jedno pitanje u vezi "prividjanja"

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
bratuncanka22
Posmatrač
Pridružio se: Ned Mar 05, 2006 4:39 pm

jedno pitanje u vezi "prividjanja"

Post od bratuncanka22 » Ned Mar 05, 2006 4:47 pm

Selam

Imam ovdje jednu stariju zenu koja je veoma veoma bolestna,doktori kazu da nema sanse za prezivjeti i kazu "da su joj dani vec probrojani".Nesto sto me uplasilo i shokiralo jeste da ona vidja cudne stvari vec nekoliko dana.Jedan primjer je da u po noci ustane i trazi noz,jednom sam je cula kako sama u svojoj sobi govori "ti hoces mene da ubodes e ja cu tebe prije".Isto tako kad joj se kaze idi malo lezi,spavaj ona odogovori legla bi ja ali mi ONE ne daju,kad sam je pitala koje one,ona kaze pa zene one sto me grebu i dave.Ovo me veoma plasi i neznam dali je to zbog toga sto je puno bolestna ili su ovo neki "dzinni"? svi u mojoj porodici misle da je to sto je puno bolestna pa je vec i "poludjela" ,ja u sebi nekako imam vjerovanje da je ovo pri kraju zivota obicno jer nije prvi put da se suocavam sa osobama koje imaju ovakve probleme.Mene zanima dali se ovo moze objasniti kroz islamski pogled? znaci,dali su ovo dzinni ili je to samo halucinacija kao sto moji govore?

selam

Nedim
Mlađi član
Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 8:38 pm

Post od Nedim » Ned Mar 05, 2006 10:06 pm

To se treba provjeriti. Viđao sam slučajeve takve prirode gdje nije bila nikakva bolest. Javi u kojem si gradu pa možda se ženi mogne i pomoći.

bratuncanka22
Posmatrač
Pridružio se: Ned Mar 05, 2006 4:39 pm

Post od bratuncanka22 » Pon Mar 06, 2006 12:08 pm

Sad za sad nisam kod kuce a inace se nalazi u Vogosci

ps:zena nije psihicki bolestna,nego je puno stara pa ima puno raznih problema,izmedju ostalog srcanih.Ovakve probleme nije imala nikada prije a pojavilo se tek prije nekoliko dana kad je se razbolila toliko da je morala u hitnu.Mislim da ovo nisu sihri jer sto bi iko bacio sihre jednoj 85-godisnjoj starici?

selam :)

AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pon Mar 06, 2006 2:55 pm

Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Pustite joj Kur`an sestro,insaAllah joj se nece prividjati te stvari,a i lijepo je ako je kako kazu pred smrt da je podsticete na izgovaranje sehadeta,bilo kako bilo Vi joj pustite Kur`an ili kako stoji u jednom hadisu ,da kada se susretne kakvo prividjenje proucite Ezan,nestace prividjenja, znaci Pustajte joj Kur`an to ce je smiriti insaAllah,i da bi se te utvare i ta prividjenja izbjegla pustajte joj Ezan.InsaALlah da je Allah ucvrsti na Istini i da je ojaca u tim teskim trenucima za nju,a vama da sabura i smiraja i da vam ovaj slucaj zamjeni sa boljim,Molim Allaha da vam olaksa i odagna tugu,da oprosti toj starici da je ojaca u njenim odgovorimai da vam Allah dz.s podari savjesnosti i sabura u vasoj situaciji...amin

Odgovori