Trazim savjet - za san i ljecenje Kuranom

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
RIM
pisem pomalo
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:40 pm

Trazim savjet - za san i ljecenje Kuranom

Post od RIM » Uto Jun 16, 2009 1:55 pm

Selam alejkum braco i sestre,

imam vec duze vremena da sumnjam da samnom nesto nije u redu. Pa bi zazelijo savjet i mozda pomoc insallah.

Sta je se prije par godina dogodilo:
Nasao prije izvrsno vrjeme jednog covjeka koji nije bio dobar, vec sihirbaz. Tome ima zamalo deset Godina. On je na nas vise nabacao nego da je pomogo. Nazalost u to doba nisam bio musliman, posto sam rodjen u mjesanom braku pa sam zivijo po krscanski nacin. Kako vrjeme svoje nosi i allah bio milostivan sam dosao do jednog decka koji je dervis. On nas je ljecijo sa kuranskim tekstima na papiru koje smo pili. tako nam je i napravijo hamajlije itd. To je bilo prije 2 godine. Tada je se i allah smilovao i otkrijo mi istinu tako da sam preso na islam i da sam vidijo u kojem pogledu sam grejsijo. nisam nikada u zivotu ikome nastetijo ili nekome nesto lose ucinijo. niti sam krao, niti pio, nit ohol bio. ali imao sam svoje ispite. Kako sam upoznao islam i vjeru sam vidio da se nesmiju nositi hamajlije i itd. i saznao sam sta je zabranjeno i sta se smije. Tako sam skinuo hamajlije i zapise sto sam imao i bacijo ih niz vodu. potom sam sretan da sam nasao ovaj sajt, jer vidim da se braca bave iskrnim ljecenjem kuranom.

sta se desava sada:
krenuo sam prije godinu dana da idem redovno na djumu i da klanjam. nejedem svinjetinu i drzim se propisa koliko mogu. cijeli zivot mi je se na dobro okrenuo. nazalost imam jos par problema koje nisam mogao rjesiti ali se molim allahu da mi pomogne.
1. nemogu da nadjem zensku sa zenidbu itd. zamalo sam 10 godina sam.
2. Prate me jos uvjek, ponekad bolovi i dojnjoj kicmi. pogotovo kad izidem sa drustvom van ili trebam nekoj zenskoj prici
3. Imam bolove u petama, i nogi. kao da je neko zakuco ekser u to mjesto.
4. Jako rjetko, ali zna da me uhvati depresija i toliko me umori da zaspem.

Pod tim znakovima sumnjam da jos nisam u potpunosti cist od dzina ili magije koja djeluje. A jucer sam imao ovaj san kojeg nemogu da protumacim:

Sanjao sam da sam sa dvije osobe u jednoj sobi, i osjetijo sam da mi nisu dobro naklonjene. Te osobe su me strasile. A kad sam dodirno jednu osobu, ona je kao prozirna bila i crveno pocela da svjetli. Tako sam u snu znao da su to dzini. Oni su me napadali. Ja sam uzeo jednog dzina i uhvatijo ga za desnu i ljevu ruku i poceo sam uciti fatihu, felk i enas. i to sam ponavljao. dzin je postao sve manji i manji i postao sasvim bjel i mal kao neko djete bez oblika lica. kao da je ga neko isjeko iz bjelog papira pa bio metar visok. Tu sam primjetijo da mi dzin nemoze nista, pa sam ga pustio i u tom momentu sam se probudijo.

Sta bi to moglo da znaci?

Selam,
RIM

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: Trazim savjet - za san i ljecenje Kuranom

Post od Senad » Uto Jun 16, 2009 9:26 pm

RIM napisao:Selam alejkum braco i sestre,

imam vec duze vremena da sumnjam da samnom nesto nije u redu. Pa bi zazelijo savjet i mozda pomoc insallah.
Sta je se prije par godina dogodilo:
Nasao prije izvrsno vrjeme jednog covjeka koji nije bio dobar, vec sihirbaz. Tome ima zamalo deset Godina. On je na nas vise nabacao nego da je pomogo. Nazalost u to doba nisam bio musliman, posto sam rodjen u mjesanom braku pa sam zivijo po krscanski nacin. Kako vrjeme svoje nosi i allah bio milostivan sam dosao do jednog decka koji je dervis. On nas je ljecijo sa kuranskim tekstima na papiru koje smo pili. tako nam je i napravijo hamajlije itd. To je bilo prije 2 godine. Tada je se i allah smilovao i otkrijo mi istinu tako da sam preso na islam i da sam vidijo u kojem pogledu sam grejsijo. nisam nikada u zivotu ikome nastetijo ili nekome nesto lose ucinijo. niti sam krao, niti pio, nit ohol bio. ali imao sam svoje ispite. Kako sam upoznao islam i vjeru sam vidio da se nesmiju nositi hamajlije i itd. i saznao sam sta je zabranjeno i sta se smije. Tako sam skinuo hamajlije i zapise sto sam imao i bacijo ih niz vodu. potom sam sretan da sam nasao ovaj sajt, jer vidim da se braca bave iskrnim ljecenjem kuranom.
sta se desava sada:
krenuo sam prije godinu dana da idem redovno na djumu i da klanjam. nejedem svinjetinu i drzim se propisa koliko mogu. cijeli zivot mi je se na dobro okrenuo. nazalost imam jos par problema koje nisam mogao rjesiti ali se molim allahu da mi pomogne.
1. nemogu da nadjem zensku sa zenidbu itd. zamalo sam 10 godina sam.
2. Prate me jos uvjek, ponekad bolovi i dojnjoj kicmi. pogotovo kad izidem sa drustvom van ili trebam nekoj zenskoj prici
3. Imam bolove u petama, i nogi. kao da je neko zakuco ekser u to mjesto.
4. Jako rjetko, ali zna da me uhvati depresija i toliko me umori da zaspem.

