san

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
zejneb
Posmatrač
Pridružio se: Sre Jan 24, 2007 11:06 pm

san

Post od zejneb » Uto Feb 27, 2007 3:18 pm

Essalamu alejkum

Vec dva puta sanjam da umrem u snu,i to me ubije ista osoba koju dobro poznajem,i za vrijeme umiranja ucim kelime i sehadet.Neznam dali to sta znaci ili je to samo sejtansko uznemiravanje.Trudim se uvijek da legnem sa abdestom.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: san

Post od Senad » Sre Feb 28, 2007 7:34 pm

zejneb napisao:Essalamu alejkum

Vec dva puta sanjam da umrem u snu,i to me ubije ista osoba koju dobro poznajem,i za vrijeme umiranja ucim kelime i sehadet.Neznam dali to sta znaci ili je to samo sejtansko uznemiravanje.Trudim se uvijek da legnem sa abdestom.
Esselamu alejkum!

Ko sanja da ga je neko ubio, ali nezna svog ubicu zapostavlja šerijatske propise, a ako zna koga je ubio pobijedit će protivnika; ko sanja da je ubijen -niječe ili ostavlja namaz

Ko izgovara u snu šehadet umrijet će kao musliman sa šehadetom; a ako bude u grijehu udaljit će se od njega; a ako bude imao kakvu brigu i tugu riješit će ih se-

Allah s.w.t. najbolje zna.

Esselamu alejkum!

Senad
Veteran
Kontakt:

Re: san

Post od Senad » Pet Mar 02, 2007 6:36 pm

Baklava napisao:Esselamu Alejkum,

draga braco i sestre,

Molio bih vas da mi ovim putem neko odgovori na ovaj ( ucestali ) san moje hanume. Ona u zadnjih dva-tri mjeseca neprestano sanja Tornada. U zadnjem snu ona nas dvoje i cerkicu zove na sigurno u podrum ili donji sprat kuce. Sva bude iznbezumljena, snovi su joj jako realni. Tornada i nevrjeme, kise...sve to sanja po nekoliko puta uzastopno ?
Esselamu alejkum!

Da li tvoja hanuma klanja 5 vakata namaza, koliko je uopšte u vjeri, da li praktikuje vjeru.
Da li ima određenih tegoba po pitanju džina-sihira.

Ima li zdravstveni problema organske prirode.

Svako dobro tebe i tvojoj obitelji

Esselamu alejkum!

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Sub Mar 03, 2007 5:17 pm

Baklava napisao:Esselame alejkum dragi brate,

moram da ti kazem da nazalost ne klanja svih 5 vakata namaza. Inace je dok je bila u Bosni pa i kasnije u Zagrebu bila je u Medresi, zavrsila hatme itd. Ali evo to je zivot ovdje na zapadu ( ne branim nikoga ) tj. sto hocu time da kazem u vjeri je toliko da postuje sve od ramazana, posta, ponasanja, odgoja djece ali eto brate namaz ne prakticira. A ja sam tog misljenja da ne treba nikoga siliti i vrsiti pritisak. Znam po sebi samom, sve to postepeno dragi Allah dz.s. da, tako sto se tice tvog pitanja koliko je uopste u vjeri ? Ne bih da o tome dam odgovor, jer samo On zna i to najbolje. A sto se tice dzina- ja licno ne vjerujem jer takvih simptoma, fala Allahu dz.s., nema

Selam tebi i tvojima i hvala ti brzom javljanju.

Esselamu alejkum

Hvala i Zahvala pripadaju Allahu Gospodaru svih svjetova i neka je Selam i salavat na Njegovog miljenika Muhammeda na njegovu časnu porodicu, na njegove ashabe i sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana

RABBIŠRAH LI SADRI. VE JESSIR LI EMRI . VAHLUL UKDETEMMILLISANI. JEFKAHU KAVLI.

Sjećajte se vi Mene, i Ja ću se vas sjetiti, i zahvaljujte Mi, i na blagodatima Mojim nemojte neblagodarni biti! O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih.
Kur'an ; El- Beqara 152-153

Brate nije moja namjera bila ta da kažeš koliki je njen IMAN, bože sačuvaj to samo Allah s.w.t. zna. Kada sam pitao koliko je u vjeri mislio sam na to koliko čega prakticira baš ono što si naveo, da te Allah s.w.t. nagradi za iskrenost.
Zašto sam postavio pitanja? Vidi, što se tiče snova veliki tumači jedan te isti san tumače na dva različita načina sve zavisi o kakvoj se osobi radi ili ako dotični tumač ( kao što je Ibn Sirin) osjeti na licu dotične osobe o čemu se radi. Na primjer kada mu je došla jedna osoba i rekla da je sanjala kako uči ezan rekao je da će otići na hadždž, kada mu je došla druga osoba i rekla takođe da je sanjala ezan rekao je da će mu biti odsječena ruka. Ezan pored ostalog znači >>>>oglašavanje<<<. Kod prve osobe primjetio je nur koji zrači od vjernika, a kod druge osobe primjetio je da je ta osoba kradljivac (lažac,licemjer).

Brate obzirom da si bio iskren hajde da pokušamo jedan eksperiment sa tvojom hanumom. Ako možeš da privoliš svoju suprugu da se testira , ništa je nekošta osim malo vremene za uzimanje abdesta i šlušanja rukje nekih 30 minuta, onako kako je objašnjeno.

Na ovom linku http://lijecenje-kuranom.com/download/audio.html imaš audio rukju downlodiraj i odradi te onako kako je objašnjeno, bilo bi lijepo da ponovi test naredna tri dana .
Ako se odlučite za test prvo dobro proučite simptome koji bi se eventualno javili prilikom slušanja kako je objašnjeno. Pa nam javi šta ima, bilo bi interesantno čuti kakve su reakcije, ako ih uopšte ima. Ne bih želio da ovo shvatiš kako nekakvo mrcvarenje , meni se učinilo interesantnim ovaj tvoj slučaj poslije svega što si napisao , i onoga šta poznati tumači snova kažu za taj san.

Svako dobro

Esselamu alejkum. Senad.

Odgovori