaze koji su navodno pricali sa dzinnima te pecine koji su im rekli da je ovaj koji je u pecini ubilo Poglavareva sina koji je uzeo formu te zivotinje,pa mu se sada sudi.Desavalo se da je taj mladic izlazio do pecine ali ne iz pecine govoreci da mu ne daju jer ce uskoro da pocne sudjenje.Allahu e`alem,Pozvali su i nas nekoliko brace da odemo ali historija tog sela nam nije dala da odemo vec smo samo preporucili da urade neke stvari koje su i uradili,stavili su zvucnike pred ulaz pecine i pustili Kur`an.trajalo je danima mozda 4 do 5 dana.pozvana je i policija naravno nije se ni ona usudjivala da udje u pecinu,Mladic se je jos jednom pokazao i rekao da ga vode u jednu od najdubljih pecina i da ce taj dan da mu se presudi,tako je i bilo sutra dan su ga nasli mrtvog u rijeci.Sto se tice ovih okruglih stijena,bio sam u jednom selu,tacnije u Planini Setali smo sa tim jaranom koji me je pozvao i tu sam sreo jednog covjeka kojeg su dzinni vec pobjedili i taj zivi njihovim zivotom jede sto oni jedu,zivi tamo gde oni zive i zacudio me prizor tacno poredjanih kamenja negde u paru kamenje negde u neparu mozda od po 100 metara kamen po kamen,setajuci pogledao nas je i rekao,ne idite ovamo ima gozba,vec idite okolo ovi su losi,a sve je to bilo napusteno i zapusteno.Zainteresovao sam se radi toga,napustili smo mjesto ali sam zatrazio od mog domacina da sutra opet prosetamo do onog mjesta gde nam je taj covjek rekao da ima neki skup,gozba.|Sutra dan smo krenuli i naisli na mjesta sa velikim kamenima oko tog kamena je bila crna zemlja wallahi we billahi, isli smo dalje naisli na jos slicnih mjesta,moj zakljucak je Allah najbolje zna,mozda su ove kugle prijestolja,tronovi na koja sjede poglavari plemena,jer dzinni imaju svoje granice,svoje teritorije,tako da nije ni cudno da je ovo njihovo djelo,znamo da su u mogucnosti da grade,imao argument Dzamiju Al -Aksa koju su sagradili kao zarobljenici Sulejmana alejhi selama,al ipak kazem ovo dosada nisam vidio.Allah najbolje zna sta je ovo.ovo su samo moja misljenja o tome.