Imam jedan problem pa neznam gdje i kome da se obratim.Naumpade mi ova stranica ma mozda ima neko medju vama koji je imao slican problem ili zna nesto vise o tome.
Radi se o sledecem. Imam kcerkicu od 4,5 godine. MashaAllah nikada snjom nismo imali nikakve probleme. Bila je djete za primjera. Poslusna, samostalna, inteligentna itd. itd. Medjutim u zadnje vrijeme javljaju se problemi da ja i muz neznamo o cemu se radi.
Vec duze vrijeme place i vristi ako se pusti voda. Nezeli da se pere i plasi se da ce se sprziti. Nezeli upaljena svjetla uvijek govori da se gase. Ako se nesto przi na sporetu i zbog toga vristi i govori da se ugasi sporet jer ce se zapaliti.
Al hajd sa ovim se moze durati jer mislimo da je onako trazenje paznje. Ali zadnje dvije sedmice su se javili ozbiljniji problemi. Boji se da spava. Cim se priblizi vrijeme aksamu ona postane potistena. To primjetimo na njoj. Cuti i samo ide uz nas. Onda podje da place i trazi da ide iz kuce npr. nani i dedi. Govori kako se boji a da nezna reci cega.Vec danima ne spava sama u svojoj sobi. Prije bi bez problema sama zaspala a sad obavezno kod nas i to mora biti neko pored nje. Slabo jede, nema sanse da sama ode na sprat i igra se (a prije je najvise voljela biti sama) Za svaku sitnicu zaplace Jednostavno se vidi na njoj da je utucena i nije vise ono staro djete.
Neznamo sta da radimo. Praktikujemo i ja i muz vjeru. Ucimo joj prije spavanja. Muz joj je ucio na zemzem vodu al vidimo da se haman pa nista ne mjenja.
Nekad mislimo da je samo trazenje paznje. Mada je dobiva dovoljno koliko mi mozemo zakljuciti.
Znali neko dali je moguce da se radi o sihiru, uroku ????
Molim vas za savjet
da vas Allah nagradi
es-selamu alejkum