HODANJE U SNU I BUNCANJE
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
HODANJE U SNU I BUNCANJE
selam,
htjela bih samo da pitam da li su to neki znaci da je dzin u kuci ili u insanu kad on hoda u snu ( a poslije se nista ne sjeca ) i ponekad bunca ( prica ) u snu. Posto je moj muz vec imao problema tj. ljubavni sirih ali prije naseg braka , bojim se da se to mozda nije sve " odklonilo", jer i on sam nekada kaze kad se osami dodje mu nesto u glavu sto ga vuce da izadje iz kuce , ali samo na trenutak , kako on kaze, i onda mu opet dodje u glavu ..imam djete ...i time se smiri .Molim vas da mi pomognete i odgovorite na ovo pitanje , volim ga , imamo djete i ne zelim da ga izgubim !
htjela bih samo da pitam da li su to neki znaci da je dzin u kuci ili u insanu kad on hoda u snu ( a poslije se nista ne sjeca ) i ponekad bunca ( prica ) u snu. Posto je moj muz vec imao problema tj. ljubavni sirih ali prije naseg braka , bojim se da se to mozda nije sve " odklonilo", jer i on sam nekada kaze kad se osami dodje mu nesto u glavu sto ga vuce da izadje iz kuce , ali samo na trenutak , kako on kaze, i onda mu opet dodje u glavu ..imam djete ...i time se smiri .Molim vas da mi pomognete i odgovorite na ovo pitanje , volim ga , imamo djete i ne zelim da ga izgubim !
-
nedzmi truda
- pisem pomalo
- Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 3:25 pm
esselamu alejkum ve rahmetulah , euzubillahi minessejtanir-radzim bismillahi rrahmanir-rahim. covek mora biti svestan da ga sejtan prati neumorno sa ciljem da mu naudi i da ga odvrati na secanje allaha dz.s.pa i sto se tice sna (hodanja u snu ,pa cak i pricanja)moze biti razlog prisustva dzinna u tom momentu a najvise kod onih koji malo spominju allaha ili ga uopste ne spominju,kod njih dzinn li sejtan ulazi i izlazi kad mu je volja,dok kod onoga koji redovno klanja ,zikr cini i uci ajetul kursijj pre spavanja mu nemoze ni prici jer ga allah dz.s. stiti.poznato je da dzinni(sejtani)poseuju naj vise kuce u kojoj se drze kipovi ,figure slike ,iako je kuca necista jer oni vole necistocu,inormalno gde se ne uci kuran,dok dzinni vernici traze kuce gde se velica allahovo dz.s. ime i oni nece nauditi coveku cak ga navode na to da cini dobro .sto se tice sihra koji si napomenula to je najlakse proveriti slusati audio rukju koja se nalazi na ovom linku.pokusao sam kratko da napisem mada se o ovoj temi moze jos mnogo toga pisati.esselamu alejkum
selam alejku,
mashala dobih od vas odgovore , to je meni najgore sto sam sama ovdje i mlada sam , trebaju mi savjeti od vas , od ucenih ljudi .... a posebno mi je drago sto sam pukim slicajem naletila na ovu stranicu i vidim da ipak nisam sama. " nedzmi truda " a slike djeta , smijul se one drzati u sobi???
draga sestro elma np, citala sam tvoje dozivljaje koje si napisala , sta da ti kazem , sestro , sve radis kako treba i kako je ispravno i boris se...dace tebi Dragi Allah snage da dodjes do kraja svojih djela tj. da se otvore oci tvoje majke i da spasis sestre od zla , na pravom si putu to Allah vidi to Allah zna
mashala dobih od vas odgovore , to je meni najgore sto sam sama ovdje i mlada sam , trebaju mi savjeti od vas , od ucenih ljudi .... a posebno mi je drago sto sam pukim slicajem naletila na ovu stranicu i vidim da ipak nisam sama. " nedzmi truda " a slike djeta , smijul se one drzati u sobi???
draga sestro elma np, citala sam tvoje dozivljaje koje si napisala , sta da ti kazem , sestro , sve radis kako treba i kako je ispravno i boris se...dace tebi Dragi Allah snage da dodjes do kraja svojih djela tj. da se otvore oci tvoje majke i da spasis sestre od zla , na pravom si putu to Allah vidi to Allah zna
-
nedzmi truda
- pisem pomalo
-
nedzmi truda
- pisem pomalo
esselamu alejkum, euzubillahi mines-sejtanir-radzim bismillahir-rahmanir-rahim.sestro zana:dnevnik je informativnog karaktera i ne vidm razlog zasto se ne bi mogao gledati,ono sto ja licno izbegavam jesu razni filmovi fantastike,bajke i mnogi drugi jer skoro u svakom filmu ima ljubavnih scena sto je naravno za muslimana vernika haram(zabranjeno),pa cak i mnoge emisije gde se vidi razgolicenost zena.najbolje je da se to vreme iskoristi na drugi nacin(ucenjem ajeta iz allahove knjige,zikra i razne islamske literature koja ce nam povecati znanje i praktikovanje vere).BISMILLAHIR-RAHMANIR-RAHIM ;kada ti poslasmo nekoliko dzinna da kuran slusaju,kada dodjose da ga cuju,oni rekose:pst! a kad se zavrsi vratise se narodu svom da opominju.(al-ahkaf 29). jedan od dokaza iz kurana.na ovoj stranici imas nesto opsirnije o dzinnima pod KNJIGE(razgovor sa dzinnom muslimanom)pa ti preporucujem da procitas.sto se tice namaza to je nas (miradz)direktan razgovor sa allahom dz.s. i svako mesanje u namazu je sejtansko delo(neka me ispravi neko ako gresim).esselamu alejkum ve rahmetullah.
