smedje oko
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
smedje oko
Esselamu alejkum svima moje pitanje je vezano za privjesak koji je nadjen u nakitu kome zaista nekoliko osoba imalo pristup, Naime, nadjen je privjesak koji je od plastike a predstavlja oko, Znaci najvise podsjeca na plasticno oko lutkica djecijih. Sam pogled na taj privjesak stvara neugodu jer dosta podsjeca na pravo oko...Vrlo je cudno misteriozno kako je to uopste dospjelo u kutiju sa nakitom a sa druge strane bilo da je vezano za neki sihr moje bi pitanje da li se neko susretao, cuo nesto slicno ovome i takodjer na koji nacin bi bilo najprikladnije da to unistim. Da li da samo bacim ili razbijem, spalim? Napomena nije plavo poput onih nekih sto daju sujevjerni ljudi kao za zastitu neuzubillah, nego je smedje i kao da je pravo oko tj zjenica okolo ima bjeonjacu a u centru smedji dio i u sredini zjenicu crnu. Estagfirullah...Unaprijed zahvalna na odgovoru i Allah vas nagradio svakim dobrom.
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: smedje oko
Esselamu alejkum,
Ukoliko ti to "oko" nije od koristi i nemaš potrebe da ga držiš razbij ga i po mogućnosti pospi naučenom vodom. Ako već treba za nešto, potopi u vodu i ostavi neka malo odstoji. Dok budeš to radila uči Ihlas, Felek, Nas.
Sihr je moguće napraviti na šta poželiš.
Kosa, nokti, odjeća, predmeti, hrana, piće i td.
Ukoliko ti to "oko" nije od koristi i nemaš potrebe da ga držiš razbij ga i po mogućnosti pospi naučenom vodom. Ako već treba za nešto, potopi u vodu i ostavi neka malo odstoji. Dok budeš to radila uči Ihlas, Felek, Nas.
Sihr je moguće napraviti na šta poželiš.
Kosa, nokti, odjeća, predmeti, hrana, piće i td.
Alejkumu selam Harise, Allah te nagradio za odgovor, ma to "oko" ne da mi netreba, nego jedva cekam da ga se rijesim, uopste ne znam ni odakle mi to medju nakitom, pa sam se pitala kako je najbolji nacin da ga se rijesim, hvala ti mnogo za odgovor brate. Neka vam Allah upise mnogo dobrih djela za vas trud!
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Amin
i ostalima koji se trude pomoć.. 
JA SAM CULA DAJE NAJ BOLJE ISKOPATI RUPU A PREDMET KOJI NADZES RAZBIJES I U FLASU STAVIS I OKRENES FLASU OTVOR DOLE DNO PREMA GORE I ZAKOPAS JER TAKO AKO JE SIHR VRATIS GA ONOME KOGA JE NAPRAVIO AKO NIJE SIHR NEKA NIKOM NESMETA ZEMLJA TRPI SVASTA..
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Hehe..
To je kao ono kad je Haso ukopav'o punicu, pa je okrenuo prema dole, pa veli ako se probudi da kopa prema dole.
To mi više dođe kao sujevjerje.
Sa druge strane, recimo da imaš ovakvu situaciju.
Imaš određeni problem, odeš kod efendije, sticajem okolnosti saznaš ko ti je napravio i zašto.
Zatim iz bijesa prema toj osobi odlučiš vratiti istom mjerom. Kao tebi je nepravda učinjena, ti imaš pravo da se svetiš. I šta bi, i ti postaješ naručioc sihra i saučesnik sa sahirom. Ustvari, tražiš da se čini, i činiš širk.
Da li pravljenje bilo kome, ili vraćanje onome koji je prvobitno napravio donosi neku korist? Možeš li se izliječiti?
Skineš sa sebe i prebaciš na nekog drugog? Nema to nekako smisla.
Kada se čovjek isprlja, ne može na svoga brata, oca, majku ili bilo koga prebaciti mrlju, nego je potrebno da je sam očisti. Pa otprilike nađi se na toj relaciji.
Flaša ne posjeduje moć vraćanja sihra.
To je kao ono kad je Haso ukopav'o punicu, pa je okrenuo prema dole, pa veli ako se probudi da kopa prema dole.
Imaš određeni problem, odeš kod efendije, sticajem okolnosti saznaš ko ti je napravio i zašto.
Zatim iz bijesa prema toj osobi odlučiš vratiti istom mjerom. Kao tebi je nepravda učinjena, ti imaš pravo da se svetiš. I šta bi, i ti postaješ naručioc sihra i saučesnik sa sahirom. Ustvari, tražiš da se čini, i činiš širk.
Da li pravljenje bilo kome, ili vraćanje onome koji je prvobitno napravio donosi neku korist? Možeš li se izliječiti?
Kada se čovjek isprlja, ne može na svoga brata, oca, majku ili bilo koga prebaciti mrlju, nego je potrebno da je sam očisti. Pa otprilike nađi se na toj relaciji.
dati iskreno kazem neka se vrati onome koga je skovo i nezanimame me dali cemuse vratiti ono stoje iz cista mira skovo drugom i napravio bolest. mozda neznas kako je kad se boluje od sihra ali ja znam vrlo dobro i samo nekamuse vrati ono stoje napravio pa neka je i moja mati ta koja je kovala zlo drugom, neka smosi svaki zlocin svoje posledice nemam vise merhametli duse nizakogaHaris napisao:Hehe..
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Heh..
Znam ja kako je bolovat i to vrlo dobro znam. Mogu ti savjetovat' da pronađeš pouzdanog učača i da kreneš sa kvalitetnim liječenjem.
U tebi je mnogo mržnje, nije dobar pristup Allahu, vjeri, ljudima, problemu.
Trebaš imati razumijevanje da se sve dešava sa Božijom voljom i određenjem, što je ujedno 6.-ti imanski šart. Tako i ove tegobe, samo su iskušenje za tebe, i poziv od Allaha da Mu se vratiš u vjeru na ovaj način.
Sahir je nevjernik, a nevjerniku je dat dunjaluk da uživa da bi bio kažnjen tamo. Pa tako će taj tvoj određeni biti kažnjen propisno.
Ja tokom svojih problema nisam ni jednom rekao ni požeio da mu se vrati, tom nekom. I puno se ljepše osjećam radi toga.
Znam ja kako je bolovat i to vrlo dobro znam. Mogu ti savjetovat' da pronađeš pouzdanog učača i da kreneš sa kvalitetnim liječenjem.
U tebi je mnogo mržnje, nije dobar pristup Allahu, vjeri, ljudima, problemu.
Trebaš imati razumijevanje da se sve dešava sa Božijom voljom i određenjem, što je ujedno 6.-ti imanski šart. Tako i ove tegobe, samo su iskušenje za tebe, i poziv od Allaha da Mu se vratiš u vjeru na ovaj način.
Sahir je nevjernik, a nevjerniku je dat dunjaluk da uživa da bi bio kažnjen tamo. Pa tako će taj tvoj određeni biti kažnjen propisno.
Ja tokom svojih problema nisam ni jednom rekao ni požeio da mu se vrati, tom nekom. I puno se ljepše osjećam radi toga.