Pod tim znakovima sumnjam da jos nisam u potpunosti cist od dzina ili magije koja djeluje. A jucer sam imao ovaj san kojeg nemogu da protumacim:

Sanjao sam da sam sa dvije osobe u jednoj sobi, i osjetijo sam da mi nisu dobro naklonjene. Te osobe su me strasile. A kad sam dodirno jednu osobu, ona je kao prozirna bila i crveno pocela da svjetli. Tako sam u snu znao da su to dzini. Oni su me napadali. Ja sam uzeo jednog dzina i uhvatijo ga za desnu i ljevu ruku i poceo sam uciti fatihu, felk i enas. i to sam ponavljao. dzin je postao sve manji i manji i postao sasvim bjel i mal kao neko djete bez oblika lica. kao da je ga neko isjeko iz bjelog papira pa bio metar visok. Tu sam primjetijo da mi dzin nemoze nista, pa sam ga pustio i u tom momentu sam se probudijo.
Sta bi to moglo da znaci?
Selam,
RIM
Esselamu alejkum!

Što se tiče liječenja kur'anom ja vi se kod Enesa na rukju i drži se ispravnog načina liječenja.
Nastoj da Allah uvjek pišeš velikim početnim slovom i to slabi džine.
U ishrani koristi pčelinje proizvode posebno polen i matičnu mliječ, dosta vode u toku dana 2-3 litra na koju je naučeno.
Provjeri kakavti je holesterol i kakvi su trigliceridi.

Što se tiče sna simbolizira;
Otvorit će ti se vrata dobra a zatvoriti vrata zla.Allah s.w.t. će ti otkloniti i ljudsko i džinsko zlo, kao i zlo loših ljudi i zavidnika.. Bi ćeš sačuvan od iskušenja i bit ćeš zaštićen od šejtana, njegove vojske i njegovih došaptavanja.
Allah s.w.t. najbolje zna.

Esselamu alejkum

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Post od Haris » Uto Jun 16, 2009 9:30 pm

Eselamu alejkum i dobro dosao na forum dragi brate,

Gledano u globalu mogu ti predlozit da se "testiras" radeci prema upustvima sa ove stranice:
http://lijecenje-kuranom.com/download/audio.html

Dalje, sto se tice prvog problema, zenske osobe, kako je Enes nas dragi i mili cesto puta napisao: "ona koja ti je sudjena nece otic drugom", tako da se ne moras brinut po pitanju toga.

Sto se tice sna, ne mogu konkretno reci po pitanju tog slucaja nista, ali postoje tumacenja za ucenje pojedinih Kur'anskih sura u snu.

Ko sanja da uči suru En-Nas Allah dž.š. će ga sačuvati od belaja i zaštititi ga od šejtana, njegove vojske i njegovih vesvesa.

Ko sanja da uči suru El-Felek Allah dž.š. će od njega otkloniti i ljudsko i džinsko zlo, kao i zlo od ološa i zavidljivaca.

Ko sanja da uči Fatihu otvoriće mu se vrata hajra, a zatvoriti vrata šerra.

Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao..

P.S. - Senade prestigao si me na pola minuta :P

RIM
pisem pomalo
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:40 pm

Post od RIM » Sre Jun 17, 2009 8:27 am

Eselamu Alejkum,

hvala braco na brzom dogovoru. Brata Enesa sam kontaktiro a te savjete cu tako provesti, pa ce biti Insallah bolje. Obavjestit cu vas za 2 nedelje jer ima ikakvog poboljsanja. Jucer sam sa jedne stranice skinuo El Baqara suru, kad sam je pustio navecer da uci, sam posao malo nervozan. ali se nervoza za par minuta smirila.

mahsuz Selam,
RIM
(Robert Isa Mohamad)

Odgovori