Razgovor sa dzinom muslimanom je neargumentovana knjiga,puna izmisljotina,ne preporucuje se za citanje.Zana sestro,uzmi suru djinn procitaj bice ti jasan odgovor.Sto se tice Tv-a budi mu ti gazda,a ne on tebi,ti ga komandaj ne on tebe,tako i u zivotu,ti ga zivi,ne dozvoli da ti preterivanje u veri ubrza zivot,jer tako su i pojedini preterivali pa postali sufije i sije.Imaj kontrolu nad zivotom.
-
edenskivrtovi
- pisem pomalo
- Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 10:04 am
Esselam alejkum !!!
Citam i reko da iznesem neka svoja razmisljanja i iskustva.
Naime takodje se mislio da se ni jedna slika pa cak ni djecija igracka ne smije drzati u kuci. E onda se desili to da sam prisustovao ucenju rukje, ne bih navodio ime ucaca ( ta rukjka je ucena mojim blizi iz porodice). Prostorija u kojoj je uceno je bila puna djecijih lutkica i igracaka i novina tipa preporod i saff na cijim naslovnicama su bili likovi fotografija. Od tada sam se uvjeri da te igracke i slike ne igraju neku ulogu u smislu otjerivanja meleka iz takvih prostorija, mada ako se neko bolje osjeca moze ih odstarniti iz kuce. Ovo bi bilo dobro da znaju i vlasnici "muslimanskih" obdanista, jer cuo sam da postoje obdanista u kojim nedaju djeci da se igraju s lutkicama.
Citam i reko da iznesem neka svoja razmisljanja i iskustva.
Naime takodje se mislio da se ni jedna slika pa cak ni djecija igracka ne smije drzati u kuci. E onda se desili to da sam prisustovao ucenju rukje, ne bih navodio ime ucaca ( ta rukjka je ucena mojim blizi iz porodice). Prostorija u kojoj je uceno je bila puna djecijih lutkica i igracaka i novina tipa preporod i saff na cijim naslovnicama su bili likovi fotografija. Od tada sam se uvjeri da te igracke i slike ne igraju neku ulogu u smislu otjerivanja meleka iz takvih prostorija, mada ako se neko bolje osjeca moze ih odstarniti iz kuce. Ovo bi bilo dobro da znaju i vlasnici "muslimanskih" obdanista, jer cuo sam da postoje obdanista u kojim nedaju djeci da se igraju s lutkicama.
Selam alejkum
jedne prilike je Muhammed s.a.v.s. prolazio pokraj Aiše r.a. dok je bila još dijeta, pa je vido da se igra sa konjem koji ima krila. Nasmio se je da su mu se vidjeli kutnjaci, pa je aišu r.a. upitao a znaš koe je imao takvog konj. Pa mu je Aiša r.a. odgovorila "Sulejman a.s.".
Sunan Abu Dawud vol.3 poglavje 1769 broj.4913 stranica.1373
Sahih Muslim vol.2 knjiga 8 poglavje. 551 broj.3311 stranica.716
Iz ovog hadisa se vidi da ne smetaju diječije igračke koje imaju oblik živih stvorenja. Normalno to moraju biti igračke s kojima se djete igra a ne da stoji u regalu da "uljepšava" kuču. Tada su zabranjene
selam alejkum
jedne prilike je Muhammed s.a.v.s. prolazio pokraj Aiše r.a. dok je bila još dijeta, pa je vido da se igra sa konjem koji ima krila. Nasmio se je da su mu se vidjeli kutnjaci, pa je aišu r.a. upitao a znaš koe je imao takvog konj. Pa mu je Aiša r.a. odgovorila "Sulejman a.s.".
Sunan Abu Dawud vol.3 poglavje 1769 broj.4913 stranica.1373
Sahih Muslim vol.2 knjiga 8 poglavje. 551 broj.3311 stranica.716
Iz ovog hadisa se vidi da ne smetaju diječije igračke koje imaju oblik živih stvorenja. Normalno to moraju biti igračke s kojima se djete igra a ne da stoji u regalu da "uljepšava" kuču. Tada su zabranjene
selam alejkum
-
nedzmi truda
- pisem pomalo
Ikram napisao:Razgovor sa dzinom muslimanom je neargumentovana knjiga,puna izmisljotina,ne preporucuje se za citanje.Zana sestro,uzmi suru djinn procitaj bice ti jasan odgovor.Sto se tice Tv-a budi mu ti gazda,a ne on tebi,ti ga komandaj ne on tebe,tako i u zivotu,ti ga zivi,ne dozvoli da ti preterivanje u veri ubrza zivot,jer tako su i pojedini preterivali pa postali sufije i sije.Imaj kontrolu nad zivotom.
esselamu alejkum, ako se ne preporucuje za citanje po mom misljenju bi bila medju onu literaturu koju enes ne preporucuje kao sto su (babilonsko oko,sulejmanov prsten).