Nevoljko preko kucnog praga

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Sarah
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Avg 18, 2007 7:06 pm

Nevoljko preko kucnog praga

Post od Sarah » Pon Jun 14, 2010 10:01 am

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh,
zahvala pripada Allahu dz.s, Vladaru sudnjeg dana,neka je salavat i selam na naseg poslanika miljenika Muhameda s.a.v.s,njegovu porodicu i ashabe, i sve ljude koji ga slijede do sudnjeg dana.

imam problem i pitanje pa da Allah Uzviseni nagradi svakog ko ima nijet da pomogne sa svojim savjetom. Stvar je u tome da je tema malo osjetljiva (da mi Gospodar ne uzme za zlo sto pisem na forumu ali stvarno ne znam kome da se obratim) pa me je pomalo i stid pisati u cemu je problem. Stvar je u tome da sam udata, mladi smo oboje i nismo dugo u braku ali nekako nas ovaj problem proganja od pocetka. Slazemo se lijepo, ellhamdulilah, osim u jednoj stvari...Izgleda da nismo seksualno kompaktibilni. Ovaj brak bi bio idealan da smo u braku 20 godina, ali mi smo tek poceli da zivimo pa zato vidimo da nesto nije u redu. Oboje smo vjernici praktikanti ,ellhamdulilah,i trudimo se da brak izgradimo na drugim temeljima ali ponekad nam ovo stvara nervozu, a meni eto i brigu. Znam da i njega ovo tisti a ne zeli da me opterecuje. Dok smo se zabavljali jedva smo cekali da se uzmemo ( tako da znam da je bilo strasti) a sad je jednostavno nema (zabavljanje nije bilo moderno da napomenem). SubhanAllah kao da je rukom odnesena. Jednostavno znam i vidim da ga ne privlacim. Nisam neka ljepotica i nisam ni zgodna ( izbjegavam da kazem debela al u sustini je to :cry: ) pa to je problem. Zelja postoji,ali ne sa mnom. HAlalite sto sve ovo pisem. Voljela bih da mogu za sve okriviti dzine i onaj svijet ali on je isao na rukiju i nije imao nikakvih simptoma. Ja jos nisam isla,ali imamo nijet i za to,ako Bog da. Ono sto mene zanima je to: dali je moguce da ja imam nekih podstanara koji nas na naki nacin ometaju i mene jos vise proruznjavaju mom muzu?Ili je to jednostavno tako jer citala sam da postoje osobe koje se ne slazu u ovom aspektu zivota?!Slusala sam rukiju i nemam nekih vidnih reakcija- sve nesto sitno. Ni na javi nemam problema ponekad se tesko skoncentrisem na namaz,ali uspijem ga odklanjati. Jedino sto me ponekad brine su moji snovi koji su uvijek vrlo zivotopisni. Svaki put se sjecam sta sam sanjala,a otprilike svaki drugi san mi bude neka mora i ustanem sva zdrobljena. Lijezem s abdestom, pa me zato cude ti snovi. Generalno su strasniji nego lijepi...

U svakom slucaju ,mnogo mi je neprijatno sto pisem o ovome i nevoljko saljem ovaj problem van kuce,ali trudila sam se da napisem sto manje detalja a eto ujedno da i sami shvatite o cemu se radi.Zato bujrum ko ima kakav prijedlog,savjet da napise. Jos jednom molim Allaha dz.s. da oprosti meni i svima onima koji cemo o ovome javno raspravljati

Molim Gospodara Uzvisenog da nam oprosti grijehe koje u znanju i neznanju pocinimo,da nas prozivi u ovoj divnoj i odabranoj vjeri dini islamu,da preselimo kao mumini,a u ovom dunjaluckom zivotu budemo zahvalni na blagodatima koje imamo...
Amin

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Nevoljko preko kucnog praga

Post od Haris » Pon Jun 14, 2010 2:21 pm

Eselamu alejkum,

Ono što sam do sad pročitao na ovoj stranici je da se može desit da se ispriječi nevidljivi svijet između supružnika, ali takođe i da ne mora biti to. Kako je Enes dao savjet nekom na stranici sa sličnim problemom.

Da ne treba za sve krivit nevidljivi svijet, nego da pokušate vi unijeti promjene u vaš brak kako bi vam bilo zanimljivije.

A Allah najbolje zna...

Evo pronašao sam poruku: viewtopic.php?f=3&t=1852&p=11132#p11132

anNur
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Maj 08, 2010 7:30 pm

Re: Nevoljko preko kucnog praga

Post od anNur » Pon Jun 14, 2010 2:34 pm

Draga Sarah

Kako si to opisala,imala sam istih problema,mi cak jedno vrijeme nismo ni spavali u istom krevetu,a kamoli njeznosti,ama bas nista,mi imamo sihir,to smo potvrdili.
To je se sad malo poboljsalo otkad se lijecimo mi idemo redovno na rukju,ali zna se desit da naide opet period kad on nema zelje za mnom,i onda padnem u depresiju,i postanem ljubomorna jer mislim da me ne zeli,prema tome znam kako ti je.
Napomenula si da kod tebe ima simptom,mozda je na tebi nesto??
Savjetujem ti da odes do pouzdanog ucaca,i pocnes sa terapijom ako je do tebe,i da se to pocne rjesavati,jer malo mi je sumnjivo,kazes to je pocelo otkad ste se vjencali,a prije je sve bilo u redu,pa ne znam malo mi je to cudno,jer ima svasta u to sam se i sama uvjerila.A Allah zna najbolje.
Da vam Allah podari ozdravljenje i srecu u vasem braku.

Odgovori