enese, da tebe pitam nesto. kod mene je ovaj sihir star oko 10, ili vise od 10, godina.davno nekad sam raskinula sa momkom i od tada je nemoguce ostvariti vezu. urijetko bude nesto nakratko, pokusaji, uz bezbroj peripetija. zanima me sljedece. s obzirom da je sihir dosta star, ali da ne pricinjava nikakve zdravstvene probleme/neke druge, ocigledne, izuzev to sto ne mogu da ostvarim vezu ni sa kim, mislis li, kao i ja, da nije u pitanju neki jak sihir? i kakvo je tvoje iskustvo u vezi sa lijecenjem starijih sihrova?
nisam ni kod koga isla kontinuirano na rukje. nekada davno nekoliko puta kod jednog covjeka, koji je uvijek ucio rukju nakratko, i nedavno mi je jedan drugi, koji se inace ne bavi ucenjem rukje, isto ucio na 15ak minuta.
zbog cega neki ucaci uce tako kratko rukju i zasto ne uce svi duze rukje? je li to do nedostatka vremena ucaca rukje ili do neceg drugog? voljela bih da, ako mi vec neko uci rukju, da to ucenje traje sat ili dva. imam osjecaj da bi bilo efekta i rijesilo se sve puno brze.
kada je u pitanju odlazak na rukje uvijek sam u nedoumici. strah me da ne grijesim. samo saznanje da sve biva Allahovom voljom i odredjenjem me koci u odluci da slucaj prepustim ucacu rukje jer time isto kao da gubim tevekul, isto kao da se ne oslanjam dovoljno na svog Gospodara i isto kao da nekog drugog smatram vaznijim, estagfirullah.
prije nekih mjesec dana sam u razgovoru sa nekim, ko je zagovarao opciju za odlazak ucacu rukje, popustila i obratila se jednom muminu, koji je u mojim ocima poput planine (mont everest
u medjuvremenu su pocele sumnje-da li je to ispravna odluka i najbolja moguca? taman kad sam pocela da sumnjam i da se kajem sto sam ga kontaktirala, jer time, po mome, narusavam to beskrajno povjerenje u Gospodara svih svjetova, uputim dovu, cini mi se na nocnom, da mi Allah Dragi pomogne i da ono sto je hajir - ako je hajir u tome da me on kontaktira sto prije, a ako nije da me zaboravi i da se ne javi. i desi se odmah sutradan da me covjek nazove nakon 20ak dana od kako sam mu se obratila za pomoc, pa smo dogovorili tu mini rukju. ne namjeravam nista da forsiram sto se toga tice. dovit cu za hajir, a on ce se mozda javiti ponovo, kad nadje slobodnog vremena.