Hipnoza

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Glad
Posmatrač
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 3:20 pm

Hipnoza

Post od Glad » Čet Jul 16, 2009 12:49 pm

Selam alejkum, imam jendo pitanje u vezi hipnotisiranja. Kakav je stav Islama prema hipnozi?
Dali je dozvoljeno hipnotizirati ili dozvoljavati se hipnotizirati? Sta je za hipnoterapion protiv razni strahova ili bolesti - dali je ona dozvoljena?

Hvala unapred na odgovoru.

bajro17
Mlađi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 4:04 pm

Re: Hipnoza

Post od bajro17 » Pon Jul 27, 2009 7:54 am

ja mislim da nije dozvoljena hipnoza jer se zna da neki ljudi koriste hipnozu i onda covjek postane medij za drugi svijet da prica sa mrtvima ili tako nesto pa zato mislim da nije dozvoljeno jer je covjek tada pod obmanom i najlaksi su napadi sa druge strane tj. dzinsko sejtanski napadi

evlad67
Mlađi član
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Kontakt:

Re: Hipnoza

Post od evlad67 » Pon Jul 27, 2009 10:41 am

Selam aleikum,
meni je poznato da je svako namjerno dovodjenje insana u bezsvjestno stanje zabranjeno, kao i sve drugo sto odvodi covjeka od negove mogucnosti da upravlja sobom, isto kao i droga ili alkohol!
Samo neznam sada po pitanju hipnoze, u svrhe lijecenja mozda da tu ima olaksica, al siguran sam da hipnoza kao sto se uveliko koristi na zapadu u showbusiness-u, nije bas pohvalna!
To je samo moje misljenje, ovdje treba pitat nekoga ko je kompetentan za pravna pitanja, a Allah dz.s. najbolje zna!

Selam aleikum
evlad67

Odgovori