brat
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
admirotoka
- Posmatrač
- Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 2:29 pm
brat
Selam.Ja se zovem Admir Sabic, zivim u jednom malom mjestu po imenu Bosanska Otoka rimljani su ga zvali(INSULA)Zivim s starijim bratom,sestrom i mamom.Sve je pocelo prije jednu 10 godina.Rjec je o mom starijem bratu Samiru.Bilo je ljep momam sposoban zdrav i razuman,dok nije upoznao neku curu,i nesjecam se njenog imena i prezimena al zvali su je (dado)nikom od nas porodice nije znao za nju dok nisu pocela cudnja desavanja s bratom.Tada sam zivio s s rahmetili ocem koji je jako bio bolestan sestra mi je invalid i ima tesku bolest epsilepsiju ty padavicu.Tada se brat samir poceo cundo da ponasa uvjek je isao kod te cure i njenih roditelja,zvao ih je kao svoju obitelj.Pocinje sve cudnije da se ponasa,i nastaju sve gora vremena s bratom.Poceo je da nas tuce,mene mamu sestru,otac je bio bolestan i nije mu nista smio.Sve gore i gore se ponasao,Jedan dan je dosao sav krvav obe ruke je sasikao ziletom govorio je da je to sve ona kriva.U tom slucaju nista drugo nismo mogli, znali smo da je sve to ona kriva i da mu je bacila neke sihre.Morali smo nekako da to stane.Lezao je po raznim bolnicama Psihijatrijama,iz godine u godinu,kako dode iz Bolnice nekad je bio dobar,a nekad ne.Sve cudnije se ponasao govorio je nekim nerazumnim jezicima,cudno bi se ponasao,pisao bi u sveske razlicite stvari crtao bi neke cudne ljude.Jedan bi prerio bjezao od kuce i nije ga bilo po dan ili dva pa bi se vratio,znao je da lupa prozore na kuci,govorio bi kako ispod nase kuce zive neki ljudi u nekim tunelima,tako bi govorio da se selim na neko dr mjesto.Bojao bi se naroda,u zadnje vrijme nikud ne izlazi iz kuce.Borimo se se s tim ,vec 10 godina zivimo u strahu ne spavamo po noci bojeci se na nebi koga ozledio.I dalje stojimo iza toka da mu je nesto napravito,i bacio na njega sihre.Brat samir prije svega toga imao dosta dramaticna desavanja ty jednom se gusio u vodi,drugo jedne zime je pao na led i udario se u glavu.Sve se i danas dani borimo s njim u nadi da ce biti bolje,bolnica mu nije pomogla i ni jedna ona tableta koju je i danas pije redovno.Vidio sam ovu stranicu na internetu i prijavio se,da mi recete savjek kako da zaustavimo tu njegovu agoniju cudnu,i uz neki savjet da mi pomognete pa bilo kako.Unapred Hvala i veli Selam od Admira.
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: brat
Esselamu alejkum,
Prije svega, dobro došao na forum. Obično se kaže, ako bolnica ne pomogne, da se obrati hodžama. Specifično je za tako neke probleme koji uzrokuju problem koji se može kategorisati kao medicinski.
Obično mi na početku problema preporučimo audio rukju da se provjeri stanje bolesnika. A kada je ovakva situacija, sam bolesnik vjerovatno bi odbio slušanje rukje, te sad idemo drugom metodom.
Ukoliko zna neko od vas da uči Kur'an, bilo bi dobro da naučite na vodu. Ako ne poznajete, onda nađite nekog da vam nauči na vodu.
Ovdje je primjer kako se uči:
Za početak je dovoljno da se nauče Fatiha, prvih pet ajeta sure el-Bekare (poznatije kako Elif-lam-mim), ajetul kursija, zadnja 3 ajeta el-Bekare, Kafirun (Kulija), Ihlas (Kulhuwallahu), Felek, Nas.
Dalje ukoliko se nauči na veću količinu vode, tu vodu koristiti da se špricaju ćoškovi kuće (izuzev wc-a). Malo samo rukom da prsne koja kap, najbolje ujutro i navečer pred akšam. Može se ubaciti u hranu da se kuha sa tom vodom. Ili dati mu da pije u neznanju. Prskati njegovu odjeću koju oblači i mjesto gdje spava.
Izbaciti sve figure i slike iz kuće koji sadrže lik čovjeka ili životinje, kojekakve mede i sl. Sve skloniti.
Kuća nek je uvijek osvijetljena, da nije tamna, neka lijepo miriše.
Ali veoma je bitno da on ne zna za to nikako jer bi mogao ispasti problem. A s obzirom da živi s vama, moguće je izvršiti sve ovo.
Pa kad Allah da olakšanja, onda ćemo sa daljnjim koracima. Vrlo je bitno da ne stanete na tome ako Allah dadne da krene na bolje. Jer ako napustite, vratit će se na isto čim prije.
Tako da bi on vjerovatno odbio da mu se uči rukju, može se koristit taj način da se situacija olabavi, a ukoliko možete uticati na njega da sluša ili ide na rukju, to je još bolje. Vi ga poznajete. Ukoliko je plaho agresivan po prirodi, onda bolje ništa ne govoriti.
Molim Uzvišenog Allaha da vam olakša problem i da čim prije krenemo sa korakom dalje.
Prije svega, dobro došao na forum. Obično se kaže, ako bolnica ne pomogne, da se obrati hodžama. Specifično je za tako neke probleme koji uzrokuju problem koji se može kategorisati kao medicinski.
Obično mi na početku problema preporučimo audio rukju da se provjeri stanje bolesnika. A kada je ovakva situacija, sam bolesnik vjerovatno bi odbio slušanje rukje, te sad idemo drugom metodom.
Ukoliko zna neko od vas da uči Kur'an, bilo bi dobro da naučite na vodu. Ako ne poznajete, onda nađite nekog da vam nauči na vodu.
Ovdje je primjer kako se uči:
Za početak je dovoljno da se nauče Fatiha, prvih pet ajeta sure el-Bekare (poznatije kako Elif-lam-mim), ajetul kursija, zadnja 3 ajeta el-Bekare, Kafirun (Kulija), Ihlas (Kulhuwallahu), Felek, Nas.
Dalje ukoliko se nauči na veću količinu vode, tu vodu koristiti da se špricaju ćoškovi kuće (izuzev wc-a). Malo samo rukom da prsne koja kap, najbolje ujutro i navečer pred akšam. Može se ubaciti u hranu da se kuha sa tom vodom. Ili dati mu da pije u neznanju. Prskati njegovu odjeću koju oblači i mjesto gdje spava.
Izbaciti sve figure i slike iz kuće koji sadrže lik čovjeka ili životinje, kojekakve mede i sl. Sve skloniti.
Kuća nek je uvijek osvijetljena, da nije tamna, neka lijepo miriše.
Ali veoma je bitno da on ne zna za to nikako jer bi mogao ispasti problem. A s obzirom da živi s vama, moguće je izvršiti sve ovo.
Pa kad Allah da olakšanja, onda ćemo sa daljnjim koracima. Vrlo je bitno da ne stanete na tome ako Allah dadne da krene na bolje. Jer ako napustite, vratit će se na isto čim prije.
Tako da bi on vjerovatno odbio da mu se uči rukju, može se koristit taj način da se situacija olabavi, a ukoliko možete uticati na njega da sluša ili ide na rukju, to je još bolje. Vi ga poznajete. Ukoliko je plaho agresivan po prirodi, onda bolje ništa ne govoriti.
Molim Uzvišenog Allaha da vam olakša problem i da čim prije krenemo sa korakom dalje.